ЧЕТВЪРТИ КЛАС

• 69 003
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
В резултат на кой от посочените процеси замръзналото пране на простора през
зимата изсъхва?
А) изпарение
Б) топене
В) втечняване

По пътя на логиката е отговор А - изпарение. Това е последният процес, предхождан от топенето и втечняването. Става Топене - Втечняване - Изпарение.
Ако само бяха заменили зимата с лятото щеше да е перфектно Simple Smile

За сублимация и аз се сетих веднага, ама в 4 клас  Rolling Eyes

# 571
  • България
Тея права си и за логичния отговор и и би трябвало всички отговори да се зачетат като врени. Дори и аз така бих отговорила,  но се радвам че само това е грешния отговор на моя син.  Сега идва ред на тегавото общество в понеделник

# 572
  • Пловдив
Моята е с две грешки: за дрехите през зимата и за люлката.
Най-хубавото от цялата история е, че е към края си 😊 Ще го отбележим с едно Пилешко кино довечера.

# 573
  • Бургас
И нашата квесторка ги поправяла за люлката,обаче дъщеря ми настояла че е трептене.Когато всички деца/половин клас/ потвърдили тя им повярвала.По въпроса с прането и аз и отговорих изпарение и тя ме изгледа втрещена.Заградила е втечняване.

# 574
  • София
Аз предлагам да направим петиция за номиниране на авторите на тестовете по ЧО и БЕЛ за Нобелова награда за оригиналност  Joy Да си закачат в МОН грамотата и да позакърпят бюджета  Twisted Evil
Моят глас все пак отива за ЧО и гениалния мозък решил да сравнява животни с гъби  hahaha
Хвала на такива будители! Тестовете "идеално" ще измерят най-важните знания, придобити през тази година по тези предмети! Joy

# 575
За сублимацията баща и и беше обяснявал, с уговорката за финал, че на теста да пише, това, което е в учебника. Mr. Green За люлката и трептенето аз се бях включила, така че в края на годината съвсем заслужено мисля, че цялото семейство си чакаме наградите Joy

# 576
  • София
Моят син е дал верен отговор: топене. Обясни ми, че като са замръзнали дрехите първо трябва да се разтопят, за да изсъхнат, не приема обяснението ми за изпарението  Grinning

# 577
19 задача с термометъра просто е толкова проста-що за глупав въпрос-поднесен по този начин?!Уф...

Йоана каза, че е било лесно, като гледам теста направо граничи с тъпо..... Whistling

# 578
  • нейде там, където ....
За сублимацията баща и и беше обяснявал, с уговорката за финал, че на теста да пише, това, което е в учебника. Mr. Green За люлката и трептенето аз се бях включила, така че в края на годината съвсем заслужено мисля, че цялото семейство си чакаме наградите Joy

И ние сме говорили за сублимация, но не помня дали имаше нещо подобно в урока.

Предпочитам да има по-ниска оценка, отколкото да запомни грешно нещата. До 4 клас искам само да се поставят здрави основи на българския език и математиката, както и да не изчезне желанието на детето да учи нови неща. Ако е влязло между ушите и нещо от втори език - считам го за бонус.

...
Моят глас все пак отива за ЧО и гениалния мозък решил да сравнява животни с гъби  hahaha
Хвала на такива будители! Тестовете "идеално" ще измерят най-важните знания, придобити през тази година по тези предмети! Joy

Малка поправка - "Човекът и природата" се нарича този не по-малко гениален предмет  ooooh!
За Нобелова награда - едва ли, но може да направим родителска класация за подобни гафове. До тук при мен води въпроса за прането от днес.

# 579
А по пътя на истината - процеса на преминаване от твърдо в газообразно състояние (който е търсената причина) се нарича сублимация.

Според мен няма как да говорим за сублимация в случая, но ако бъркам ми обясни, моля Simple Smile
П.П.Теоретично всички твърди вещества сублимират.Типично сублимират вещества, на които тройната точка в диаграмата на състояние е при налягане, по-високо от атмосферното – при 25 °С.Малко са веществата, които при налягане на морското равнище имат изразени сублимационни свойства.

# 580
  • Димитровград
Проверихме теста, 17 точки каква оценка е?

# 581

И ние сме говорили за сублимация, но не помня дали имаше нещо подобно в урока.

Предпочитам да има по-ниска оценка, отколкото да запомни грешно нещата.

В урока няма нищо подобно, идеята е да си търси информация по принцип, че нещо нямам желание да се правя на учител, а с тестовете не виждам нещо да научават.

# 582
Ей, лоша работа е хора зрели, живели, видели, учили, да се сравняват с 10-11 годишни деца. Нали за да стигнете до тук и вие сте учили тези неща? Как така децата не научавали нищо. Или вие у вас постоянно за физика говорите, та децата ви са били запознати с терминологията и процесите от кърмачета? Стига бе, хора. Тестовете са съобразени със знанията натрупани в 1ви, 2ри, 3ти и 4ти клас.

# 583
Ей, лоша работа е хора зрели, живели, видели, учили, да се сравняват с 10-11 годишни деца. Нали за да стигнете до тук и вие сте учили тези неща? Как така децата не научавали нищо. Или вие у вас постоянно за физика говорите, та децата ви са били запознати с терминологията и процесите от кърмачета? Стига бе, хора. Тестовете са съобразени със знанията натрупани в 1ви, 2ри, 3ти и 4ти клас.

За много неща си говорим.

# 584
  • нейде там, където ....
Според мен няма как да не се говори за сублимация, поради уточнението, че прането е замръзнало в началото (водата е в твърдо състояние) и сухо - в края (водата е преминала в газообразно състояние и я няма). Преходът между двете състояния се нарича по един начин - сублимация.

Не се сравнявам с тях, нито децата са запознати с с терминологията и процесите от кърмачета.  Peace Но с времето нещата би трябвало да се учат постепенно, с надграждане. А не едно и също нещо в различните класове да се нарича с различни имена - в четвърти е изпарение, в следващите класове вече е станало нещо друго. Много неща са научили децата и у дома - едни физика, други литература, трети география, ... всеки с интересите си.
Много недомислици има в учебниците 1-4 клас, които после трябва да се "поправят" в горните класове. Всеки клас/учебник/урок е самостоятелна единица, нямаща много общо с останалите Confused

Общи условия

Активация на акаунт