Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 501
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Би трябвало да ти я преведат с първите детски. Най-добре отиди да питаш защо не си я получила още.

# 631
Исках да ви питам следното ако ми е объркан адреса на удостоверението за доход дали ще ме върнат?

# 632
Здравейте, въпроса ми е следния: При съкращаване след майчинство, обезщетението което получавам при съкращението, влиза ли при изчисляването за получаване на детски надбавки. Звънях в Бюрото по труда от там ми казаха да звънна на социалните в общината, от където ми казаха че въпроса ми не е към тях и не могат да ми кажат към кого да се обърна. Ако някой може да ми помогне, ще съм благодарна!
 Благодаря Ви, предварително!

# 633
Да, влиза.
Винаги ме връщат  ако съм получила допълнителни обезщетения и не са написани или ако не съм  получила, да е написано, че не съм.

# 634
  • София
Здравейте. Питането ми е има ли реални проверки за това, дали родителите живеят заедно, ако не са сключили брак? Аз не съм от тези случаи, но една позната се чуди дали да рискува.

# 635
  • Русе
Проверката се прави служебно в ГРАО, проверяват адресните регистрации по лична карта и също настоящ адрес ако има правена регистрация към общината.

# 636
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
И като ти пише някой сега, че не се правят, а след 6 месеца вземат, че започнат какво става.Наказателната отговорност си я носи "познатата" с подписа, който полага.После може да се жали колкото иска, че в "бг-мамма" са ѝ казали така, ама едва ли ще мине за отпадане на лихвите, както стана преди няколко години бума с яслите и връщането на майчинство.

# 637
  • София
Проверката се прави служебно в ГРАО, проверяват адресните регистрации по лична карта и също настоящ адрес ако има правена регистрация към общината.
Те са под наем, даже и в домовата книга не са вписани.
pantera666, за мен промяната е измиване на ръце отвсякъде, особено ако не се правят реални проверки. Сигурна съм, че има хора, които са си сменили ЛК само и само да продължат да вземат детските.

# 638
  • Варна
Здравейте!
Трябва да занеса в социалната служба  бележка от градината за големия ми син ,че посещава градината .
Имам така вече издадена ,от 16 септември.
Бяхме извън БГ около 2 седмици и не можах да я взема.
Дали ще ми я приемат с тази дата или трябва да правя нова такава newsm78

# 639
  • София-Младост
Здравейте!
Трябва да занеса в социалната служба  бележка от градината за големия ми син ,че посещава градината .
Ще я приемат.

# 640
  • Варна
Здравейте!
Ще я приемат.
Благодаря Praynig

# 641
Спешно моля за съвет. Утре отивам сутринта да подам за детски, но ми казаха (ЕЖК), че трябва да нося лк и на мъжа ми с мен при подаването? Има ли такова нещо и каква е логиката зад това изисквина, след като майката подава декларацията?
Благодаря предварително!  Hug

# 642
  • Ямбол
По принцип не могат да те задължат, но искат карта за справка на попълнените данни.
Писмено никъде не е упоменато такова изискване и нямат право да ти върнат документите, ако не я носиш. Но за да си нямаш излишни разправии със служителите, може да я вземеш.

# 643
  • Пловдив
Може и да не я искат,може и да я искат.Ако е трудно да я носиш,първо опитай без нея.

# 644
Благодаря ви!
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт