Вече шава ЮЛСКОТО човече,мама го усеща вече-ТЕМА 2

• 41 493
  • 700
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте на всички!Радвам се, че вече съм част от темата! Simple Smile Почти всичко изчетох, за да наваксам! Първа бременност ми е и всяко чувство ми е ново и интересно! Терминът ми е 15 юли, вече имам коремче и 5 кг отгоре (от 53 вече 58), въпреки че апетитът ми не е засилен. Направо се чудя как бързо се качват тези килограми...При вас как върви качването?
Радея, и аз имам заглъхнало ухо и нещо като постоянна хрема и запушен нос, но май всичко се изтърпява... Simple Smile

# 406
Здравейте на всички!Радвам се, че вече съм част от темата! Simple Smile Почти всичко изчетох, за да наваксам! Първа бременност ми е и всяко чувство ми е ново и интересно! Терминът ми е 15 юли, вече имам коремче и 5 кг отгоре (от 53 вече 58), въпреки че апетитът ми не е засилен. Направо се чудя как бързо се качват тези килограми...При вас как върви качването?
Радея, и аз имам заглъхнало ухо и нещо като постоянна хрема и запушен нос, но май всичко се изтърпява... Simple Smile

Здравей и добре дошла Simple Smile Аз пък се бях притеснила, че не качвам...Преди да забременея бях 48-49 кг. След като забременях - 47 кг до към края на 3-ят месец. Последно като се мерих преди 2 седмици някъде бях 49 кг ама с дрехите...

# 407
Peony Girl, и моят термин е 15.07  Wink Аз започнах от 52,5 кг, сега съм 55-55,5 кг. Мен много ми се хапват теста и досега наблягах на тях.Преди да забременея с месо се хранех почти на всяко хранене, а сега не искам да поглежам.Много ми е странно  newsm78

# 408
  • в града на атомното слънце :)
Да се разпиша и тук - мина ми ФМ в 19+2. Ще си имаме момиченце и съм много щастлива. Всичко е наред с органите. Има си всичко. Тежи 328 грама. Все още не я усещам (първа бременност и предна плацента), но и това ще стане скоро. Пожелавам на всички успех на прегледите и не забравяйте да сте спокойни. Това е най-важното!

# 409
Убеждавам се, че наистина е много индивидуално.Аз не съм (не бях) склонна към качване на кг, винаги съм била 51-53 макс, обаче сега хормоните си казват думата явно.Горе-долу като преди се храня, дори не ми се яде сладко, но кантарът скача с кило на седмица. В петък съм на ЖК и ще се консултирам. Пропуснах да кажа, че очакваме близнаци! Simple Smile Може и затова килцата да са повечко... Просто мислех, че се качва интензивно в 6,7,8 месец, но чоже би е различно, когато са две бебенца. Нека си растат - всичко да е наред и да станат достаръчно големички, а пък кг все ще ги сваля! Simple Smile

# 410
атомче, радвам се, че всичко е наред Simple Smile
Аз не съм сигурна колко съм качила, ще се меря утре сутрин преди ЖК, но се усещам, че последния месец имам голямо влечение към тестени неща за хапване. Мисля да се опитам да вкарам някакъв режим не само заради кг, а и защото де факто бебчо няма нужда от въглехидрати.

# 411
  • Враца
Оххх, говорити си за тестени... И аз съм на същата "здравословна диета" хаххаха За сега се движа добре горе долу. Качила съм 3-4 кг. С предната бременност до тук бях +6-7 , ноо все пак имам време да си наваксом, хиххих.

Казвах и преди, ще кажа и сега, не си давайте парите за скъпи мазила против стрии. Няма смисъл, всичко си е до кожа и предразположеност. Колкото ще ви свърши работа скъпия специален крем, толкова и най-обикновен по-мазен лосион за тяло. Изберете си втория вариант и си похарчете парите за нещо по-приятно. Wink

Другата седмица съм на втората ФМ и нямам търпение. Simple Smile

# 412
Аз успях да си наложа следния режим, без да се ограничавам. Ям много плодове - с ГМО и без ГМО Simple Smile - нямам избор. Вместо тестена закуска - препечена филийка или две със сирене или кашкавал, понякога и със сладко от боровинки (домашно). Правя си фрешове, но през деня, а за закуска чаша мляко. Една чаша мляко дава 1/5 от дозата калций, необходима на бременната жена за деня. Гледам да включвам много млечни продукти през деня и задължително следобяд и кисело мляко. Изкушавам се с шоколад, но и не мисля да го спра, още повече, че нямам проблеми с пъпки или кг. нито преди, нито сега. В седмичното меню включвам салата от цвекло, моркови, ряпа - поне 2-3 пъти, сок от цвекло, ябълки, моркови и земна ябълка. Ям месо, картофи, бобови истории и паста. Много вода също се старая да пия.
И задължително по 5 пъти на ден ям - по малко, без да преяждам, че после ми е тежко! Качила съм 4 кг. и се чувствам отлично.

# 413
Здравейте, тъкмо мислех да ви питам как се храните и ето темата е подхваната  Simple Smile аз пък не мога да погледна месо , даже от пилешко ми става тежко, дано да не е проблем. Хапват ми се все леки неща, ям плодове, салати , тестени неща  Embarassed и сандвичи. Като готвя ям по една -две лъжички и не мога повече. Особено вечер нищо не ми се яде . За сега още не съм качила нищо, но има време. С първата бременност качвах последните месеци по 3 кг на месец, та общо 12 кг. Ще видим сега какво ще стане  Wink

За стриите да кажа, аз ги получих точно като родих. Не се бях сетила да си взема крем в болницата и кожата ми стана една суха, ужас, тогава се нацепи и нямаше връщане назад. Сега си знам грешката и няма да я повторя, не за друго, но да не ми излязат и нови, че ще ми дойдат в повече  Close

# 414
Аз си ям всичко. Хапвам всеки ден 2 ч.л фъстъчено масло, четох че съдържало много фолиева к-на. Отделно се насилвам да ям авокадо, и то и фъстъченото масло не са ми по вкуса. В началото много ми се ядеше солено и ядях много маслинена паста, сирене, песто. Много ям лютеница, чат пат пържолки, риба рядко, че нали някои не били полезни - само пъстърва. Пиле хапвам рядко, ям много лимони, портокали, грейпфрути и нашенски ябълки. Първите ги мия със сапун, че нали химикали - ала бала. И не на последно място - злоупотребявам с луканка и после се спичам по два дена  Tired Много ми се яде тестено и си ям мазни банички и вкъщи си правя. Моя режим не го препоръчвам на никой, 6 кила съм отгоре в 16 седмица. Редовно преяждам, много обичам пица пеперони, обаче един път много ме боля корема след тази пица и се спрях. Не препоръчвам. А да ям много кисело мляко, прясното го избягвам, че ми казаха, че всъщност извличало калция от организма.  newsm78 Пия по малко кафе от време на време. Ям много ядки, основно шам фъстък и орехи. Сладкото го избягвам, купувам си веган торти и така.

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 11:41 от Нова Надежда

# 415
  • морето и сините вълни :)
Да напомня на новите майчета  да МИ ПИШАТ НА ЛИЧНИ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ В ПЪРВА СТРАНИЦА с подробни описани:коя бременност са,години,град термин и ако знаят какво е/момче или момиче

Днес съм на ЖК-ама май отивам само да се разходя, че то кво ще ми правят. Обиколка на корем, един секрет най-много да ми вземат и кг. Като кантара предния път беше счупен и до там. Даже незнам колко съм забременяла а камо ли колко съм качила. Ориентировъчно ще го карам.

