ЧЕТВЪРТИ КЛАС

• 69 021
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
... Трудности - да, ще има и разбира се, че не трябва да се оставят неизяснени неща. Но ако основата им е добра, ще се справят и нагоре, без особен шок и ужас - също от лични наблюдения.
+1
За мен загадката е как ще се учи по история, след като няма да има учебници /нали не бъркам, че учебникът няма да е готов за есента?/

# 346
  • Ямбол
Ще имат притурки разни по всеки предмет там, където е ново в учебната програма и в старите учебници липсва.
Малко кърпена работа ще се получи, но да се надяваме, че учителите ще съумеят да го поднесат така, че да няма недоразумения.
В момента се провеждат обучителни семинари на всички учители, които ще преподават в пети клас, за да им разяснят в подробности кое как трябва да се преподава.

А иначе използвах думата шок, защото не е лесно да се премине от един вид клас, където основно един учител преподава, в друг, където всички учители по различните предмети са различни. Тогава започват и първите прояви на пубертета и от едни прилежни и ученолюбиви деца, стават леко разсеяни бунтарчета, които трябва и с хормоните си да се борят, освен да се занимават с уроци.

# 347
  • нейде там, където ....
Струва ми се, че имаме доста време до пубертета  Simple Smile . В нас профилактично съм обявила, че пубертета е възраст, а не диагноза. Не го приемам като извинение за нищо Peace

# 348

А иначе използвах думата шок, защото не е лесно да се премине от един вид клас, където основно един учител преподава, в друг, където всички учители по различните предмети са различни.

В началото ми беше малко странно, че детето от самото начало учи при различни учители по всичко, но сега оценявам, че това е предимство.Поне тази промяна ще ни е спестена в V клас.

Друго, какво е различно в пети клас? Разбирам, че за първи път ще има поправителни изпити? Има ли случаи, в които дете да остава на поправителен по физическо, рисуване, ДБТ, музика?/Един от тези предм.  е много проблемен, но се интересувам от всички подобни/

Имам въпрос, на който не мога да намеря отговор- на външното оценяване по математика позволяват ли се допълнителни листи? Къде децата правят изчисленията- на бланката или на чернова?
      НВО в техните стаи ли се провежда или в други? Предметите, за сметка на които се провежда НВО, после вземат ли се допълнително и кога?

# 349
  • София
Светкавица,
Нашата класна каза, че изчисленията се правят на черновата. НВО е в тяхната стая и нашите след него няма да учат, освен японския. Тази сутрин говорихме с Калоян, че те на 17.05 всъщност приключват, връщат учебниците и ваканция здравей Laughing
На 27.05 ще има тържество в кукления театър на Гурко - представление и официално връчване на свидетелствата, а след това ще ги водим някъде да се черпят (този път се измъкнах от организационната част и дори не знам къде е Mr. Green)

# 350
Да си кажа болката и аз. Цял ден днес нашите са решавали задачи - от 8:00 до 15:30. Върна се с ужасно главоболие. Търсих нещичко за НВО, но не намерих каквото ме интересува. Вярно ли е, че тестът е само 35 минути? Тези оценки отразяват ли се на срочна, годишна оценка? Нашата класна им казала, че ако не се справят добре, могат да се явят пак, така ли е? Датите са 10, 12, 13 и 16, след това щели да си имат часове, съответно подготовка за другите тестове до 16. В нашия град няма училища след 4ти клас, ще се вълнуваме след 7ми Simple Smile

# 351
... Цял ден днес нашите са решавали задачи - от 8:00 до 15:30...
Ненормална работа! Горките деца ...

Тестът се провежда в рамките на един учебен час. Не знам да има възможност за повторно явяване на НВО. Ако детето е болно, може дори и да пропусне явяването.

# 352
Нашата класна все държи да са най-най. Ако е болно, да но иначе? Една приятелка ми каза, че дори не им казали оценките след това.

# 353
Светкавица,
Нашата класна каза, че изчисленията се правят на черновата. НВО е в тяхната стая и нашите след него няма да учат, освен японския.

Благодаря за информацията! От у-ще не са ни казали подробности или по-скоро моето дете ги пропуска Simple Smile

# 354
  • Пловдив
Нашата класна все държи да са най-най. Ако е болно, да но иначе? Една приятелка ми каза, че дори не им казали оценките след това.

Племеницата ми е една година преди нас и онзи ден брат ми ми каза същото. Става въпрос за София. При нас директорката на предната РС ни каза, че болни деца не иска да идват на НВО, имало си графа в която се попълва бройката на болните, нормално било.

# 355
  • София
Спокойно и тази лудост с НВО ще мине Laughing
За мен е тотално ненужно в 4 клас да се подлагат децата на това, при условие, че всяко училище с прием от 5 клас има собствен изпит!
Ние вече сме с летни планове и детето е щастливо 1swing

# 356
Класната на дъщеря ми им прави доста тестове, на практика всеки ден имат по два теста. Аз се опитвам изобщо да не я притеснявам на тази тема, вкъщи не решаваме абсолютно нищо, но очевидно кипящата в училище подготовка леко я хвърля в паника вече. Опитвам се да парирам такива настроения, умът не ми побира кому е нужна тази истерия.
За капак на датата на едната матура детето има рожден ден.

# 357
  • Варна
мартеа, съчувствам на дъщеря ти! Дано да си усети празника, въпреки всичко!

Днес в класа на сина ми са правили изходно ниво по математика, утре - по български.
Не е много стреснат моят младеж, на толкова други състезания ходи тази година, че претръпна. Изобщо не го пришпорвам и го оставям сам да се оправя, ако има въпроси  - пита.

# 358
В периода 9.05-16.05 всички четвъртокласници ли минават първа смяна?Ние в момента сме втора.
Не разбирам тази паника и аз при положение,че тези оценки не трябват за никъде.Хич не се трогва моя човек,снощи за първи път реши няколко теста он лайн по различните предмети,средно 5-6 мин.на един тест му отнема,даже не знам и времето за решаване колко е.

# 359
В периода 9.05-16.05 всички четвъртокласници ли минават първа смяна?Ние в момента сме втора.
Не разбирам тази паника и аз при положение,че тези оценки не трябват за никъде.Хич не се трогва моя човек,снощи за първи път реши няколко теста он лайн по различните предмети,средно 5-6 мин.на един тест му отнема,даже не знам и времето за решаване колко е.

И по математика ли за 5-6 мин?Моето дете май не успява да се вмести във времето, мисля че е 35мин.

Общи условия

Активация на акаунт