ДУБАЙ 11-та тема

• 82 880
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
Ох, момичета! Чете, чета, събирам информация и нещо се обърках вече  #Crazy Не мога да преценя как е по-изгодно- да си закупя от някъде ваучер за сафари, или да си запазя от сайтовете за групово пазаруване ? И кой е по-сигурния вариант? Rolling Eyes

# 271
desined, няма нищо объркващо... Mr. Green Най-лесно е да си купиш ваучери (билети) за атракциите от сайтовете за групово пазаруване. Но тогава нямаш отстъпки, рядко има промоции, т.е. ако сте двама трябва да купиш 2 билета. Лесно, бързо, удобно и сигурно!!! Ако обаче искаш да спестиш някой лев, тогава малко рисковано купуваш от частно лице ваучери от книгата с ваучерите и тогава ако сте двама от сайтовете купуваш само 1 билет и влизате двамата... Това е... Или играеш на сигурно, но по-скъпо или рискуваш и ползваш намалението с един билет да влезете двама...  Peace Или ако не искаш никакъв риск, просто си купуваш цялата книга с ваучерите.... Hug

# 272
Не е по темата с ваучерите, но ще препоръчам отново една фирма, която предлага сафари, като препоръката ми е само за водача Нурхан (казват му Нур за по-кратко), защото сме били с него. На мен ми го препоръчаха и още при резервацията им казах, че държа да сме с него. Фирмата се казва Funtours. Ето линк за сафарито, 195 дирхама на човек е: http://www.funtoursdubai.com/tours/dubai-desert-safari.html.
С него бяхме в Хата (червена пустиня), перфектен шофьор, кара екстремно по дюните (изобщо не е подходящ за деца Laughing), обгрижва ни през цялото време и изживяването беше 10 от 10. Heart Eyes

# 273
  • Пловдив
Ние бяхме за Нова година с Екзотик Холидей,доволни сме горе долу,но виждам че сте от Варна,имаше група от там с Географски свят пътуваха,бяха супер доволни и аз лично много харесах екскурзоводката Лили Peace
Jenda, ние пътуваме с тях в началото на април, но нашата екскурзия е комбинирана с Абу Даби. Ако имаш време, може и на ЛС, би ли ми казала, кое не ти е харесало от организацията, за да знам какво да очаквам. Разбира се, всичко е индивидуално, но все пак... Вие от тях ли си поръчахте екскурзиите, или и сами нещо си организирахте?
Ами може би мнението ми е малко субективно,но основно не харесах екскурзоводките и това че абсолютно винаги закъсняваха-всеки ден имахме екскурзии поръчани от тях.Но може би това че беше Нова година и имаше адски много хора си оказа влияние,надявам се при вас да е по спокойно,че много се изнервях от това чакане Simple SmileОбаче направо се влюбих в Дубай и Абу Даби и ще преглътна малките неудобства стига пак да ида Laughing

# 274
  • София
И аз гледах за червената пустиня- имаше промоция и беше намалена на 37 евро, ама в крайна сметка избрахме друго сафари- с ясребов икспирианс Simple Smile квото и да е това-за 55 Евро, че за червената имаше и доста негативни коментари, че претупвали...явно е шанс. Ще сме с Оcaentours или нещо подобно и бяха доста сговорчиви по мейл, тъй като 100 пъти смених мястото на взимане и в крайна сметка ще ни вземат от дубай мол, което ни спестява час прибиране до кораба и 10 долара допълнителен разход, за да ни вземат от пристанището. Пък дано са читави.
Запазих и за Халифата, имам още 2 дни да мъдря за делфините. Сега загледах времето като го споменахте, и се замислих- 24-27 градуса студено ли е топло ли е...ще изпукам ли от студ като плувам с тях...дали да не резервирам в делфинариума пък, където си е вътрешен басейн.

# 275
Здравейте,
 предстои ми пътуване до Дубай през април  Sunglasses и искам да попитам който е отсядал в този хотел La Villa Najd за контактите, трябва ли да си купя адаптер за тока или дават от рецепцията при настаняване.  Simple Smile Благодаря предварително  Heart Eyes

# 276
Ако обаче искаш да спестиш някой лев, тогава малко рисковано купуваш от частно лице ваучери от книгата с ваучерите и тогава ако сте двама от сайтовете купуваш само 1 билет и влизате двамата... Това е... Или играеш на сигурно, но по-скъпо или рискуваш и ползваш намалението с един билет да влезете двама...  Peace Или ако не искаш никакъв риск, просто си купуваш цялата книга с ваучерите.... Hug
Какво всъщност рискувам с ваучерите - да ги платя и да не ми ги изпратят или фирмата да не ги признае и да не мога да ги използвам?

# 277
  • след Околовръстното
Здравейте,
 предстои ми пътуване до Дубай през април  Sunglasses и искам да попитам който е отсядал в този хотел La Villa Najd за контактите, трябва ли да си купя адаптер за тока или дават от рецепцията при настаняване.  Simple Smile Благодаря предварително  Heart Eyes

Нормални са контактите.

# 278
  • Varna, Bulgaria
Здравейте! За първи път пиша в групата, но Ви чета редовно. В благодарение на многото полезна информация успях да организирам нашето пътуване в Дубай. Ние бяхме 4 души през периода 12.01.-19.01. Отседнахме в хотел Home to home Deluxe Apartmens .http://www.booking.com/hotel/ae/home-to-home-apartment.html.
Препоръчвам го на всички, които пътуват повече от двама човека. 7 нощувки в пика на сезона ни излязоха около 1000 евро за 4 души. Огромен двуспален апартамент с 3 бани и всякакви удобства. Единственият минус е липсата на ресторант или кафе в сградата, но наблизо имаше откъде да се закупи. Метро станция Dubai Media City е на 10 минути пеша. Съветвам всички, които са 4 души група да ползват такси за придвижване на по-близки разстояния. Излиза много изгодно, а и се пести време, което е най-ценното. Виждам че усилено се коментират ваучерите Entertainer. Ние си закупихме книгите и ги ползвахме доста успешно. Останаха ми доста ваучери, с които бих се разделила на "разумни цени". Ако някой се интересува може да ми пише на лично съобщение. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
 Simple Smile

# 279
  • София
Привет на всички!
Благодаря на авторката на темата и всички, които споделяте толкова полезна информация!
Ще съм благодарна, ако се отзовете на питането ми. Peace
Ще бъда в Дубай за 3 дни(вечерта на 3-я летим за Бг) и се почувствах затруднена да организирам времето ни. Очевидно са нужни повечко дни... Не искам сафари, за посещение на небостъргач се колебая(страх от височини), за плаж сякаш няма време и ще разчитам на препоръките ви какво да включа в програмата освен обиколка с туристическо автобусче, MADINAT JUMEIRAH, фонтани на Мол Дубай и евентуално посещение на препоръчано заведение в Бурж Араб. Освен това дните са четвъртък, петък и събота и доколкото разбрах в петък има ограничения и за транспорта.
Предварително благодаря за съвети и препоръки! bouquet

# 280
ХалиГали, по-скоро първото дали ще си получиш ваучерите... Ако ги имаш вече, не вярвам фирмата да не ги признае... Но и там едно писане на е-майли, уговорки и т.н.  Но предполагам, че щом някой са ги ползвали по този начин миналата година, имаше отзиви и тук в темата, няма проблеми... Аз също мисля ако мога този път да взема ваучери от книгата, цената на атракциите в Дубай не е малка и си е доста разход ако сте повече от двама души.... Peace

yav4e_mrav4e, ако съм за 3 дни само в Дубай, ще взема сити тур да разгледам града, ще отида до Дубай мол и фонтаните при залеза, защото шоуто на фонтаните е от 18.00 през 30 мин... Другото е Миракъл гарден ако обичате цветя и надвечер Glabal village (работи вечер след 16.00). Разходка до Марината, Марина мол и от там до Мадинат Джумейра, хотела Бурж ал Араб е наблизо. За влизане в него ви трябва резервация за някой бар или ресторант, например следобеден чай в Sky view bar... За сафари и аквапарка в Атлантис надали ще остане време... Това е общо взето, питай ако имаш въпроси...

