ДУБАЙ 11-та тема

• 82 269
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
 lyuba84 e права от любопитство влязох в сайта на Ду и там наистина пише че новият план е Tourist Plan и е 75 дирхама

http://www.du.ae/personal/mobile/prepaid-plans/tourist-sim

другият план Visitor Mobile Line е стар и вече не се предлага

# 571
А как стои въпроса, ако ви останат непохарчени дирхами? В Тунис, с обменната бележка връщахме май в хотела, или на летището, но тук? За парите в НОЛ картите ми е ясно, питам за кеш-а, защото по принцип нямам идея колко пари ще ни трябват, уж не сме предвидили някакъв особен шопинг, но, знае ли човек  Sunglasses А всеки ден да обменям...

Ами ние си носехме долари и обменяхме в дирхами само колкото са ни нужни. Останаха малко и на летището и на връщане в самолета ги изхарчихме. Не ми се занимаваше с това в БГ . Не сме от София и е по-сложно.

# 572
Да, това е добра идея - на отиване ще видя как се плаща в самолета, и ако може и нещо остане от дирхамите, мога да ги ползвам. Аз съм учудена от времетраенето на полета, спомням си, преди много години, че на отиване май беше около 3 1/2 ч., а на връщане кацнахме в Бахрейн, не помня защо - може би за презареждане с гориво newsm78 Но, може и да греша за часовете, или пък тогава се е летяло над Сирия... Както и да е - ще бъде трудничко заради цигарите, ама не може "хем ......, хем ...." Sunglasses

# 573
Да, това е добра идея - на отиване ще видя как се плаща в самолета, и ако може и нещо остане от дирхамите, мога да ги ползвам. Аз съм учудена от времетраенето на полета, спомням си, преди много години, че на отиване май беше около 3 1/2 ч., а на връщане кацнахме в Бахрейн, не помня защо - може би за презареждане с гориво newsm78 Но, може и да греша за часовете, или пък тогава се е летяло над Сирия... Както и да е - ще бъде трудничко заради цигарите, ама не може "хем ......, хем ...." Sunglasses

Мисля ,че се е летяло над Сирия за това  Peace

# 574
Здравейте, поинтересувах се от картата за разговори която предлагат в момента Ду -  http://www.du.ae/personal/mobile/prepaid-plans/tourist-sim

Може да се поръча и онлайн, но когато проверих страните за които се отнасят тези 30 мин. се оказа, че България не е сред тях. Има ли някой който е ползвал такава карта за разговори с България? Из темите четох, че voice е ограничен през /viber, skype и тн./, това все още ли е така?

Лек ден от мен  Hug

Последна редакция: вт, 22 мар 2016, 11:01 от AJ0209

# 575
  • sofia
сетих се да споделя нещо, когато бяхме в Абе Даби говорих с децата през Вайбър, не ми се вярваше.

# 576
  • sofia
Време е да пусна разказ.
Пристигнахме в очакваното време, тази година запазихме кола на стойност 250лв с пълно покритие и допълнителен шофьор, имаше промо. Юръпкар е фирмата, зелено лого
Втората кола беше 229лв, но без застраховка и шофьор. Блокираха по 1000дирхама в картите и още 150 за Салик таксите.
Нетърпеливи тръгнахме към фонтаните(това място ми стана любимо още миналата година)

Бурж Халифа преливаше от цветове

Песента не беше от онази завладяваща сетивата ти, но бях доволна.
На следващият ден всичките 7 човека бяхме на вратата на апартамента, нетърпеливи да опознаваме арабския дух. Това беше един от нези дни, в които по новините в Бг са казвали, че има потопи, а то просто преваляваше, е достатъчно, за да развали старателно направената ми прическа. Отправихме се към пазарите, които са добре познати за мен, но не и за другите, паркирахме на платен паркин до пазара за подправки, преминахме по една малка уличка, където местните парфюми от масла се продаваха около дирхам за мл и то с хубавите шишенца. Прекосихме сука и по уличките стигнахме до златния пазар. Там се оказа, че цените на златото не е така евтино, исках да взема обички за дъщеря ми, която е на 5г, но не бяха изгодни. От там се отправихме към Гифт вилидж, но на предния ъгъл намерихме схосен магазин. след 1 ч ровене бяхме взели магнити 2 за 3,5дрх, пепелници, камили, чаши с камили за 6дрх детски. Много добри цени, доволна съм.
Тъй като валеше се отправихме към Дубай мол и останалата част на деня мина там. От супермаркета, който не е от най-евтините взехме неща за апартамента, във фуд корта вечеряхме и изморени се прибрахме.
Следващ ден, аз упорито исках да заведа приятелите ми за снимки на плажа пред Бурж Ал Араб(нещо, което бях планувала за предния ден)

След това плана беше любимо за мен място, смятам най-красивото в Дубай

Изпихме по едно кафе за 12дрх и капучино за 15(в другите кафета кафето беше по 30дрх) в Лефт Бенк. Приятелите ни не пожелаха да се возят на лодка из каналите, а това беше от нещата, които най-ми хареса миналата година, но нищо.
От там се отправихме към ресторант Мармарис, вероятно от името се досещата, че е турски, цените много добри. Вече имаше малко слънчице и хапнахме навън. За този ден имахме корабче по Марината и понеже беше към 16ч решихме да не се връщаме в хотела и се отправихме към Дъ Уолк

На кораб Александър бяхме, аз така и не харесвам тяхната кухня, за мен беше важна великолепната гледка към осветените небостъргачи Simple Smile
Утре още............

# 577
Моя приятелка беше в Дубай в началото на месеца и са си купили от стария план за 35 дирхама.
Явно ще може да се възползваме от него, докато изчистят старите карти.
И аз не видях България да е включена в страните на новия план, което е тъпо.

# 578
Този път времето стигна и за Абу Даби и там толкова ми хареса, че обмислям догодина направо там да организирам почивката Simple Smile

Ето и кратък разказ - https://www.facebook.com/zashtone.blog/

# 579
Здравейте,, видях яе сте коментирали картите от този сайт, но действително нямат България в списъка си
от къде купувате карта
http://www.du.ae/personal/mobile/prepaid-plans/tourist-sim

# 580
  • sofia
И пак искам да кажа, че Ал Мамзар бийч е най-добрия

Петък беше ден за аквапарк. Много ни хареса, емоция и адреналин. Понеже до сега те е писано ще кажа, че колите се оставят на паркинг преди хотела, а шатъл извозва хората до входа на аквапарка. Монорелсовото влакче е много удобно ако сте без кола, спирката му е до входа на аквапарка.
моя луд мъж.

плажа на Атлантис е много приятен, ако не сте фенове на атракционите.

около 17ч отидохме до Глобал вилидж, много ми е весело и хубаво това място, вечеряхме в един турски ресторант, обиколихме суковете, ядохме козуначени коминчета, царевица и тн.
Събота беше време за Абу Даби,след джамията обядвахме в Марина мол и посетихме Саадият плаж, който е в пъти по-добър от Корнич, защото го няма шума от самолетите, които тренират и кръжат наоколо, вход 25дрх
Мъжете бяха във Феарито, казаха, че е било велико. Ваучерът са ползвали и не е имало проблеч(ако помните се чудех дали не е фалшив). Имахме запазена вечеря със стъклено корабче, но бяхме много уморени и през деня още им писах, че се отказваме. 50лв струваше , ако някой е интересува.
Неделя плаж и сафари

не беше лагера от миналата година, но беше същото като изживяване, 105дрх с взимане от хотела
Понеделник плаж и градините, а вечерта лодка по фонтаните, е имах и РД и Дубай ми пожела щастие

Също фонтаните изпълниха Тайм ту сей гудбай, невероятно беше, спиращо дъха.
Вторник ни беше полета за обратно, бяхме на Ал Мамзар, където има душове и съблекални, чудни и няма хора. След това в мол ИБН до към 17,15 и се отправихме към летището нетърпеливи да си видим децата.

# 581
Искам да Ви попитам за полета на wizz air , правя ж момента онлайн чек ин и на летището на Дубай ми излиза безплатен чек-ин, не е онлайн...

# 582
  • sofia
на летището в Дубай дават бордни карти и много стриктно проверяват големината на ръчния багаж, тоест минаваш през гише. Аз имах разпечатана бордна карта, но ми я звеха и ми дадоха друга

# 583
мерси много, по принцип изпитвам огромно удоволствие да летя,но днес нещо съм се психирала...

# 584
Тук четох, че май най-добрия от плажовете Ал Мамзар бил 3-тия. Не мога да си представя - това е един дълъг плаж, образно или с нещо си разделен на особени зони, или всеки си е с нещо като вход, или... как? Ако взема такси какво да кажа - Ал Мамзар парк, Ал Мамзар плаж, или Ал Мамзар плаж 3?
И след това на връщане - къде е опашката за таксита или ако се наложи да се ползва автобуса - спирката?

Общи условия

Активация на акаунт