Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 644
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте. Някой знае ли дали е започнало изплащането на детските надбавки в гр. Сливен?

# 541
Здравейте,подадох юли месец молба за детски и получих отказ,тъй като съм надвишавала 400лв.През годината съм била  два,три дни болничен в рамките на два месеца.През тези месеци ,когато съм била болничен осигурителния ми брутен доход е по -нисък,но се оказа,че точно заради тези болнични превишавам лимита.
От двете бележки за брутния доход се класираме според моите изчисления(395лв)Някой може ли да ми обясни как ги смятат?Благодаря!

# 542
За Силистра ги преведоха още вчера.

# 543
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте,подадох юли месец молба за детски и получих отказ,тъй като съм надвишавала 400лв.През годината съм била  два,три дни болничен в рамките на два месеца.През тези месеци ,когато съм била болничен осигурителния ми брутен доход е по -нисък,но се оказа,че точно заради тези болнични превишавам лимита.
От двете бележки за брутния доход се класираме според моите изчисления(395лв)Някой може ли да ми обясни как ги смятат?Благодаря!
Трябва да включиш в сумата и преведените пари от НОИ по болничните.

# 544
От Ной нямам преведена сума,тъй като до три дни се дават от работодателя.В случая за конкретните месеци съм взела по-малко и доходът ми е по-нисък.

# 545
  • София-Младост
От Ной нямам преведена сума,тъй като до три дни се дават от работодателя.В случая за конкретните месеци съм взела по-малко и доходът ми е по-нисък.
В 7 дневен срок от подписване на заповедта за отказ имаш право да обжалваш. Отиди на място и помоли да ти кажат от къде идва това разминаване, щом по твоите сметки трябва да получаваш.

# 546
Въпросът е дали ще имам основание,а трябва специално да си взема отпуск,за да отида да се разправям.

# 547
  • София-Младост
Въпросът е дали ще имам основание,а трябва специално да си взема отпуск,за да отида да се разправям.
Не ти зная доходите, как да преценя дали има основание за обжалване?

# 548
Брутни на месец 1020,през месеците на болничен в справката бруто на месец 980

# 549
  • София-Младост
Брутни на месец 1020,през месеците на болничен в справката бруто на месец 980
Осъзнаваш, че няма как да отгатна колко месеца са по 1020 и колко по 980лв. За колко членно семейство става въпрос... Това само твоите доходи или и на бащата са...той имал ли е болничен изплатен от НОИ, или някакво друго обезщетение?

# 550
Да,права сте ,но общо изчислено,доходът на член беше 390,но се оказа,че заради този болничен явно се смята друго

# 551
  • Добрич
Здравейте,
понеже не получавам детски, не съм запозната и ще се допитам до вас.
Моя близка е разведена с едно дете, с присъдени права. Тя често пътува в чужбина и пребивава там, като еднократно е работила за 2-3 месеца, но детето не е напускало България, посещава редовно училище. Последните седмици два пъти се опитва да подаде документи в местната дирекция по адрес, в България, но много грубо и арогантно и отказват, понеже тя не пребивава в България. Имат ли право да откажат по този повод? Отделно е въпроса, къде да се оплаче за арогантното поведение? Детски от чужбина не е получавала. И при нейната ситуация какви документи за доходи да подготви за въпросните 2-3 месеца работа в чужбина? А за останалите месеци, може би декларация че не получила нищо, или?

Благодаря на отзовалите се!

# 552
Здравейте. Някой знае ли дали е започнало изплащането на детските надбавки в гр. Сливен?
да.

# 553
Здравейте, когато си в неплатена, каква сума се смята за да се изчисли доходът, 0лв или сумата, на която те осигуряват?

# 554
  • София-Младост
Здравейте, когато си в неплатена, каква сума се смята за да се изчисли доходът, 0лв или сумата, на която те осигуряват?
0.00

Общи условия

Активация на акаунт