Вече шава ЮЛСКОТО човече,мама го усеща вече-ТЕМА 2

• 40 694
  • 700
  •   1
Отговори
# 120
И аз съм от тези с предна плацента и съм се настроила,че живот и здраве, ще го усетя по-късно бебчо.

# 121
mariq91 Доколкото разбирам е, че плацентата е закрепена за предната страна на матката, а бебчето е отзад, затова и по-късно е логично да се усети. Когато е задна - бебчето е отпреди се усеща по-рано. Много готино усещане, събудих се с кеф днес Simple Smile

# 122
Здравейте аз какво да кажа имах два дни в киото бях супер, дори готвих и днес наново с гаденето, повръщането. Надявам се скоро да се оправя. Всеки казва скоро не се притеснявай, но аз вече се плаша да не ме държи докрая

# 123
  • София
Здравейте,

Аз за пореден път имам проблем с моите невероятни проблеми с тези часове. Реших да се запиша при Живкова за следене на бременност. Но най-ранният час е март. Колко е готино е това???
Та, според мен имам проблем, тъй като трябва да си направя изследванията - кръв, урина и дори не знам какво точно се пада. Вие бихте ли ми казали какво точно трябва да се направят като изследвания, за да преценя дали да не си ги правя платено директно.

Аз тази сутрин дадох кръв за кръвна група+резус фактор, СПИН, Хепатит, Васерман, ПКК. Утре ще нося урина, че днес закъснявах вече за работа. При записването на ЖК ми взеха проба за микробиология. За цитонамазка не са повгдигали въпрос. Аз им казах, че последната ми е от 10.2015г. Ако бяха пожелали, щях да откажа.
Защо щеше да откажеш цитонамазка?

# 124
Здравейте и от мен момичета. С радост се присъединявам към вас. На 26 години, първа бременност. От гр. Добрич съм. 16с+5. Термин 01.07 Simple Smile

# 125
  • Варна
Днес както си лежах сутринта за първи път усетих ритничета Simple Smile Не бях сигурна в началото и побутнах малко на същото място и ми отвърна с един доста силен ритник. Много се зарадвах! А си мислех, че понеже ми е предна плацентата, ще усетя бебчето чак към 20а седмица.
  Сигурно е доста успокояващо да усещаш бебето в тези седмици.   Simple Smile
  Аз се чувствам малко потисната тези дни. Знам,че е още рано да усетя бебче в 15г.с при първа бременност.Проблемът е, че се чувствам изключително добре физически. Единственото което ми напомня,че съм бременна са болезнените гърди и някои други киселини от време -на време. Коремчето ми е като подуто и почти не ми личи и дори апетита ми е нормален. Честото уриниране вече не е чак толкова често. Постоянно си мисля за него,но се сдухвам като не ми дава сигнали. Вчера не съм излизала и днес не ходих на работа,заради заледените улици и това още повече ме кара да мисля и да унивам  Sad  . И снощи сънувах един кошмар  Tired  ... Хем в сряда бях на ЖК и му чух сърчицето....

# 126
И аз се чувствам много тъпо от това, че не го усещам. Знам, че е рано, просто ми се иска. И като ме питат как е бебето.... как да отговоря! Не знам как е, защото не съм го виждала от почти 1 месец от последния ехограф и изследванията  Rage

# 127
Здравейте момичета  Praynig
Аз имам чуство ,че докато бебето беше още ниско го усещах,доктора каза че матката ми се вдигавече и аз вече не го усещам,можи и да съм си внушавала.
Аз се мажа с Кокона и майка за бюст и масажен крем.
Благодаря за отговора mariq91

# 128
Здравейте, момичета! Аз се позагубих малко, но първо бях болна две седмици, после започнаха празниците и семейните събирания, а сега на работа ми спират тока и нямам време за нищо Sad

И аз като някои от момичетата се боря с главоболие, работата е там, че от кафето пък ми се повръща Sad Още не съм почнала да пия хапчета, карам ММ да ми прави масажи вечер, помагат, но до следващата сутрин.

За мазането - мажа се с Elemis от първия месец, аз си имам доста стрии от пубертета по гърдите и малко по бедрата, просто се надявам да не се появят нови, че старите с какво ли не съм ги третирала последните 10 години - никакъв ефект.

