Вече шава ЮЛСКОТО човече,мама го усеща вече-ТЕМА 2

• 40 686
  • 700
  •   1
Отговори
# 105
Присъединявам се към вас Simple Smile.
Втора бременност ми е и чакаме човечето края на юли. Би трябвало да съм 13г.с, но бебчето върви с по-малки размери около две седмици. Утре съм на фетална и ще видим какво се случва. Все още не мога да се зарадвам, защото все имам зацапваници, течения и т.н.
атомче, познато ми е това с много-о-о-о-то лекарства. Първата ми бременност е след инвитро и три пъти на ден изпивах по шепа хапове. Сега съм доста по-скромна - само 11 на ден Simple Smile.

# 106
  • София
Здравейте,

Аз за пореден път имам проблем с моите невероятни проблеми с тези часове. Реших да се запиша при Живкова за следене на бременност. Но най-ранният час е март. Колко е готино е това???
Та, според мен имам проблем, тъй като трябва да си направя изследванията - кръв, урина и дори не знам какво точно се пада. Вие бихте ли ми казали какво точно трябва да се направят като изследвания, за да преценя дали да не си ги правя платено директно.

# 107
Добре дошли на новите бъдещи мамчета.  Hug Пожелавам на всички ви лека бременност и здраво бебче на финала.  Hug

радея, на мен нито цитонамазка, нито микробиология ми взеха. Не знам защо. Rolling Eyes

Буболече, как си ти? Имаш ли някакво подобрение?

mishletoooo89, на мен още при установяването на бременността ми изписаха витамини за бременни - Огестан. Почти ги свърших и май ще ги спирам.

Гледам, че и за кремчета против стрии сте коментирали. Аз все се каня да взема нещо, но още не съм решила какво. Знам, че трябва да е нещо мазничко, но аз както не обичам  newsm78

Освен това от известно време съм с ужасно главоболие. Боли ме почти постоянно главата. Не смея да пия нищо и се опитвам да търпя.  Shocked

# 108
Здравейте,

Аз за пореден път имам проблем с моите невероятни проблеми с тези часове. Реших да се запиша при Живкова за следене на бременност. Но най-ранният час е март. Колко е готино е това???
Та, според мен имам проблем, тъй като трябва да си направя изследванията - кръв, урина и дори не знам какво точно се пада. Вие бихте ли ми казали какво точно трябва да се направят като изследвания, за да преценя дали да не си ги правя платено директно.

Аз тази сутрин дадох кръв за кръвна група+резус фактор, СПИН, Хепатит, Васерман, ПКК. Утре ще нося урина, че днес закъснявах вече за работа. При записването на ЖК ми взеха проба за микробиология. За цитонамазка не са повгдигали въпрос. Аз им казах, че последната ми е от 10.2015г. Ако бяха пожелали, щях да откажа.

# 109
И аз утре ще давам кръв за ПКК, урина и глюкоза. Допълнително давам ЕrAT, понеже съм отрицателен резус фактор. Преди две седмици ми правиха микробиология и цитонамазка.
Орхидеям, няма ли как лично да се свържеш с лекарката и да й кажеш, че си бременна. Обикновено повечето заети часове са за обикновени прегледи и би могла да те вмести.
И аз все още не съм ходила да се записвам на ЖК по здравна каса. Мисля този път да карам на допълнителното здравно осигуряване. Първата бременност ходих и в държавната, и в частната клиника, но тогава ентусиазмът беше огромен. Този път ще се задоволя само на едно място.

# 110
Списък с изследвания, които се включват в ЖК по ЗК:
Програма "Майчино здравеопазване"

mariq91, можеш да пиеш парацетамол. А мерила ли си си кръвното?

abra_cadabra, а второто естествено ли се получи Heart Eyes

# 111

abra_cadabra, а второто естествено ли се получи Heart Eyes

Напълно естествено Simple Smile, нечакано и шокиращо за всички.

# 112

Напълно естествено Simple Smile, нечакано и шокиращо за всички.

Колко хубавооо Heart Eyes
Аз съм се убедила, че тези неща стават, когато най-малко ги очакваш. Колкото повече съм мислила кога ще стане - и нищо, спра ли - хоп изненада. И това втори път Laughing. А се бях отказала от работата за второ  Laughing

# 113

вампИрка, да, по принцип съм с ниско кръвно. Rolling Eyes За парацетамолът и аз чух, че може, но още не съм пробвала.

# 114

вампИрка, да, по принцип съм с ниско кръвно. Rolling Eyes За парацетамолът и аз чух, че може, но още не съм пробвала.

Не се притеснявай да изпиеш едно капучино напр. Ако е ниско и от нормално кафе няма да ти стане нищо. Айран със сол, повече течности, шоколааад Mr. Green

# 115
И аз боря главоболието с капучино или/и шоколад. И много вода. Но май си трябва повече сън Simple Smile.

# 116
Здравейте, и аз съм с главоболие за сега един път си позволих парацатамол и незнам как ще я карам и то събота и неделя когато си почивам.

# 117
Момичета, ако наистина смятате, че главоболието ви е от ниско кръвно - пийвайте по 1 хубава чаша кафе всяка сутрин. Това беше съветът на моя гинеколог, но мен при мен нямаше главоболие, а ми прилошаваше и имах световъртеж вследствие от ниското кръвно.
Друг е въпросът, че откакто забременях кафе не мога да погледна и ми се налагаше да прибягвам до сладко в такива моменти.

# 118
Днес както си лежах сутринта за първи път усетих ритничета Simple Smile Не бях сигурна в началото и побутнах малко на същото място и ми отвърна с един доста силен ритник. Много се зарадвах! А си мислех, че понеже ми е предна плацентата, ще усетя бебчето чак към 20а седмица.

# 119
Аз по принцип не пиех кафе, дори преди да забременея. Айрян пия всяка сутрин, а пък и сладкото не ме влече точно в този период. Май ще трябва да се опитам да сменя малко режима. Със съня същата работа. Ставам по няколко хиляди пъти на нощ до тоалетната и после не мога да заспя дълго време. Сутрин се събуждам рано, рано с мъжа ми. 
Благодаря ви за съветите.  bouquet

Катя82, много е хубаво усещането предполагам.  Hug
И на мен ми казаха, че съм с предна плацента, което не знам какво означава точно.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт