Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-10

• 153 548
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Искам да попитам,тези бележки които дават за предучилищна,до кога е срока за внасяне,казаха ми,че до края на месеца е бил,така ли е?
Края на месец октомври.
Благодаря  bouquet

# 616
Здравейте, и аз имам въпросче.
Сестра ми е с ТЕЛК 67%, получава 140 лв. месечно инвалидна пенсия, мъжа и работи и брутната му заплата е 700 лв, имат едно дете на 2 г. Днес тя отива да подава документи за надбавките но и казват, че с 1 лв. са били над границата, т.е. нямат право да получават детски надбавки. Рових из нета относно прага и всички глупости, по мои разбирания трябва д аполучават, а на нея са отказали. Възможно ли е това?
Благодаря предварително.

# 617
По мои сметки доходът е 280 лв на човек и би трябвало да взема.

# 618
  • София-Младост
Здравейте, и аз имам въпросче.
Сестра ми е с ТЕЛК 67%, получава 140 лв. месечно инвалидна пенсия, мъжа и работи и брутната му заплата е 700 лв, имат едно дете на 2 г. Днес тя отива да подава документи за надбавките но и казват, че с 1 лв. са били над границата, т.е. нямат право да получават детски надбавки. Рових из нета относно прага и всички глупости, по мои разбирания трябва д аполучават, а на нея са отказали. Възможно ли е това?
Благодаря предварително.
Сестра ти работи ли нещо? Някакви доходи други имат ли?

# 619
Здравейте! Предстои ми подаване на документи за детски,а живея в друг град и настоящия ми адрес е тук, а по лична карта съм с постоянен адрес в родния ми град.Интересува ме къде трябва да подам документите в социалните по настоящия адрес или трябва да се прибера до родния ми град и там да ги подам по постоянния адрес?Съща така детето ми тръгна на детска градина преди месец първа група е,трябва ли да взимам някакъв документ от там?Благодаря предварително.. Wink

# 620
  • Пловдив
Здравейте! Предстои ми подаване на документи за детски,а живея в друг град и настоящия ми адрес е тук, а по лична карта съм с постоянен адрес в родния ми град.Интересува ме къде трябва да подам документите в социалните по настоящия адрес или трябва да се прибера до родния ми град и там да ги подам по постоянния адрес? подаваш по постоянен адрес Съща така детето ми тръгна на детска градина преди месец първа група е,трябва ли да взимам някакъв документ от там? не Благодаря предварително.. Wink

# 621
Благодаря за бързият отговор!  Simple Smile

# 622
Здравейте, да попитам, докумантите за детски надбавки всяка година ли се подават. Подавала съм за първи път декември 2015, сега пак ли декември трябва да подам?

# 623
Здравейте, да попитам, докумантите за детски надбавки всяка година ли се подават. Подавала съм за първи път декември 2015, сега пак ли декември трябва да подам?
Да, всяка година се подават.

# 624
Здравейте! Утре ще подавам документи за пръв път. Въпросът ми е дали ще взема детски другия месец или чак ноемяри? Благодаря!

# 625
  • Пловдив
Здравейте! Утре ще подавам документи за пръв път. Въпросът ми е дали ще взема детски другия месец или чак ноемяри? Благодаря!

Първият превод ще ти е след 15 ти октомври.Тогава ще получиш детските за септември

# 626
Никъде не намирам, докога е срока за представяне на беелжка, че детето е записано на училище? До днес или до 15.10?

Редактирам се, намерих: 4. удостоверение от учебното заведение, че детето е записано като ученик/ученичка, а за новата учебна година - в срок до 31 октомври;

# 627
  • София-Младост
Никъде не намирам, докога е срока за представяне на беелжка, че детето е записано на училище? До днес или до 15.10?
ППЗСПД
чл.17, ал.1
2. удостоверение по образец съгласно приложение № 7, издадено от детската градина/училището, че детето е записано в подготвителна група за задължителна предучилищна подготовка или като ученик/ученичка, а за новата учебна година - и за децата, записани за първи път в първи клас - в срок до 31 октомври, с изключение на случаите по чл. 7, ал. 10 от Закона за семейни помощи за деца;

# 628
Благодаря, точно го намерих в първия пост на темата. Извинете.

# 629
Здравейте,подадях документи за детски и за еднократна помощ края на август,септември месец ми преведаха детски,днес ми преведаха и болничните,но еднократната помощ не са,по принцип ли се бави?

Общи условия

Активация на акаунт