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 12:09 от ani-bani

# 416
Снощи имах някаква болка от лявата страна. Мисля си, че е от бъбреците. Не пия много вода, а трябва.
На ЖК съм в четвъртък. Нямам търпение.  Simple Smile

Идa, наистина е така. Времето лети.  Hug

Peony Girl, добре дошла и лека бременност.  Hug Знаете ли вече пола?

атомче, честито ви момиченце. Hug

Аз с храненето минавам през някакви периоди. В началото бях постоянно гладна. После това постепенно намаля. Скоро не съм се мерила, но на ЖК бях 56,600 само че с ботуши и дрехи.  Rolling Eyes
Сладко и месо не ми се ядеше. Сега похапвам, защото ММ ми се кара, че ми трябва желязо. Гледам да хапвам сирене и кисело мляко, бобови, месо, плодове, от време на време зеленчуци. Иначе сандвичи най-редовно. Laughing
Четох, че е много полезен сусамов тахан. Купих си, но така си стои, само го опитах. Ами не ми харесва. Може би трябваше да си взема направо с мед, поне малко да смекчи вкуса.

# 417
Оххх това ядене! Аз съм щастливка с дебелеенето, защото ям много, наистина много-случвало се е за обяд да изям 12 филии, после ям много сладко и то всякакви боклуци-вафли, бисквити, сладки. На фона на всичко това, мърдам само с по два-три килограма, ако се уливам по-продължително време.

С миналата бременност имах +11 кг. За 6-дневния ни престой в болницата, бях на -13 и после от кърменето станах толкова слаба, че беше грозно. Сега предполагам, че ще е същото.

От началото съм качила 4 кг. И то всичките за 3 седмици през декември. Но мама тогава ни беше на гости, на мен ми беше лошо и не мърдах от дивана и само ядях. От тогава се меря всяка седмица и не съм мръднала с грам нагоре. Даже като се разболях, почти един килограм се изпари. Но заради ужасно ниският ми хемоглобин, се стегнах и започнах със сокове с цвекло и магданоз, сушени кайсии и сурови ядки.

# 418
Аз с храненето минавам през някакви периоди. В началото бях постоянно гладна. После това постепенно намаля. Скоро не съм се мерила, но на ЖК бях 56,600 само че с ботуши и дрехи.  Rolling Eyes
Сладко и месо не ми се ядеше. Сега похапвам, защото ММ ми се кара, че ми трябва желязо. Гледам да хапвам сирене и кисело мляко, бобови, месо, плодове, от време на време зеленчуци. Иначе сандвичи най-редовно. Laughing
Четох, че е много полезен сусамов тахан. Купих си, но така си стои, само го опитах. Ами не ми харесва. Може би трябваше да си взема направо с мед, поне малко да смекчи вкуса.

Аз свикнах на вкуса на тахана. Но с мед влиза по-добре Simple Smile . Бъркай - наистина е много полезен. Желязо - черен дроб, яйце всяка сутрин, спанак, коприва. Аз ям, ама моето го вдигам с хапчета.

# 419
Виждам, че обсъждате храненето. Аз много се бях притеснила, защото от първата бременност качих 20 кг  Shocked Не успях да сваля едни 5 кг и така и забременях. Но от началото на бременността съм с -1,5кг надолу. Почти не ям, или ако ям е нещо тестено с айрян, или само айрян  Thinking Толкова много различни неща ми се хапват, ама не става. Или ми се гади, или направо повръщам. Чакам с нетърпение момента, когато това ще отмине. Уж в 4я месец трябваше да е минало, но .....

За капак миналата седмица лежах три дни вкъщи с болки и контракции и сега пия сумати хапчета. Но поне ми минаха контракциите и мисля да спра с хаповете, току виж съм се отървала само с това  Praynig

Видях и че много мами са усетили бебоците! Това е страхотно чувство! Наслаждавайте му се Simple Smile
Аз съм вече в 17та ГС, а още нищо не съм усетила. Мислите ли, че това е повод за притеснение при положение, че ми е втора бременност? Първото го усетих към 20та ГС, но си мислех , че с второто ще е по-скоро  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт