ДУБАЙ 11-та тема

• 82 880
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
За нол картите на летището май не връщат остатъка. Трябва на някоя от мерто-станциите където има будка с човек вътре... Но с картата може да се плати и автобуса 55 номер до летището, така че имайте го в предвид... Да, такситата карат до самия кораб, така е удобно ако сте с багаж...
За карта на телефон не мога да помогна, не сме вземали такава... Но операторите са едни предполагам... На порта на Абу Даби може да се огледате за гише... Peace

# 286
  • на третия етаж
Привет, дами!
Ще бъдем в Дубай от 20.02 до 23.02 - само за 3 дни заради промяна в полетите. Резервирах хотел в Ал Барша - Адамо хотел апартаментс.
Ще сме две семейства - аз и синът ми, приятелка със съпруга си.  Поради ограниченото време решихме да ползваме организирани екскурзии. В неделя ще заложим на Дубай сити тур и сафари, а неделя ще посетим Абу Даби и вечерен круиз по Дубай Марина. Изборът, който трябва да направим е между Рейна турс и abctoursdubai.
Ще съм благодарна, ако ми помогнете с мнения за тези агенции  bouquet.

# 287
Запазих и за Халифата, имам още 2 дни да мъдря за делфините. Сега загледах времето като го споменахте, и се замислих- 24-27 градуса студено ли е топло ли е...ще изпукам ли от студ като плувам с тях...дали да не резервирам в делфинариума пък, където си е вътрешен басейн.

Водата при делфините винаги е студена, заради самите тях. Ние бяхме на 10 май и въпреки че беше 43 градуса, на мен ми беше доста студено - но пък тогава е и много голяма разликата в температурата, което също сигурно оказа влияние. Но не вярвам, че и в закрития басейн самата вода ще е по-топла, тъй като в Атлантис ни обясниха, че нарочно я поддържат студена, за да се чувстват добре делфинчетата. И все пак прецени според теб, защото наши приятели в момента са там и казаха, че няма да могат да направят плаж, защото им е хладно.

# 288
  • София
Запазих и за Халифата, имам още 2 дни да мъдря за делфините. Сега загледах времето като го споменахте, и се замислих- 24-27 градуса студено ли е топло ли е...ще изпукам ли от студ като плувам с тях...дали да не резервирам в делфинариума пък, където си е вътрешен басейн.

Водата при делфините винаги е студена, заради самите тях. Ние бяхме на 10 май и въпреки че беше 43 градуса, на мен ми беше доста студено - но пък тогава е и много голяма разликата в температурата, което също сигурно оказа влияние. Но не вярвам, че и в закрития басейн самата вода ще е по-топла, тъй като в Атлантис ни обясниха, че нарочно я поддържат студена, за да се чувстват добре делфинчетата. И все пак прецени според теб, защото наши приятели в момента са там и казаха, че няма да могат да направят плаж, защото им е хладно.

Потвърждавам, че водата в басейна с делфините е доста по-ниска отколкото околната. Peace
За мен не беше проблем, когато през месец декември бях там. Хубаво поплувах с делфините и без тях, именно в басейна /на делфините/.
Обаче, миналата година бях през месец октомври. Изстинах от тия проклети климатици и въобще не посмях да вляза при делфините.
Тъй като чат-пат поглеждам темата ми прави впечатление нещо, което съм го писала вече :
Много малко се пише по повод на огромната температурна разлика м/у вън и вътре. Особено в по-горещ сезон. Хич не е за подценяване, особено ако дамите са чувствителни на студ като мен, или на температурни разлики.
На всички желая приятен престой! Hug   

