Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 852
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
Сутринта ходих в СП - Ямбол да си взема заявление и справка за изплатените обезщетения от НОИ, за да си попълня документите и ми казаха, че тази справка вече се издава само в НОИ. Това правило е в сила от днес. Някой друг върнат като мен?

# 361
  • Ямбол
За НОИ можеш да си вземеш код и да си проверяваш постъпленията онлайн.

# 362
  • някъде на юг
Здравейте! Събирам документите за детските надбавки, аз съм още в майчинство до 10.06.2016г. и детеjо ми тогава навършва 2 години.Извадих бележка за 12 месеца /работя по трудов договор/ и справката ми е с нулев резултат. Въпросът ми е трябва ли да взема от НОИ някакава бележка, че съм получавала втората година от майчинството  и съм получавала 340лв., която да приложа към документите?

# 363
  • София-Младост
Здравейте! Събирам документите за детските надбавки, аз съм още в майчинство до 10.06.2016г. и детеjо ми тогава навършва 2 години.Извадих бележка за 12 месеца /работя по трудов договор/ и справката ми е с нулев резултат. Въпросът ми е трябва ли да взема от НОИ някакава бележка, че съм получавала втората година от майчинството  и съм получавала 340лв., която да приложа към документите?
Не, не ви трябва бележка. Сама си нанесете сумите, полчени по месеци, те ще си направят проверка. Но за обезщетенията не прилагате сл.бележка.

# 364
  • някъде на юг
Не, не ви трябва бележка. Сама си нанесете сумите, полчени по месеци, те ще си направят проверка. Но за обезщетенията не прилагате сл.бележка.

Много благодаря!!!

# 365
Здравейте! И аз искам да попитам откога прага за детските става 400лв?

# 366
  • София-Младост
01.07.2016

# 367
01.07.2016
Много благодаря!

# 368
01.07.2016

В тази връзка. Моето дете ще навърши 18 догодина, август.
Аз ще имам право на детски след 01.07.2016.
Обаче нали се искат документи за 12 месеца назад, ще получавам ли изобщо?

# 369
  • Ямбол
Дева, помощите са до завършване на средното образование, но не по-късно от 20 годишна възраст.

# 370
Мерси, Лиле! Peace
Значи ще получавам евентуално, да подам.

# 371
Здравейте,
Търсих, търсих, но не намерих отговор на моят въпрос .. Та от март 2015 съм самоосигуряващо се лице. Дълго се чудих дали изобщо да се занимавам с тия детски надбавки и накрая се реших Simple Smile Само че не мога да намеря информация никъде, аз като лице на свободна професия какви документи за доходи трябва да представя?
Благодаря предварително Simple Smile  bouquet

# 372
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
Търсих, търсих, но не намерих отговор на моят въпрос .. Та от март 2015 съм самоосигуряващо се лице. Дълго се чудих дали изобщо да се занимавам с тия детски надбавки и накрая се реших Simple Smile Само че не мога да намеря информация никъде, аз като лице на свободна професия какви документи за доходи трябва да представя?
Благодаря предварително Simple Smile  bouquet

Реализираният доход по ЗДДФЛ - това, което реално вписваш / би вписала като облагаем доход в ГДД по чл.50 от ЗДДФЛ.

# 373
Благодаря Lady Brinne, така и предполагах, но това ще е дохода ми за миналата година, а за тази?

# 374
  • В полите на Пирин планина
Благодаря Lady Brinne, така и предполагах, но това ще е дохода ми за миналата година, а за тази?

Пак може да се изчисли, нищо, че не е деклариран.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт