Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 500
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
  • Ямбол
Безработен се води всеки човек, който не работи по смисъла на законите ни, а това означава, че не е в трудовоправни отношения някъде, независимо дали е регистриран на борса или не е. Никой не е длъжен да се регистрира. А времето, през което ще стои безработен, зависи от него, в момента, в който подпише трудов договор, той вече не е безработен.

# 151
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,моля да ми помогнете в трудна ситуация съм,става въпрос за детските.Проблема е мъжа ми,нямаме брак,той работи на частна практика,няма фирма,плаща си само здравните,социалните искат бележка за дохода му.Какво да правим в случая или няма смисъл да подавам за детски.Благодаря.

Подписва декларация, свободен текст, че няма доходи. Може евентуално да му поискат трудова книжка за справка.

# 152
Здравейте!
Не мога да открия информация за 15 дни от изписването, които се полагат на бащата, а съм си загубила записките. Ще съм много благодарна ако някой ги сподели. И да питам за тях трябваше с бащата да се водим на един адрес, този адрес задължително ли е да е по лична карта /постоянен/ или може да е и настоящ?

# 153
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
Не мога да открия информация за 15 дни от изписването, които се полагат на бащата, а съм си загубила записките. Ще съм много благодарна ако някой ги сподели. И да питам за тях трябваше с бащата да се водим на един адрес, този адрес задължително ли е да е по лична карта /постоянен/ или може да е и настоящ?

Трябва ти служебна бележка / удостоверение от болницата за датата на изписване + декларация Приложение 3 от формулярите на НОИ - http://www.nssi.bg/forusers/forms/239-maternity

Няма изискване за адресите ви.

# 154
  • София-Младост
Здравейте!

Трябва ти служебна бележка / удостоверение от болницата за датата на изписване + декларация Приложение 3 от формулярите на НОИ - http://www.nssi.bg/forusers/forms/239-maternity

Както и молба-заявление от бащата, че ще ползва отпуска. Ако нямате брак-декларацияя от двамата, ако имате брак-копие от свидетелството за брак. Копие от акта за раждане на детето или свидетелството, ако няма все още акт.

# 155
Здравейте!

Както и молба-заявление от бащата, че ще ползва отпуска. Ако нямате брак-декларацияя от двамата, ако имате брак-копие от свидетелството за брак. Копие от акта за раждане на детето или свидетелството, ако няма все още акт.
Декларация, че припознава детето или декларация, че живеем заедно, нотариално  заверена?,има ли нещо готово или в свободен текст?   Нямаме брак и по лични карти сме на различни адреси. По принцип после като подавам за детски ще си декларирам и неговите доходи, така ми казаха социалните.

# 156
  • София-Младост
НРВПО
Чл. 45а. (Нов - ДВ, бр. 10 от 2009 г., нов - ДВ, бр. 67 от 2009 г.) (1) Отпускът при раждане на дете по чл. 163, ал. 7 КТ се ползва въз основа на писмено заявление на бащата. Към заявлението се прилагат копие от акт за сключен граждански брак или декларация от бащата и майката, че бащата е припознал детето и те живеят в едно домакинство, както и документ от лечебното заведение, удостоверяващ датата на изписване на детето. Предприятието е длъжно да разреши отпуска от деня, посочен в заявлението. Ако бащата няма право на този отпуск, предприятието е длъжно да го уведоми за това незабавно, като мотивира отказа си.

Не се заверява нотариално.

# 157
НРВПО
Чл. 45а. (Нов - ДВ, бр. 10 от 2009 г., нов - ДВ, бр. 67 от 2009 г.) (1) Отпускът при раждане на дете по чл. 163, ал. 7 КТ се ползва въз основа на писмено заявление на бащата. Към заявлението се прилагат копие от акт за сключен граждански брак или декларация от бащата и майката, че бащата е припознал детето и те живеят в едно домакинство, както и документ от лечебното заведение, удостоверяващ датата на изписване на детето. Предприятието е длъжно да разреши отпуска от деня, посочен в заявлението. Ако бащата няма право на този отпуск, предприятието е длъжно да го уведоми за това незабавно, като мотивира отказа си.

Не се заверява нотариално.
bouquet Благо

# 158
Момичета сега /до края на м.февруари/ като отида за тази междинна декларация,че има промяна...кога трябва да вписвам доходите на бащата на детето ?!! Сега или април месец,когато по принцип подавам за детски ?!!

# 159
  • Бургас
Здравейте! Simple Smile
Имам въпрос, дано някой откликне на запитването ми.

По принцип през месец май трябва да подавам документи за детски надбавки, но сега имам срок до 29-ти февруари да отида и да подам декларация (покрай промените).

Въпросът ми е, ако няма никакви промени, разведена съм, с бащата на детето сме на различни адреси, няма промяна в доходите ми, КАКВО ще трябва да представя до 29-ти? Какви документи?  
Кога да представя бележка от педиатър - месец май или сега?

Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 20:21 от kzbmsn

# 160
  • Ямбол
Щом нямаш промяна в свързана с новите изисквания по закона, представяш декларация(провери на място може да има образец), че нямаш. А новите документи за следващия период от година за отпускане на помощи, си ги подаваш през май.

# 161
  • Бургас
Щом нямаш промяна в свързана с новите изисквания по закона, представяш декларация(провери на място може да има образец), че нямаш. А новите документи за следващия период от година за отпускане на помощи, си ги подаваш през май.

Благодаря много! Simple Smile
Декларацията е в свободен текст, но на място по-добре да ми кажат какво и как да напиша.

# 162
  • Ямбол
Момичета сега /до края на м.февруари/ като отида за тази междинна декларация,че има промяна...кога трябва да вписвам доходите на бащата на детето ?!! Сега или април месец,когато по принцип подавам за детски ?!!
Аз си мисля, че като подадеш декларация, че имаш промяна, би следвало да ти спрат помощите и ако с добавения доход на бащата се вписвате в изискванията, следва да подадеш нови документи, а кога да стане това, ти ще решиш, най-добре веднага.

# 163
  • Варна
Здравейте!

Дали ще е проблем ,ако адреса на служебната бележка от работодателя  и този в личната ми карта са различни? (сменихме си адреса  миналата година и не съм събошила  на работодателя ooooh!)newsm78
Дали да ги моля за нова бележка..пффф

# 164
  • София-Младост
Здравейте!

Дали ще е проблем ,ако адреса на служебната бележка от работодателя  и този в личната ми карта са различни? (сменихме си адреса  миналата година и не съм събошила  на работодателя ooooh!)newsm78
Дали да ги моля за нова бележка..пффф

Помоли ги за по-сигурно. Аз никога не вписвам адрес в тези удостоверения за дохода.

Общи условия

Активация на акаунт