Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 847
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, получавам детски надбавки за двете си деца (на 2 г. 2 м. и 5 г. 7 м.). Документите подавам декември месец. Другият месец заминаваме да живеем в чужбина. Предполагам, че трябва да оведомя социалните? Надявам се да ми разясните какво се прави. Мислех за варианта да не ги известявам и да ми ги изплащат до декември, но септември като не им занеса бележка от градината на баткото, се притеснявам да не стане проблем. Как се процедира в този случай? Благодаря ви!

# 376
Здравейте някой има ли актуална молба- декларация за получаване на детски? Или от някъде да си я изтегля?

# 377
  • София-Младост
Здравейте някой има ли актуална молба- декларация за получаване на детски? Или от някъде да си я изтегля?
http://www.asp.government.bg/ASP_Files/Z.D.-7_pril.%205.doc

http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … d=20&selid=20

# 378
Здравейте да ви попитам момичета аз взимат 800 лв чисти осигуряват ме на 1020 лв мъжа ми го осигуряват на 800 взима 500 кое се взима за детските и ние ще се класираме ли ?

# 379
  • Ямбол
Здравейте да ви попитам момичета аз взимат 800 лв чисти осигуряват ме на 1020 лв мъжа ми го осигуряват на 800 взима 500 кое се взима за детските и ние ще се класираме ли ?
Взимат се сумите, върху които ви осигуряват. Не знам дали ще се класирате, понеже не знам колко члена сте в семейството ви. Но при тези суми 4 члена не могат да се класират дори и след увеличението на минималната сума.

# 380
Взимат се сумите, върху които ви осигуряват. Не знам дали ще се класирате, понеже не знам колко члена сте в семейството ви. Но при тези суми 4 члена не могат да се класират дори и след увеличението на минималната сума.
аз мъжа ми майка му и детето.сумите върху който ни осигуряват. И да деля на 4

# 381
аз мъжа ми майка му и детето.сумите върху който ни осигуряват. И да деля на 4
Ти, мъжа ти и детето.
Майка му не влиза в изчислението.

# 382
  • Ямбол
За три члена сумата е 1820. На член се пада над 600 лева, което е много над границата за получаване на помощи.

# 383
За три члена сумата е 1820. На член се пада над 600 лева, което е много над границата за получаване на помощи.
ок мерси много

# 384
  • София-Младост
При изчисленията се гледат се брутните възнаграждения, а не сумите върху които ви осигуряват. Като те могат и да съвпадат.

# 385
  • София
Здравейте,
може и да е дискутирано,но нямам много време да чета,а на пръв поглед не намерих такъм въпрос.

Детето ми е на 7г. - детски съм получавала само през 3-тата година.Нямам брак,с ММ сме на различни адреси по лични карти и доходът се дели само между мен и детето,така излиза висок и не ми стига за да взимам детски.
Моят мъж е безработен от повече от 1 година и не е получавал никакви доходи. Ако моята заплата се дели на три,ще ми стигнат за детски,но трябва ли да се водим на един адрес по лични карти,след като сме без брак,за да може да изискат и неговия доход ? Не знам дали правилно се изказах  Rolling Eyes

# 386
  • София-Младост
Здравейте,
може и да е дискутирано,но нямам много време да чета,а на пръв поглед не намерих такъм въпрос.

Детето ми е на 7г. - детски съм получавала само през 3-тата година.Нямам брак,с ММ сме на различни адреси по лични карти и доходът се дели само между мен и детето,така излиза висок и не ми стига за да взимам детски.
Моят мъж е безработен от повече от 1 година и не е получавал никакви доходи. Ако моята заплата се дели на три,ще ми стигнат за детски,но трябва ли да се водим на един адрес по лични карти,след като сме без брак,за да може да изискат и неговия доход ? Не знам дали правилно се изказах  Rolling Eyes
Не е необходимо да се водите на един адрес, просто декларираш че сте тричленно семейство, като вписваш и него в декларацията.

# 387
  • Sliven, Bulgaria
Здравейте,

Моят мъж е безработен от повече от 1 година и не е получавал никакви доходи. Ако моята заплата се дели на три,ще ми стигнат за детски,но трябва ли да се водим на един адрес по лични карти,след като сме без брак,за да може да изискат и неговия доход ? Не знам дали правилно се изказах  Rolling Eyes

Не е необходимо да се водите на един адрес, просто декларираш че сте тричленно семейство, като вписваш и него в декларацията.

Трябва да имате един и същи настоящ адрес, за да се дели дохода на три. Не е необходимо да сменяте лични карти. Това са промените от юли 2015. Simple Smile

# 388
  • София
Много Ви благодаря! Ще пусна документите,пък ще видим.Надявам се по този начин и 250лв. за първокласник да успея да взема.

# 389
Много Ви благодаря! Ще пусна документите,пък ще видим.Надявам се по този начин и 250лв. за първокласник да успея да взема.
задължително е да се регистрира по настоящ адрес, на твоя или пък ти на неговия - в общината служба ГРАО издава удостоверението за НА.

Общи условия

Активация на акаунт