ЧЕТВЪРТИ КЛАС

• 69 021
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
Да им ги бяха направили 4те НВОта в един ден и да приключват. Какво ги занимават с глупости и имитират учебни часове цяла седмица  Rolling Eyes
И аз това се чудя. Айде да не са в един ден, та да не вземат от стрес да "прегорят", но нищо не им пречи в два дни да са.

# 391
  • No Line On The Horizon
Вижда му се края на 4 клас. Не се притеснявайте за НВО, това са просто едни елементарни тестове. Ако не могат да ги решат, не знам за какво да ходили на училище 4 години.

# 392
  • София
на мен ми беше обяснено, че преди 10 ч ще имат часове, но ще разпускат, а след матурите - продължават по нормалната програма.
и нали разбрахте, че на 19 май няма да се учи?

# 393
Ние сме този срок 2 смяна, всяко училище за себе си ли решава как ще се обръщат смените за НВО, или всички цяла седмица ще са 1 см., още от 9-ти ли?

# 394
... и нали разбрахте, че на 19 май няма да се учи?
Аз не съм. Защо?

# 395
# 396
Ясно. Мерси.  bouquet

# 397
Вижда му се края на 4 клас. Не се притеснявайте за НВО, това са просто едни елементарни тестове. Ако не могат да ги решат, не знам за какво да ходили на училище 4 години.

Първо, не се знае дали ще са елементарни. По-скоро- няма да са, съдейки по многобройните упреци, че са елементарни.Предполагам, министерството ще иска да "блесне" тази година, с какво, ако не със сложни тестове. М-у другото, аз предпочитам да са по-сложни, защото някак децата са по-концентрирани при по-сложни задачи.

Второ- учителите в училище създават някакво напрежение, едва ли не се очаква от всяко дете да реши теста за отличен.Особено училищата, традиционно на първите места в съответния град, а и в страната.

# 398
  • No Line On The Horizon
Не са виновни само учителите, че всяват паника, а и родителите, че преекспонират нещо толкова нормално като външно оценяване, и то в 4 клас.
В 7 клас човек ще, не ще, се поддава на истерията, ако има амбиции детето му да учи в свястно училище.

А това, че видиш ли точно тази година няма да са елементарни, го слушам доста години. И какво като детето не изкара заветните 20 точки? Тези оценки са без абсолютно значение.

# 399
Лиляна, ето от тази. Старичко е, но не ми се регистрира по сайтове, за да ти търся. Намери си инфото.

# 400
  • София
Това е статистиката за резултатите от изпитите през 2015. Не бих казала, че навсякъде са отлични, колкото и лесни да са тестовете и колкото и мили да са квесторите.
http://slaveykovoto.org/wp-content/uploads/2015/06/mon_-rejting- … tata-stranata.pdf
Иначе напълно споделям мнението на fros, че оценката не бива да е самоцел.

# 401
  • Ямбол
Лиляна, ето от тази. Старичко е, но не ми се регистрира по сайтове, за да ти търся. Намери си инфото.
Извинявай, но ти твърдиш, че:
....Отчитат се ниски резултати като цяло и до там.
А в статията, която си постнала, има едни много хубави диаграми, от които аз не виждам ниски резултати. Най-ниският е по БЕЛ и е 67%, а това не е нисък резултат, на фона на всички неграмотни цигани, това е направо отличен резултат. Другите са дори над 70% и 80%, което е още по-добре.

# 402
  • София
Екскурзиите,лагерите и т.н. удоволствия в нашето училище са в съботите или през ваканциите,най-много някой ден след училище.

И при на нас така , Зеленото училище беше през пролетната вакация.

# 403
  • Пловдив
При нас зеленото училище ще е края на май и обхваща два почивни и два работни дни. Хубаво е когато се учи да се учи сериозно, но и да има време за почивка и сработване на колектива.

# 404

В 7 клас човек ще, не ще, се поддава на истерията, ако има амбиции детето му да учи в свястно училище.

Още ми е далече, но все си мисля, че дотогава детето ще има поглед върху нещата и ще си прецени силите. Аз едва ли ще имам някакъв глас, доколкото имам спомени от моето далечно кандидатстване след VІІ клас. Освен това, при нас е малко относително кое точно училище е свястно- тези с най-висок бал са проблематични откъм други фактори, има и съвсем изпаднали с никакъв бал, но пък знае ли човек какво точно ще избере детето...

Някак, сега, в ІV клас учителите очакват от родителите по-застъпено участие в учебния процес/Правете диктовки и т.н..../ От училища, които са традиционно сред първите в града, а и в страната се очаква отново да заемат тези позиции и затова има леко напрежение.

Успешна седмица на децата!

Общи условия

Активация на акаунт