ДУБАЙ 11-та тема

• 82 881
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!
Благодаря на всички, които пишете в тази тема, защото благодарение на вас организирахме нашето пътуване до Дубай!
Бяхме там 7 дни и рагледахме Мадинат Джумейра, Плаж до Будж Ал Араб, качихме се на Будж Халифа, ходихме на сафари и Дубай Сити Тури, Абу Даби Сити Тур, ходихме и на круиз с xclusivecruise/ това наистина не е за пропускане!/
За туровете  и сафарито ползвахме abctours-90 долара за трите на човек.
Не можахме да разгледаме Миракъл Гардън и Глабъл Вилидж.
Ако Ви трябват евтини сувенири,фурми с шоколад и подправки-трябва да ги купите от Дейра. Има много големи магазини, където сувенирите са по 5-8 АЕД /същите можа да ги намерите в централната част на двойно и тройно по-високи цени./ Фурмите първоначално купихме ОТ Абу Даби, след което в Дейра намерихме същите на двойно по-ниска цена. Трябва да купувате от специализираните магазини, а не от пазара.

# 211
Здравейте, бих искала да ви попитам за деня в Абу даби - в какъв ред да посетя Джамията, Емирейтс палас и Ферари. Искам да се вместим в един ден, ще пътуваме до там с автобус, а най-вероятно между отделните точки ще използваме такси. Моля, помогнете ми, кое да е първо?

# 212
Zdravejye v raynatours.com edno safari e 300 dirhama , a vuv dealgobbler.com e 79 dirhama kakva e razlikata nqkoi moje li da kaje?

# 213
  • София
Здравейте. Нашето заминаване наближава и бих искала да ви помоля да ме ориентирате за някои неща. Хотела ни е http://splendordubai.com/index.html  и сме група от 9 човека.
1. Кой е най- удачния ни вариант да се придвижим до спирката на монорелсовото влакче, за да посетим Палмата?
2. По самата Палма удачно ли е да се разходим пеша?
3. За сафари и Дубай сити тур и Абу Даби сме се спрели на две агенции- Arabian Nights Tours и Rayna Tour- вашите отзиви за тях какви са?

1. Мисля, че с такси ще е най-лесно.
2. Не съм съвсем сигурна, но май може да се влезе само до лобито на Атлантис.
3. Аз до последно колебаех между същите две агенции. Избрахме Rayna Tours, доволни сме определено. Имат комбо пакет от точно тези три екскурзии на много добра цена. Тази година обаче мислим да ползваме услугите на Arabian Night Tours.

# 214
mili4ka_sladi4ka, когато ние ходихме до Абу Даби за 1 ден, първо сутринта на Ферари (има по-малко хора), после джамията и накрая на хотела. Емирейтс палас го видяхме и осветен по залез и бе страхотен... Но ние ползвахме кола под наем.. С таксита е доста по-мудно и бавно, има трафик, времето не знам дали ще ви стигне... В колко ви е последния автобус за Дубай? Във Ферарито сте поне до обед, там има много какво да се гледа... Peace

# 215
Охх тези ваучери много ме объркаха Sad
Ако имам ваучер те за всички ли агенции важат например за сафари или само за определена тур агенция? Хич не разбирам може ли някой по подробно да ми обесни?
Ваучер за Сафари, Бурж Кхалифа, Аквариум Дубай мол, Абу Даби

# 216
mili4ka_sladi4ka, когато ние ходихме до Абу Даби за 1 ден, първо сутринта на Ферари (има по-малко хора), после джамията и накрая на хотела. Емирейтс палас го видяхме и осветен по залез и бе страхотен... Но ние ползвахме кола под наем.. С таксита е доста по-мудно и бавно, има трафик, времето не знам дали ще ви стигне... В колко ви е последния автобус за Дубай? Във Ферарито сте поне до обед, там има много какво да се гледа... Peace

Ферарито отваря в 11(петъкможе би 10.30, но е навалица). Рекордът ни за основните атракции е 2 часа и половина, в неделя преди обяд, при минимум посетители. Всички останали случаи изискват повече време. Преди Ферарито може да се направи джамията - за нея отива 1 час.

# 217
  • София
Bibon4e, ти намери ли ваучери за Ферари и за Бурж Кхалифа-днес цял ден търся и не можах...можеш ли да метнеш насам?
Аз намерих този и много му се чудя. предвид,че имам ограничено време ден и половина в дубай (а половината е за Атлантис... вие как мислите-заслужава ли си това? Знам, че е претупано,но при тази програма...
http://www.nailthedeal.com/13483/city-tour-desert-safari-and-dhow-cruise

И отделно да си отговоря сама на въпроса (Както и да благодаря на mira_iv, която ми писа)- първият рейс ф55 тръгва от летището в 6:31, а първият за абу даби е в 6,50, т.е. при всички положения го изпускаме, което значи, че явно ще тр.да се придвижим с такси. освен ако не намерим някакво денонощно забавление с дубай и не сме по-близо до самата автогара. Някакви педложения? Има ли отворено нещо денонощно, което да можем да видим с куфар? Или пък някой да има идея дали на автогарата има място за багаж? Прочетох, че в мола ,има но май за автогарата не ми попадна?

