Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 475
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Благодаря! За миг се обнадеждих  bouquet

# 721
Здравейте, имам един леко необичаен въпрос, който ще задам първо тук и ако има кой да ми отговори много ще се радвам. В момента нямам възможност да отида до Агенцията, за да попитам.

На въпроса - мога ли да подам документи по настоящ адрес в гр. А? Имам възможност да отида и да подам документи по постоянен адрес в гр. Б, но детето е на детска градина тук- в гр.А. ЛЛ не е сменен още, т.е. той е в гр.А. Малко объркано стана и ситуацията е малко объркана. Дали някоя от вас е имала такъв случай.

# 722
  • София-Младост
Здравейте, имам един леко необичаен въпрос, който ще задам първо тук и ако има кой да ми отговори много ще се радвам. В момента нямам възможност да отида до Агенцията, за да попитам.

На въпроса - мога ли да подам документи по настоящ адрес в гр. А? Имам възможност да отида и да подам документи по постоянен адрес в гр. Б, но детето е на детска градина тук- в гр.А. ЛЛ не е сменен още, т.е. той е в гр.А. Малко объркано стана и ситуацията е малко объркана. Дали някоя от вас е имала такъв случай.
Трябва да подадеш документи по постоянен адрес, т.е. този в личната карта. Няма значение къде детето е на градина и къде е ЛЛ.
Можеш обаче по тел. да ги попиташ, дали с удостоверение за настоящ адрес можеш да подадеш всичко в град Б.

# 723
Много ти благодаря  Hug

# 724
  • Стара Загора
Здравейте.Проблем ли ще бъде,че бележката за трудовото възнаграждение на ММ е до ноември,а моята е до октомврийската заплата.Явно техните заплати са месец за месец,а пък моята върви с един месец назад.

# 725
  • София-Младост
Здравейте.Проблем ли ще бъде,че бележката за трудовото възнаграждение на ММ е до ноември,а моята е до октомврийската заплата.Явно техните заплати са месец за месец,а пък моята върви с един месец назад.
Ако подаваш сега през ноември и двете удостоверения трябва да са с доход, получен в периода от 11.2015 до 10.2016 вкл. Вписват се само получените доходи за периода, без значение за кой месец се отнасят. Ако  твоята октомврийска заплата ти я изплащат през ноември, тя няма да влезе в това удостоверение. Гледат се брутни, получени доходи.

# 726
  • Стара Загора
Ако правилно съм те разбрала излиза,че тези документи трябва да ги подадем следващия месец.

# 727
  • Ямбол
В бележките ви трябва да са отразени доходите за 12 месеца назад от месеца, в който подаваш. Ако подаваш през ноември - носиш бележки от ноември 2015 до октомври 2016.

# 728
  • Стара Загора
Благодаря ви момичета

# 729
Добър ден! Имам две деца, едното е бебе на 5 месеца. По време на цялата си бременност бях болничен. Държавен служител съм. Никога не съм и мечтала за детски, но реших да пробвам. Та въпросите са ми.следните... Доходите ми само от нои ли се взимат? Докато бях болничен взимах допълнително 120 лв за храна, които нв се облагат, но ми ги превеждаха на карта. Те дали ще се взимат предвид? И кога мога да подам документи?
Благодаря Simple Smile

# 730
  • Стара Загора
Сега се сетих и още нещо.От Нои взима ли се някакъв документ какво са превеждали докато съм била в болнични и след това в майчинство?

# 731
Здравейте, казуса ми е следния - от началото на годината до м.Май съм с 0лв доход(не съм била на борса, никъде не съм се водила няколко години). От 1-ви юни започнах работа. Дойде ми месеца за подаване на нова декларация и ме върнаха - трябвало да представя копие от тр.договор и копие от тр.книжка. Трябвало да докажа, че за първите 5 месеца не съм се водила никъде. Това нещо ново ли е или? Досега години наред бях с 0лв доход и не съм доказвала изрично с копие на тр.книжка че не съм назначена никъде.

Може ли да се да изпращат по пощата документите(предполагам не, но все пак)?

Благодаря

# 732
  • София-Младост
Едно време декларация, че за периода от-до не си имал доходи вършеше работа без да искат ТК. Сега явно го правят. За мен ТК изобщо не е документ, доказващ липсата на доход, но щом им върши работа... По пощата не може.

# 733
  • Ловеч
Здравейте, ще подавам документи за детски надбавки. Имам изплатено обезщетение/щета от застрахователна компания за дъщеря ми. Тази сума трябва ли да я включа в брутния доход на семейството?

Благодаря предварително.

# 734
Здравейте,
мъж ми е с Телк решение и взима пенсия, тя трябва ли да се вписва като доход?

Общи условия

Активация на акаунт