# 289
Здравейте приятели,
От една година чета всичко, което пишете за Дубай и благодарение на вас успяхме да организираме посещението си там. На 30.01.2016 се прибрахме, но темата продължава да ме вълнува. Бих искала да споделя опит,дано не се повтарям.
В самолета запазихме места на десният борд и видяхме Палмата. На връщане също бяхме от дясната страна, но имаше облаци и нищо не се видя...
Нямахме никакъв проблем с плащането с дебитни и кредитни карти. Бях се презастраховала и носих кеш, който в Дубай мол сменихме от $ в дирхами- 3,65. По- късно видях пак там курс 3,66, но имаше доста чакащи.
Вечерта в която пристигнахме тръгнахме да си купим DU, за да се обадим на близките си, но се оказа, че без паспорти не може/ бяха останали на регистратура в хотела/. На следващият ден отидохме отново, но опашката беше впечатляваща. Загубихме доста време. Пакетите от 35 дирх., за които бях чела вече не се предлагат. Предложиха ни от 75 дирх, но само с 500 МВ интернет, заредихме в картата още 20 дирх за около 6 мин тел.разговор.
В Глобъл Вилидж има дрес код- поли и панталони с дължина поне до средата на прасеца. Проблем- дъщеря ми беше с къси панталонки и остана отвън, а аз влязох да и купя нещо. Взех клин и тя влезе, но  имаше доста голяма група от жени, които чакаха близките си да им донесат нещо подходящо.
На Ал Мамзар бяхме в понеделник, когато е само за жени. Имаше една двойка туристи, които бяха доста разочаровани, че не ги пускат- оказаха се българи. Проверявайте внимателно за тези ограничения.
В Абу Даби такситата са по- евтини от тези в Дубай и нач. такса и на км. Опитахме да се предвижим с автобус, но № 32 явно беше обиколен и се движихме на зиг- заг в квартала. Сляхохме и с такси до джамията. После до автогарата пак с такси, че вече беше 20 ч. и се притеснявахме, че ще изпуснем последният автобус за Дубай.
Първият ден забравихме да проверим в колко е последното метро. Мислехме, че е в 23:30, оказа се, че на тази спирка последната мотриса е в 23: 08 мин Добре, че има таксита на всяка крачка.
За Атлантис и делфините- взехме си неопрени и не се усеща никакъв студ.
За пушачите- на летището в Дубай в залата за заминаващи намерихме малки прозрачни помещения от плексиглас, които събират 4-5 човека със страхотна аспирация, където можете да си пушите докато дойде автобусът за отвеждане.
Доста нахвърляно стана, но това се сещам сега.

# 290

Вечерта в която пристигнахме тръгнахме да си купим DU,. Пакетите от 35 дирх., за които бях чела вече не се предлагат.

Ние си купихме сим карта DU от 35 дирхама на 28.01., тази година, от Mall of Emirates,  около 23 часа, без никаква опашка...

# 291
  • София
lunna pateka, благодаря за разясненията!
Тези карти за телефон не разбирам защо са необходими - нали казвате, че в хотела има хубав интернет - да не би вайбър да не може да се ползва?

# 292
lunna pateka, благодаря за разясненията!
Тези карти за телефон не разбирам защо са необходими - нали казвате, че в хотела има хубав интернет - да не би вайбър да не може да се ползва?

Ние лично имахме ваучер за сафари с вземане не от хотела...И около 7 - 8 пъти си звъняхме да се намерим...Предимно заради ваучерите го взехме, а и до Бг може да звъниш.Отделно познати видяхме, че и на тях звъняхме .Седмица преди нас моя колежка ходи, след няколко уговаряния през деня откъде ще ги вземат за сафарито, най - накрая ги забравили...Та са им звъняли от Бг карта няколко пъти, накрая са ходили с такси до пустинята, пък ги остаявили на друго място, пък пак са звъняли за да дойдат да ги вземат...И не искам да мисля колко телефон ще платят с тези 7 лева на минута...

