Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 727
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
  • Ямбол
Поискай си справка за изплатените болнични. Социалните имат такава.
От НОИ ли да си я поискам? Или от работодателя?
От социалните.

# 181
Мога ли тази Декларация да я изпратя по пощата? За тази, чрез която декларирам, че нямам промяна. И на какъв адрес?

# 182
  • Ямбол
Мога ли тази Декларация да я изпратя по пощата? За тази, чрез която декларирам, че нямам промяна. И на какъв адрес?
Обади им се по телефона и ги попитай. Препоръчвам ти да ползваш услугата обратна разписка, за да си сигурна, че са получили писмото ти.

# 183
  • Варна
Поискай си справка за изплатените болнични. Социалните имат такава.
От НОИ ли да си я поискам? Или от работодателя?
Току що бях в социалното,и ме върнаха защото не си нося справка от НОИ какво съм получила като болнични и майчински!!!Те вече нямали достъп до тая информация!Е нормално ли е това....тъпа държава!До онзи ден имаха ,днес нямат!За трети път ме връщат и все различни кусури намират,вече не издържам!

# 184
Здравейте за пръв път попадам на темата.Трябва и аз да подавам дукоменто този месец.Съпроа ми е колко трябва да е месчния доход на член от семейството че не го разбрах.Четох че пише от перви януари 350лв.а от 1юли 400лв.Моля обяснете ми.
Благодаря предварително

# 185
Здравейте за пръв път попадам на темата.Трябва и аз да подавам дукоменто този месец.Съпроа ми е колко трябва да е месчния доход на член от семейството че не го разбрах.Четох че пише от перви януари 350лв.а от 1юли 400лв.Моля обяснете ми.
Благодаря предварително
Правилно си разбрала сега е 350лева а от юли-400лева bouquet

# 186
Това означава ли че юли месец се подаеат нови дукоменти като дохода ти е същия?И как се постъпва ако сега дохода ти е между 350 и 400 започваш ли да получаваш помощи от 1.07?

# 187
  • София-Младост
Това означава ли че юли месец се подаеат нови дукоменти като дохода ти е същия?И как се постъпва ако сега дохода ти е между 350 и 400 започваш ли да получаваш помощи от 1.07?
Не означава. Просто подавате тогава, коагто се вместите в изискуемия доход. Т.е.ако имате доход от 385лв/член от сем. може да подадете юли месец, сега ще е безмислено просто.
Но ако сега доходът ви е 345лв, то подавате сега, юли не подавате нищо повече.

# 188
  • Ямбол
Не означава, че се подават нови документи. Има решение за отпускане на помощи, което излиза сега и за него важи сегашната сума.
А ако доходите са ти между 350 и 400, просто ще си подадеш документи след първи юли.

# 189
Аз съм подавала дукоменти 2015 май и получавам детски.Ако сега не подам дукоменти спират ли се?При условие че преценя че през юли месец е по добре да ги подам

# 190
Предстои ми подаване на документи за детските за втората година.Искам да попитам за доходите 12 месеца назад от НОИ ли трябва да взема бележка или от работодателя или изобщо не трябва бележка?

# 191
  • Ямбол
Аз съм подавала дукоменти 2015 май и получавам детски.Ако сега не подам дукоменти спират ли се?При условие че преценя че през юли месец е по добре да ги подам
Значи са ти отпуснати помощи до април 2016. После не получаваш, ако не подадеш.

# 192
Току що ми се обадиха от социалните.Казаха че до края на месеца е задължитеелно да си подам дукоментите.Не мога аз да преценя дали да ги подам юли когато ще се иска доход 400лв

# 193
  • София-Младост
Току що ми се обадиха от социалните.Казаха че до края на месеца е задължитеелно да си подам дукоментите.Не мога аз да преценя дали да ги подам юли когато ще се иска доход 400лв
Тогава подайте сега, ако имате право ще получавате, ако не ще получите отказ...но е събиране на бележки два пъти. Или поне вземете си само за вас и мъжът ви сл. бележки, сумирайте доходите от тях и ако имате разни други обезщетения, разделете на 12, на брой членове от сем. и получената сума сравнете с 350лв. Ако е под-подайте, ако е над-не.

# 194
Момичета ,имам следния въпрос...Моя приятелка е с две деца,едното вече е над 20 годишно вече....и не получва детски за него.Та тя до скоро получваше 50 лева за второ дете,а сега за януари е получила 37 лв като за първо.... Shocked Новите промени включват ли подобно нещо ?!!!

Общи условия

Активация на акаунт