ЧЕТВЪРТИ КЛАС

• 69 023
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
  • Габрово
Хм, моят син скоро направи 11, а личната нищо не каза за реимунизация, хем вчера бях при нея с малката.

# 211
  • Бургас
Моята дъщеря става на 11 чак есента.Имат обаче деца вече минали имунизацията и скоро ми рева как я било страх.

# 212
  • София
И аз не обичам имунизации и реимунизации Sad Но в първи клас манту пробата беше положителна и не се наложи реимунизация. Дано и сега е така.
Как върви подготовката при вас?
Нашите приключиха учебниците си Shocked Мисля, че само по български и математика имат по още малко. Все се каня да снимам една книжка - НВО и да я кача в пощата. Тестовете по човеците ми се виждат доста трудни и определено не всичко от тях е застъпено в нашите учебници. Голям преговор ни чака с моето дете. Почти изцяло са забравени географията от ЧО и да речем "физиката" от ЧП, защото се учиха първия срок.
С другите предмети сме ок, но тези двата си искат учене. О, и по физическо сигурно ще имаме 4  Crazy Не можем да скачаме 1,75 от място. Ама на лицеви опори и коремни, и шпагати и т.н. не ни изпитват, та да си оправим оценката Thinking Ще трябва по-сериозно да разгледам тези нормативи, но не ги намирам в интернет. При вас покриват ли се нормативи по ФВС.

# 213
  • густо майна Филибето
Строга госпожа си имате по физическо! Simple Smile
В класа на сина ми играят само народна топка. Той не я обича изобщо и даже отказвал да играе. Госпожата ме викаше по въпроса и й препоръчах да го кара да тича за време, защото си го носи в гените, а е адски мързелив. Що пък трябва да играе народна топка? Ние правихме обиколки, физарядки, хорА.... Да ама не, само народна топка се играе Sad
 Вече играе редовно, без да хвърля и без да лови. Едно тичане по игрището само, за да се пази Simple Smile Иначе ще го лиша от компютъра, по-голямо наказание от това няма Laughing

# 214
      Моето дете също е родено през есента, но лекарката каза да отида най-късно през май, защото през есента ще започнат пак хреми, кашлици/ в нашия случай, де/, така че да не чакам много-много навършване на 11 г.

Да споделя още нещо, макар и да не е особено важно, но може да се случи на всеки.
Детето решава един тест по математика от НВО. Едната задача- супер елементарна- да се измери отсечка- детето я измерва, но стойностите и не се припокриват от дадените в теста и пише 52см, а такъв отговор няма. Мерихме всички по ред, така излиза. Мисля, че има вероятност да съм купила някаква неточна линия, друго обяснение нямам.Всички помагала купувам от книжарница, не от китайски магазини.

Но просто споделям, защото гледайте как може да се прецака една задача от нищото. Става въпрос за теста от 2007г., но не вярвам да има грешка, очевидно линията е калпава.

По физическо не зная за нормативи, но доста разнообразни занимания имат.Имат и хора, и бягане, и бадминтон, добре ги занимават.Май имаха и скок от място, но не се сещам дали сега или през др. година.

# 215
  • Бургас
Имаме нормативи по физическо,но само за коремните преси знам че са 52.Ако оценките са обективни трябва едва да вържем 3. Confused

# 216
Сега втория срок непрекъснато правят тестове по формата на НВО, отделно, че доскоро вкупом ги подготвяха за Знам и Мога, с нищо допълнително не мисля да я занимавам в тази насока.
По физическо правят най-различни неща, на щерката най-много и харесва опитите да играят баскетбол, господинът не прави проблем с оценките.
    Детето решава един тест по математика от НВО. Едната задача- супер елементарна- да се измери отсечка- детето я измерва, но стойностите и не се припокриват от дадените в теста и пише 52см, а такъв отговор няма. Мерихме всички по ред, така излиза. Мисля, че има вероятност да съм купила някаква неточна линия, друго обяснение нямам.Всички помагала купувам от книжарница, не от китайски магазини.

Но просто споделям, защото гледайте как може да се прецака една задача от нищото. Става въпрос за теста от 2007г., но не вярвам да има грешка, очевидно линията е калпава.

Моля те, пиши как сте я измерили с друга линия, защото аз обратно на теб бих предположила, че тестът е калпав.

Имунизация излиза да правим лятото, а тя е запомнила още от последната преди години и психически се настройва за този момент, милата:)

# 217

Моля те, пиши как сте я измерили с друга линия, защото аз обратно на теб бих предположила, че тестът е калпав.

Тестът е от 2007г. Разпечатах го, дадох го на детето. В-сът за отсечката има три отговора, но детето отделно написало 52см- такъв отговор няма. Меря аз- 52см, мери баща му- 52 см.

http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/tests-np_4kl/mon … tika-4kl-2007.pdf

Накрая реших, че съм купила дефектна линия, не вярвам да има грешка във вече отработен тест.

# 218
 Светкавица, 48 мм е. Маааалко клони към 49, но отговорът е в дм за 49, така че отпада.
Мислех да не е от сайта. Но не - и от сайта на МОН е същото http://www.mon.bg/?h=downloadFile&fileId=1208

# 219

Светкавица, 48 мм е. Маааалко клони към 49, но отговорът е в дм за 49, така че отпада.
Мислех да не е от сайта. Но не - и от сайта на МОН е същото http://www.mon.bg/?h=downloadFile&fileId=1208
Благодаря.
Случвало се е фигури в тестове, но не зная точно от къде и какви, които щерката е носила вкъщи да не са съвсем прецизни, и в клас също са коментирали.

# 220

Точно така и предположих, но откъде да зная ,че  може да има дефектни линии.Купила съм я от книжарница, такова нещо не ми се беше случвало.Представям си за такава тъпотия да се загуби точка на малоумна задача,за една линия

# 221
Да, затова опитът си казва думата  Peace
Вкъщи линии и тригълници колкото искаш. Случавало се и ние да се дзверим с по няколко. Определено има разлики в деленията на някои  Whistling

# 222
  • някъде ... тук ...
Аз не мисля, че е от линията Simple Smile
При печат от pdf има значение дали даваш оригинален размер или свиване do марджинсите на листа (fit/shrink...). Отделно листът може да се деформира и да не е в истински размер още при сканирането в pdf.

# 223
Светкавица, благодаря че сподели опит. Изобщо не предполагах, че може да се получи подобен гаф.  bouquet

# 224
Аз не мисля, че е от линията Simple Smile
При печат от pdf има значение дали даваш оригинален размер или свиване do марджинсите на листа (fit/shrink...). Отделно листът може да се деформира и да не е в истински размер още при сканирането в pdf.
Изпреварила са ме. И аз мисля, че е от настройката при разпечатване.

В нашият клас са контузили едно момченце. При това само са си играли и вероятно, от чиста тъпота са му счупили ръката. Затискали и дърпали вратата на стаята, и някаква девойка му полегнала на ръката, и не обърнала внимание, че младежът пищи.

Общи условия

Активация на акаунт