Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 787
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
  • Ямбол
Колко пъти трябва да се напише, че вече няма значение кое по ред е детето в семейството. Има семейства с едно дете, семейства с две деца и така нататък. За семейства с едно дете помощта е 37 лева, за семейства с две деца - 85 лв. и т.н.
На приятелката ти семейството е с едно дете.

# 196
Преди формулировката беше същата,зависи кой какво разбира под семейство  Joy Явно ,за да спестят пари /като ги орежат/ реда на децата е станал различен....  #2gunfire

# 197
  • Пловдив
Преди формулировката беше същата,зависи кой какво разбира под семейство  Joy Явно ,за да спестят пари /като ги орежат/ реда на децата е станал различен....  #2gunfire

Не,не беше същата формулировката,а беше първо,второ и т-н.А сега е
1.за семейство с едно дете – 37 лв.;
2. за семейство с две деца – 85 лв.;
3. за семейство с три деца – 130 лв.;
4. за семейство с четири деца – 140 лв.,

# 198

Не,не беше същата формулировката,а беше първо,второ и т-н.А сега е
1.за семейство с едно дете – 37 лв.;
2. за семейство с две деца – 85 лв.;
3. за семейство с три деца – 130 лв.;
4. за семейство с четири деца – 140 лв.,
Благодаря  bouquet

# 199
  • Ямбол
Не знам заради какво е, но последната формулировка е много по-логична от предишната. Помощи се дават за да се подпомага семейството, а не за майка героиня, която има н-то дете.

# 200
Здравейте и тук ще си задам въпроса, дано някой може да ми отговори.
Миналата година подадох молба февруари месец (това не знам от кога се води, че са отпуснати), но в графика за подаване на тези декларации видях, че до края на януари подават тези, с отпусната помощ от 1ви март. Тъй като обаче при мен ИМА промяна на обстоятелствата, реших, че не трябва да подавам молба и автоматично ще ми спрат детските. Сега виждам, че са ми превели детски за януари и се чудя трябва ли да връщам пари на социалните или не  newsm78

# 201
  • Sliven, Bulgaria
Здравейте и тук ще си задам въпроса, дано някой може да ми отговори.
Миналата година подадох молба февруари месец (това не знам от кога се води, че са отпуснати), но в графика за подаване на тези декларации видях, че до края на януари подават тези, с отпусната помощ от 1ви март. Тъй като обаче при мен ИМА промяна на обстоятелствата, реших, че не трябва да подавам молба и автоматично ще ми спрат детските. Сега виждам, че са ми превели детски за януари и се чудя трябва ли да връщам пари на социалните или не  newsm78

В графика не бяха включени лицата, подавали месец февруари 2015 г. Нищо няма да връщате на социалните. Просто до края на месеца трябва да подадете ново заявление за детски, за да няма прекъсване в получаването им. Simple Smile

# 202
svetlanav , благодаря много за отговора!

# 203
Здравейте !
 Моля за помощ  Praynig
Аз и бащата на децата ми сме регистрирани на един и същи настоящ адрес , но нямаме брак , и по новите правила трябва да подам и него като член на семейството . Проблема е , че  той е в Сирия от 7 месеца и на практика няма  физическата възможност  да участва  в подписването на Декларацията за отпускане на помощите .Аз имам бележка за доходите му до юли ( до тогава е бил страната ) , но за периода след това той няма доходи , а аз нямам документ за това  Sad  . Имам ли право в такъв случай на детски и как да декларирам таткото ? В декларацията за промяна , която трябва да подам до края на февруари, се декларира , че членовете на семейството живеят постоянно в България . Той на практика не живее вече в България и не е ясно дали ще се върне изобщо някога пак тук .
  Може ли някакъв съвет , как да постъпя за да не си загубя помощите  за децата ! Praynig
Предварително благодаря на всеки , който може да ми помогне с отговор !

# 204
  • Сф
Въпреки че съм разведена ми поискаха доход на Бнд защото се водим на един адрес ! Казаха ми че скужебно им излиза всичко. За мьжа в Сирия - пиши докогато има доход после нали няма , така или иначе те могат да си изискат справка служебно

# 205
Здравейте, извинявам се ще задам въпрос които е предъфкан....но при 4 деца, от които последните са близнаци какви пари трябва да взема? Никъде не е упоменато дали сумата за близнаци ще се промени. За 1-во и 2-ро дете ще взема 85 лв. , а за близнаците??????

# 206
  • София-Младост
Здравейте, извинявам се ще задам въпрос които е предъфкан....но при 4 деца, от които последните са близнаци какви пари трябва да взема? Никъде не е упоменато дали сумата за близнаци ще се промени. За 1-во и 2-ро дете ще взема 85 лв. , а за близнаците??????
За 4-те деца 140 лв.

# 207
За 4-те деца 140 лв.
Не е така, близнаците се изчисляват по друг начин, не се смятат като 3-то и 4-то

# 208
  • София-Младост
За 4-те деца 140 лв.
Не е така, близнаците се изчисляват по друг начин, не се смятат като 3-то и 4-то
Размерът на месечните помощи за отглеждане на дете по чл. 7, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца за 2016 г. е, както следва: 1. за семейство с едно дете – 37 лв.; 2. за семейство с две деца – 85 лв.; 3. за семейство с три деца – 130 лв.; 4. за семейство с четири деца – 140 лв., като за всяко следващо дете в семейството помощта за семейството расте с 20 лв.
(3) Размерът на месечната помощ за отглеждане на близнаци по чл. 7, ал. 6 от Закона за семейни помощи за деца е 75 лв.

# 209
За 4-те деца 140 лв.
Размерът на месечните помощи за отглеждане на дете по чл. 7, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца за 2016 г. е, както следва: 1. за семейство с едно дете – 37 лв.; 2. за семейство с две деца – 85 лв.; 3. за семейство с три деца – 130 лв.; 4. за семейство с четири деца – 140 лв., като за всяко следващо дете в семейството помощта за семейството расте с 20 лв.
(3) Размерът на месечната помощ за отглеждане на близнаци по чл. 7, ал. 6 от Закона за семейни помощи за деца е 75 лв.

Това дали означава ли 85+(2*75)? , защото ми каза че при 4 деца, делят 140:4=35лв за дете, т.е. за 2-те деца 2*35 и за близнаците 2*75. Коя от двете схеми е вярната????

Общи условия

Активация на акаунт