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 15:06 от lunna pateka

# 281
  • София
lunna pateka, благодаря ти! Hug
Каква е алтернативата на силвър картите - струва ми се, че няма нужда да купуваме такива, или греша?
На сайта на хотела в Скай бара можех да избирам закуска, обяд, или вечеря - следобеден чай се сервира при избран час между тях, или има друга опция? Колко струва, ако някой е ползвал скоро?
Много от вас са ползвали ситимакс хотел - дали Новотел е близо, че не мога да се ориентирам в разстоянията?
Мнозина сте ползвали ваучери за храна - необходимо ли е да се поровя (в смисъл спестява относително много средства), или има огромен избор в заведенията на Емирейтс мол на прилични цени?
Много ли е далеч круизния порт(знам, че някой се е дизембарквал с Дубай)?

# 282
yav4e_mrav4e, без силвър карта няма да може да ползвате метро или градски транспорт.. Ако ползвате само таксита, не са ви нужни... Но картата се зарежда с колкото пари искаш и на тръгване ви връщат останалата в нея сума, пластиката остава за вас... за спомен... Mr. Green
Ситимакс е удобен хотел, аз съм спала там 1 нощ, много близо до Мола на емирствата...  В мола има много заведения за храна, от тяхна до европейска кухня. Цените варират, но не е много евтино както в БГ например... С ваучери ще е по-изгодно, но не съм ползвала такива...
За Скай бара, когато аз резервирах им писах за колко часа искам и те ми предложиха следобеден чай, бяхме от 13.00 и цената беше по около 100 евро на човек. Тук са включени доста хапки, десерти, кафе и чай неограничено, 1 чаша шампанско и 1 безалкохолно мисля беше.... Стояхме около 1 час и половина или два...  Надвечер можеше да се резервира без това меню, а с минимален вход, а вътре каквото си поръчаш на свободна консумация. Просто им пиши за кога и колко часа искаш и те ти казват какво има и на каква цена... Peace
Круизния терминал си е далеко от центъра, ходи се с метро или с такси. С метрото е удобно, слиза се на една станция до порта, но после трудно се ходи до самия кораб, порта е голям и се объркваш. Ние от станцията на метрото взехме такси до самия кораб, а и бяхме с багаж. Такси също сме ползвали от порта до Дубай мол, не беше много евтино обаче. На първа страница има мисля калкулатор на цените на такситата в Дубай, може да впровериш колко излиза до различни точки в града....

# 283
  • София
Наистина ли ти връщат остатъка от нол картата? това къде- на летището има ли? Този момент съм го изпуснала... щото в португалия, примерно, там изобщо няма будки с хора...само автомати, и мисля, че няма кой да ти върне.
lunna pateka, такситата карат до кораба,нали? Няма проблем да си поискаме да ни закара баш пред него- ние казваме името на кораба, или?
Амсетих се и още нещо- нали ще търчим като коне от самолета до порта, ако въобще кацне навреме, та ще можем ли от абу даби да си вземем карти за телефоните, защото надали ще имаме време да се мотаме на летището-светкавично ще тр.да се изстреляме към кораба...мисълта ми е- дали са еднакви операторите и цените, които са описани на 1 страница...

# 284
  • София
еййй, това с такситата сега го разцъках-полезно е доста...благодаря Simple Smile не го бях забелязала...

Общи условия

Активация на акаунт