# 218
Някой ще пътува ли на 19 Март с УИЗ Thinking

# 219
NaniG, много благодаря  bouquet

# 220
Благодаря ви за отговорите за Абу Даби.

# 221
Здравейте отново,
Благодаря на всички за информацията, която споделят...Аз се справих идеално с организацията на пътуването - Дубай е страхотно място и се надявам някой ден пак да се върна, вече и на плаж, че тези дни си беше хладничко...

Аз имам разписанието на 101, но в pdf файл и не знам как да го постна...
Две неща, които не са ми попадали тук - вече има топла връзка от метрото до Дубай Мол(аз бях чела, че се ходи с автобус от метрото или пеша) и внимавайте с паркирането  моловете- местен човек ни каза, че има глоба , ако колата е върху линиите, които разделят паркоместата...

И да ви препоръчвам и аз фирмата xclusivecruise за круиз по Марината - тук някой го беше препоръчал - страхотно е, наистина, и пейзажа, и обслужването, и храната..

Успех в планирането и не отлагайте пътуването - различен свят, който на мен много ми хареса...Simple Smile

# 222
Здравейте,планувам пътуване есента до Дубай,с доста ограничен бюджет и ми се иска да си направя правилно програмата,затова моля да ми отговорите на няколко въпроса-знам,че е относително,но горе-долу колко време отнемат:
1.Мадинат Джумейра - от 20 минути до 2-3 часа в зависимост от това, което ще правите там - т.е. дали ще седнете в заведение или возите на абра.
2.Дубай Марина - от 2 часа до цял ден - в зависимост от това дали само ще се разходите или ще отидете на плаж, заведения, Мол и т.н.
3.Пазарите-Бур Дубай суук
4.С монорелсовото влакче до Атлантис,разглеждане и обратно - 2 часа - тук включвам пътуването, разглеждане на хотела(не пропускайте сладоледа там!!!), където е достъпен и време за снимки покрай брега.
5.За колко време се стига от първа до последната станция на метрото(с цел разглеждане)
6.И най-важния въпрос,може и да ви звучи смешно,но аквапарка Атлантис много по-различен ли е от този в Несебър,или атрацциите са подобни?Моята най-голяма мечта беше да се пусна по пързалката, която минава през аквариззума и покрай мен плуват акули и скатове,но едни приятели казаха,че не си заслужавало,защото стъклото било мътно и мръсно и не е сигурно,че точно когато ти преминаваш,ще минела акула...И последно-четири дни ще стигнат ли за :гореизброените+Дубай мол,Бурж халифа,фонтаните,малко плаж и един ден в Абу даби.Благодаря!
С червено написах моите отговори.
Можете да включите всичко това в програма за 4 дни, но ще е доста натоварена! Със сигурност не планирайте плажуване на Ал Мамзар при това ограничено време.

Здравейте. Нашето заминаване наближава и бих искала да ви помоля да ме ориентирате за някои неща. Хотела ни е http://splendordubai.com/index.html  и сме група от 9 човека.
1. Кой е най- удачния ни вариант да се придвижим до спирката на монорелсовото влакче, за да посетим Палмата?
2. По самата Палма удачно ли е да се разходим пеша?
3. За сафари и Дубай сити тур и Абу Даби сме се спрели на две агенции- Arabian Nights Tours и Rayna Tour- вашите отзиви за тях какви са?
1. Такси или трамвай.
2. Там не може да се разхождате на много места, но можете да погледнете достъпните части на Атлантис и разходка/снимки откъм морето.

# 223
  • София
Аз намерих този и много му се чудя. предвид,че имам ограничено време ден и половина в дубай (а половината е за Атлантис... вие как мислите-заслужава ли си това? Знам, че е претупано,но при тази програма...
http://www.nailthedeal.com/13483/city-tour-desert-safari-and-dhow-cruise

Никой ли не може да даде мнение за това? имам още 9 часа да се реша да го взема...

# 224
Здравейте отново,
Благодаря на всички за информацията, която споделят...Аз се справих идеално с организацията на пътуването - Дубай е страхотно място и се надявам някой ден пак да се върна, вече и на плаж, че тези дни си беше хладничко...

Аз имам разписанието на 101, но в pdf файл и не знам как да го постна...
Две неща, които не са ми попадали тук - вече има топла връзка от метрото до Дубай Мол(аз бях чела, че се ходи с автобус от метрото или пеша) и внимавайте с паркирането  моловете- местен човек ни каза, че има глоба , ако колата е върху линиите, които разделят паркоместата...

И да ви препоръчвам и аз фирмата xclusivecruise за круиз по Марината - тук някой го беше препоръчал - страхотно е, наистина, и пейзажа, и обслужването, и храната..

Успех в планирането и не отлагайте пътуването - различен свят, който на мен много ми хареса...Simple Smile

Du, каква е цената за двама в понеделник за круиза. Взимат ли те от хотела, или си отиваш сам до мястото? Виждам, че има два часови варианта?! Май вечерния е по-добър избор ? Колко време преди това трябва да се резервира ? newsm78

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 14:54 от desined

Общи условия

Активация на акаунт