Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 751
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
Нещо прочетох, но не съм разбрала напълно. ooooh!Т.е. бележките са две-условно ще ги нарека 1и2.

Ако едното дете е детска градина от коя група се искат тази бележки за детските 1 и 2  или няма значение групата. Стори ми се че някой спомена, че е от предучилищна-т.е трета, четвърта група.

# 511
  • София-Младост
Нещо прочетох, но не съм разбрала напълно. ooooh!Т.е. бележките са две-условно ще ги нарека 1и2.

Ако едното дете е детска градина от коя група се искат тази бележки за детските 1 и 2  или няма значение групата. Стори ми се че някой спомена, че е от предучилищна-т.е трета, четвърта група.
Точно така, важи само ако детето е в предучилищна-трета или четвърта група.

# 512
  • София
Ако липсва някой документ при подаването, ти дават една бланка, на която отбелязват какво липсва, и тече двуседмичен срок за донасянето им.

# 513
Здравейте, имам два въпроса свързани с детските, досега съм взимала един път преди няколко години и нямам спомен.
Бележката от ЛЛ за ваксините трябва ли да е с дата от месецът, в който ще подам документи? Понеже имам някакъв такъв спомен при подаването ми преди години. Може ли да е с дата 2месеца преди, датата, в която ще подам?
И другият ми въпрос е, ще излезе ли при тях в социалните, че съм взимала стипендия, знам, че трябва да се декларира, но мога ли да го избегна това?
Благодаря!

# 514
  • софия
Здравейте! Мога ли да подам заявление-декларация за получаване на детски надбавки сАмо за едното си дете, при положение, че имам две. От различни бащи са. Благодаря!

# 515
  • София-Младост
Здравейте! Мога ли да подам заявление-декларация за получаване на детски надбавки сАмо за едното си дете, при положение, че имам две. От различни бащи са. Благодаря!
Интересен въпрос. Какво го налага? Различните бащи не са пречка за получаване на помощ и за двете деца.

# 516
Може би единият плаща висока издръжка? newsm78

# 517
  • София-Младост
Може би единият плаща висока издръжка? newsm78
Издръжката не се декларира.

# 518
  • Ямбол
Помощите не се дават на/за дете, а на семейство с деца. Вашето семейство е с две деца.

# 519
  • Пловдив

Можеш

Семействата с ваксинирано и неваксинирано дете подават документи и получават само за това с ваксини.Така че и ти можеш да подадеш само за едното.Какво налага това?

# 520
  • софия
Ами имам развод с първия ми съпруг, баща на първото ми дете и мога да получавам детски като се вземат само моите доходи. Нямам брак с бащата на второто ми дете, но живеем на един адрес и с неговите доходи не мога да получавам детски дори и да го разделя на 4 човека. Та затова се замислих, за първото дете само не може ли да получавам, при положение, че нямам брак с втория мъж и се водя разведена.

# 521
Щом живеете на един адрес ще ти искат и неговите доходи  Peace

# 522
  • София-Младост
Другия вариант е да декларираш, че с бащата на второто дете не живеете на един и същи настоящ адрес...ти си преценяваш риска от проверка обаче.

# 523
  • софия
Не, неверни данни не мога да декларирам аз Simple Smile Значи да разбирам, че не може да се декларира, че искам да получавам детски само за едното си дете, така ли, трябва да се впишат в декларацията задължително и двете?

# 524
Щом живее с вас, значи сте едно семейство - така го разбирам аз  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт