Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 743
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Не, неверни данни не мога да декларирам аз Simple Smile Значи да разбирам, че не може да се декларира, че искам да получавам детски само за едното си дете, така ли, трябва да се впишат в декларацията задължително и двете?

Неможе, живеете на един адрес и неговият доход участва при всички положения.

# 526
Здравейте!

Получавам детски надбавки. Подадох молбата за тях миналата година, октомври месец. Сега пак октомври ли трябва да подам?

Благодаря Ви!

# 527
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Да

# 528
Здравейте, имам няколко въпроса дано някой да ми помогне. Казуса е следния: миналия месец родих първото си детенце и сега за първи път ще подавам документи за помощи. с бащата нямаме сключен брак но живеем на един адрес. по лични карти се водим на различни, та кой адрес трябва да пишем ? по настоящ адрес този на който живеем ? но трябва ли да се вадят допълнителни бележки от общината ? ще подаваме декларация за периода август 2015-юли 2016, а бащата от юли 2016 се води на борсата, трябват ли бележки за това ? и отделно трябва ли да се вписва обезщетението което ще вземе за този месец ?

# 529
  • София
Декларации за помощи се подават по адрес на лична карта. За борсата се гледа трудовата книжка, не знам дали трябва бележка, когато е взимано обещетение, но то при всички положения се смята.

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 22:56 от veni_tn

# 530
  • Пловдив
Здравейте, имам няколко въпроса дано някой да ми помогне. Казуса е следния: миналия месец родих първото си детенце и сега за първи път ще подавам документи за помощи. с бащата нямаме сключен брак но живеем на един адрес. по лични карти се водим на различни, та кой адрес трябва да пишем ? ти подаваш документи по адрес на ЛК.Доходите на бащата ще се взимат предвид,ако се водите на един и също постоянен или настоящ адрес по настоящ адрес този на който живеем ? но трябва ли да се вадят допълнителни бележки от общината ? не,за какво да вадиш такива бележки ще подаваме декларация за периода август 2015-юли 2016, а бащата от юли 2016 се води на борсата, трябват ли бележки за това ? не,бележка за борсата не трябва.може да му искат трудовата книжка за справка и отделно трябва ли да се вписва обезщетението което ще вземе за този месец ? да,задължително се смята,при положение,че ще подаваш и неговите доходи

# 531
здравейте. И аз с въпрос.

Имам 3 деца. С бащата имаме един и същи адрес по лични карти, но настоящият ми адрес е различен от неговият. Мога ли да подам документи за детски само с моят доход, при положение, че настоящите адреси са ни различни, но постоянните са еднакви.

Благодаря!

# 532
  • София
здравейте. И аз с въпрос.

Имам 3 деца. С бащата имаме един и същи адрес по лични карти, но настоящият ми адрес е различен от неговият. Мога ли да подам документи за детски само с моят доход, при положение, че настоящите адреси са ни различни, но постоянните са еднакви.

Благодаря!

Гледат се само постоянните адреси по лична карта

# 533
Здравейте !
През месец юни родих първото си дете и още не съм подала документи за детски надбавки. С бащата нямаме брак и имаме еднакви настоящи и различни постоянни адреси. Въпросът ми е по постоянен или настоящ адрес трябва да подам документи ? Благодаря предварително !

# 534
  • София-Младост
Здравейте !
През месец юни родих първото си дете и още не съм подала документи за детски надбавки. С бащата нямаме брак и имаме еднакви настоящи и различни постоянни адреси. Въпросът ми е по постоянен или настоящ адрес трябва да подам документи ? Благодаря предварително !
По постоянен.

# 535
Здравейте !
По постоянен.
А за социално майчинство ? Отново ли по постоянен ?

# 536
  • София
В началото на юли подадох документите за детски. Трябва ли да ходя да подписвам или взимам някаква заповед? Или сега ли трябва да ми ги преведат?

# 537
Нищо не трябва да се подписва. Сега трябва да пристигнат. Ако детето е ученик трябва наесен да се представи документ от училището, че е записано.

# 538
  • София
Благодаря Hug
Да добавя - преди малко видях, че са ги превели Grinning

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 16:38 от mlv

# 539
  • София-Младост
Здравейте !
По постоянен.
А за социално майчинство ? Отново ли по постоянен ?
Да.

Общи условия

Активация на акаунт