Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 496
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Аз винаги нося ксерокопие на неговата лична карта, не съм имала проблем досега.

# 646
здравейте, искам да попитам кога се носи бележка от детската градина, че детето ходи на градина. вземам детски за 2 деца - на 3 и 5г. досега не съм давала такава бележка, защото децата бяха малки. но сега големия направи това лято 5г. документи за детски подавам май месец, но трябва ли допълнително да занеса такава бележка от градината сега или чак като подавам май месец. Много благодаря!

# 647
До края на месец октомври трябва да занесете бележка, че детето посещава предучилищна група.

# 648
  • София-Младост
здравейте, искам да попитам кога се носи бележка от детската градина, че детето ходи на градина. вземам детски за 2 деца - на 3 и 5г. досега не съм давала такава бележка, защото децата бяха малки. но сега големия направи това лято 5г. документи за детски подавам май месец, но трябва ли допълнително да занеса такава бележка от градината сега или чак като подавам май месец. Много благодаря!
Ако 5г. дете  е в предучилищна група, до 31.10. трябва да занесете въпросното удостоверение в АСП.

# 649
много благодаря!

# 650
Не мога да си намеря трудовата книжка,без нея става подаване на документи за детски ?

# 651
Не мога да си намеря трудовата книжка,без нея става подаване на документи за детски ?
Трудова книжка искат само , ако имате сключен граждански брак с бащата и единият родител е безработен, доколкото знам.  newsm78
Или пък , ако ти самата в момента не работиш.

# 652
Ако си сменяла местоработата последните 12 месеца ще ти я искат.
Пробвай да видиш дали не е при работодателя ти.

# 653
Ако си сменяла местоработата последните 12 месеца ще ти я искат.
Пробвай да видиш дали не е при работодателя ти.

Не са ми я искали никога, а доста смени сме имали напоследък.
Трудова книжка се прилага само, когато дадения човек е безработен.  Peace

Да ви кажа и относно моето питане по-рано за личната карта на съпруга, може да е полезно на някой. Отидох само с мойта, поискаха ми и неговата, показах я на снимка в телефона си и това беше.

# 654
Аз смених работата два пъти и двата пъти ми я искаха, не говоря наизуст.

# 655
здравейте и аз не намерих отговор на моя въпрос затова ще питам :в тази молба декларация се описват името на майката ,и отдилу като гледам електронния образец и името и данните на бащата ако нямаме сключен брак и живеем на семейни начала с него, и на втора страница се попълват общо-сумарно бруто доходите и на двамата от удостоверенията за доходите ,които имаме и накрая се сумират .Така ли е към 2016г

# 656
# 657
     Здравейте момичета,
Някой получи превод на детски? Аз още нямам (Пощенска банка - София).. newsm78

# 658
  • Пловдив
     Здравейте момичета,
Някой получи превод на детски? Аз още нямам (Пощенска банка - София).. newsm78

Започнаха да ги пускат.Чакаш

# 659
Искам да попитам втората година в която взимам майчинство,тя как се изчислява за детските, т.е. при 340лв майчинство,на тази сума ли се смята бруто? Или пак на заплатата ми?

Общи условия

Активация на акаунт