# 293
  • София
Еми родителите ми не позлват вайбър, ние ще сме на кораб, ще обикаляме и другите емирства, на кораба няма вифи (ima, де, но твърде скъпо), а им оставяме двете ни деца за 7 дни. и определено не мога да си позволя да плащам 3 -5 лв на мин. Телефонът ми е служебен, нямам личен, поема го фирмата. А и с мъжът ми имаме различни интереси и надали ще движим заедно през цялото време, тр. и да се чуем. Да не говорим за екскурзиите и т.н., както е писала DU.

Благодаря за уточненията за делфините, също за студа. аз съм много много зиморничава. И гледайки тези 25-26 градуса, преосмислих багажа- взимам си и дебел клин за под дългите рокли, и яке...не само жилетка и шалче. Много неприятно Sad Искаше ми се топличко, ама нямаше вариант за март месец, когато запазвах.

За делфините най-накрая след месец взех решение- няма да купувам билети- всичко се случва, не ми се ще да отичам с 300 лв, ако нещо стане, променят се плановете или изскочи по-добра оферта- ще взема на място, ако са ми останали пари, и ако решим, че времето е подходящо- по-добре да платя 50 лв отгоре, отколкото да изгоря с 350.

Аз пари мисля да сменя тук във Форекс, нали няма проблем? Там няма да има къде да сменяме, освен на летището, пък четох тук, че не е изгодно.

# 294
Аз пари мисля да сменя тук във Форекс, нали няма проблем? Там няма да има къде да сменяме, освен на летището, пък четох тук, че не е изгодно.

[/quote]

Там обменихме и ние, нямаше никакъв проблем Wink

# 295
В Абу Даби такситата са по- евтини от тези в Дубай и нач. такса и на км. Опитахме да се предвижим с автобус, но № 32 явно беше обиколен и се движихме на зиг- заг в квартала. Сляхохме и с такси до джамията. После до автогарата пак с такси, че вече беше 20 ч. и се притеснявахме, че ще изпуснем последният автобус за Дубай.
dinozavyr, спомняш ли си приблизително каква е цената на таксито в Абу Даби от автогарата до бялата джамия?

# 296
  • София
ХалиГали, виж в началото на темата- там, където пише такси- като цъкнеш на него ти се отваря страница и като напишеш откъде до къде- има калкулатор- адски удобно е- аз вчера сметнах почти всичките ни маршрути, вкл. вариантът дубай-абу-даби с такси  Grinning

# 297
dinozavyr, много полезна информация... Наистина има голяма температурна разлика между вътре и отвън в Дубай, климатиците навсякъде са пуснати на мах...Иначе навън е доста топло, задушно, само водата е малко хладна за къпане по моите представи за топла вода... Mr. Green Там слънцето залязва по-рано и когато започне да се скрива става малко по-хладно и вечер си е хладно...  Добре е да се носи тънко яке например... На Палмата е доста ветровито и определено е по-хладно вечер...

Странно ми е, че за Глобъл Вилидж има дрес код... Ние предния път го пропуснахме, но сега мисля да го посетим...
Да кажа за интернета, не всички хотели имат безплатен нет по стаите, безплатен е само във фоайето или в заведенията им. За стаите се доплаща на ден... Peace

# 298
dinozavyr, спомняш ли си приблизително каква е цената на таксито в Абу Даби от автогарата до бялата джамия?
Наистина по- добре е да провериш с калкулатора, за да не те подведа...

# 299

Вечерта в която пристигнахме тръгнахме да си купим DU,. Пакетите от 35 дирх., за които бях чела вече не се предлагат.

Ние си купихме сим карта DU от 35 дирхама на 28.01., тази година, от Mall of Emirates,  около 23 часа, без никаква опашка...

Може би при нас така се получи, но попитахме още на летището и нямаше, препоръчаха ни да проверим
в Батута мол.
В Дубай мол в 23 ч. също нямаше опашка, може би хората се насочват към метрото по това време, но пък ние бяхме без паспорти и не стана. На следващия ден отидохме в Батута и си взехме от 75 дирх, което беше добре, защото постоянно се налагаше някаква кореспонденция относно резервациите.

Общи условия

Активация на акаунт