Нямам търпение и аз да усетя малки ритничета  Heart Eyes и да разбера пола на малкото човече.

Лека седмица от мен Simple Smile

# 129
  • морето и сините вълни :)
ДА НАПОМНЯ САМО-КОЙТО СЕ РАЗПОЗНАВА ДА ЗАПОВЯДА ПРИ МЕН НА ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ  newsm47

Мами които няма термини

somehow
Elihris - втора бременност
ils_bs - първа бременност
Лиленце - втора бременност
bo5312 - втора бременност с близнаци
lacrimaaa - втора бременност, 34 г., Пловдив
gold_bg [/b]

Мами без инфо за тях

bo5312 ,ils_bs ,sunflower_sunny, Keeli , Милена9 , Calissta , ferriy - 30 г. , Zornica Kaloqnova , Nananita - втора бременност , kat78  , GaLeNtins - втора бременност , an_kata - Втора бременност , Тони78 - Втора бременност.  , PKKK , GeryFeni

Ами за сега това е от мен,днес дадох всичко от себе си-хахаха. Пишете ми на лични пък когато смогна.

# 130
Здравейте,

Аз за пореден път имам проблем с моите невероятни проблеми с тези часове. Реших да се запиша при Живкова за следене на бременност. Но най-ранният час е март. Колко е готино е това???
Та, според мен имам проблем, тъй като трябва да си направя изследванията - кръв, урина и дори не знам какво точно се пада. Вие бихте ли ми казали какво точно трябва да се направят като изследвания, за да преценя дали да не си ги правя платено директно.

Аз тази сутрин дадох кръв за кръвна група+резус фактор, СПИН, Хепатит, Васерман, ПКК. Утре ще нося урина, че днес закъснявах вече за работа. При записването на ЖК ми взеха проба за микробиология. За цитонамазка не са повгдигали въпрос. Аз им казах, че последната ми е от 10.2015г. Ако бяха пожелали, щях да откажа.
Защо щеше да откажеш цитонамазка?

Чувала съм, че по време на бременност не е хубаво излишно да се дразни шийката. Освен това даже и да излезе недобра група май няма много какво да се направи  Thinking Но пак казвам, моят проследяващ доктор не ми е и предлагал взимане на проба.
Интересно е какво каза по повод микробиологията - че няма смисъл да се взима по-рано 12-13 седмица. Аз го тълкувам, че и да излезе нещо, по-рано от тези седмици няма как да се приложи лечение.

# 131

Напълно естествено Simple Smile, нечакано и шокиращо за всички.

Колко хубавооо Heart Eyes
Аз съм се убедила, че тези неща стават, когато най-малко ги очакваш. Колкото повече съм мислила кога ще стане - и нищо, спра ли - хоп изненада. И това втори път Laughing. А се бях отказала от работата за второ  Laughing
И при нас се случи точно, когато не очаквахме и не се бяхме постарали никак в бебеправенето. Laughing

На мен лекарите ми забраниха парацетамол. Кръвното вдигам с айрян, сладко, докторката ми препоръча и малко кола, ако се налага.

# 132
Момиета, може ли да се допитам до вас  Sad

В събота на преглед се видяха контракции,  вчеара на прегледа също се видяха - за тези три дни пиех 2х Нутримаг и 3х1 но шпа... вчера на прегледа ми изписаха 3х2 Магнерот, 3х1 ношпа и 2х1 Спазмалгон.Притеснява ме този Спазмалгон, защото чета, че не се пие от бременни.На преглед съм в петък, какво мислите да пия ли Спазмалгона, какво ви е мнението?
Има ли някоя мама с ранни контракции като моите?

# 133
Довери се на лекаря си, все пак той следи бременността ти и всеки случай е различен. Едва ли ще ти изпише нещо, което да ти навреди.
Моя приятелка има контракции от 3-тия месец и пие доста магнезий+ношпа. Сега вече е в края на 6-ти месец и продължава с магнезия, дори в по-големи количества, но всичко е наред.

# 134
Катя82, благодаря за инфото. bouquet
Мен по-скоро ме интересува дали това, че съм с предна плацента може да е проблем при раждането?

Общи условия

Активация на акаунт