Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 214
Родителите са най-важните учители на децата си и ние знаем, че всеки от нас полага огромни усилия да бъде най-добрия такъв. Знаем и колко е трудно понякога - да обичаме безрезервно, да слушаме и разбираме, да се интересуваме от приказки, да готвим здравословно, да знаем как да обезопасим къщата и винаги да поставяме себе си на последно място.

И не само - вярваме, че за да бъдеш добър в родителството, е необходимо непрестанно да трупаш нови знания, да се развиваш и да черпиш от опита на другите.

Затова целта на “Академия за родители” е да даде на всяко семейство възможност да получи уменията и знанията, които са му необходими за да отгледа по-лесно децата си. Или да обогати натрупаните вече такива - никога не е късно да научиш нещо ново.

Всяко семейство има право да получи качествена и обективна информация по темите, които са най-важни за детското развите - здраве, възпитание и образование. По време на двудневния форум ще имате възможност да чуете повече по темите от над 30 утвърдени специалисти, да се запознаете с над 60 организации, както и да получите консултация или индивдуален съвет по много теми.

За второто издание на форума, нашите партньори са подготвили работилници за всички малки и пораснали деца - можете да играете заедно, да пробвате различни развиващи дейности и да превърнете уикенда в едно чудесно семейно преживяване.

Събитието, лекциите и работилничките са напълно безплатни, необходима е само регистрация.

Подготвили сме много интересни занимания и очакваме да видим много усмивки по лицата на малки и големи!

Датите са 27-28 февруари, от 10:00 часа в Bulgaria Mall, очаквайте пълната програма и повече детайли за събитието скоро.

# 1
  • Мнения: 214
Какво според вас означава детето да се "оправя в живота"? Мартина Велева ще сподели в лекция по време на "Академия за родители" нейното проучване сред много семейства и деца. А за децата заедно с Jagadamba е подготвила много интересни работилници: правене на маски, йога и тиймбилдинг за родители и деца!

Събитието е безплатно - изисква се само регистрация: parentacademy.bg

# 2
  • Мнения: 214
“Академия за родители” - най-големият семеен форум в България

За втори път в София ще се проведе най-мащабното събитие за бъдещи и настоящи мами, татковци, малки и пораснали деца. Форум “Академия за родители” на 27-28 февруари очаква над 2 000 семейства през последния уикенд на месеца. Вход свободен.

Целта на “Академия за родители” е да даде на всяко семейство възможност да получи уменията и знанията, които са му необходими за да отгледа по-лесно децата си, безплатно.

Затова за лекционната програма са поканени водещи в различни области и родителите ще имат възможност да получат практически съвети по всички важни за развитието на детето теми. Д-р Рада Маркова ще ни покаже как да правим гимнастика и масаж на бебето, а Емилия Казълова от “Алианса на българските акушерки” е подготвила тема за всички очакващи майки и ще представи различните методи за обезболяване по време на раждане. С Ла Лече Лига ще говорим за кърменето, а Маги Пашова ще даде съвети за захранване на бебето. Ще си говорим за неинвазивните пренатални тестове и какво трябва предварително да знаем за тях, както и за протичане на едно раждане – от приемането в родилното отделение през родилната зала до изписването.
 
С Емилия Крайнова пък ще си говорим за ценностите и правилата в семейството, Вела Риндле ще ни разкаже за това как да изградим здрава емоционална връзка с детето, а Николета Попкостадинова ще ни подскаже как да говорим с децата за секса и защо това е важно.

С психолога Мая Угрюмова ще разговаряме за това как се променят отношенията в двойката след появата на детето, а със Силвия Андреева и Елена Анастасова ще научим кои са методите, с които подкрепяме децата си без несъзнателно да проектираме върху тях нереализираните си детски мечти. Как да се справяме с детските кризи е още едно от многото предизвикателства, пред които се изправяме.

По време на събитието, всеки родител ще може да се възползва от безплатните консултативни кътове. Бременните ще могат безплатно да си направят изследване на глюкоза, както и да си направят кинезитейпинг. Клиника Щерев ще извърша и безплатна процедура по пресотерапия за бременни и родили жени - това е детоксикираща процедура, която чрез лимфен дренаж помага на тялото да се отърве от токсините. Ще можете да разговаряте с всички специалисти по всякакви теми -  за музиката и детското развитие, превенция на затлъстяването, безопасен интернет, развиващи игри и да опитате коучинг със Супер Мама.

Консултантите по практическа педиатрия ще правят прегледи на децата, а лекарите по дентална медицина ще могат да консултират на място, всичко под формата на забавна игра, разбира се.  Говорейки за игри, татковците пък ще предизвикваме да пробват “мамино коремче”.

За децата има разнообразни работилнички за всички възрасти - гостува ни Музейко с много изненади, “страшни” пирати, които идват от далечна Дания и заедно ще се учим да програмираме, ще играем на наука и забавна математика, ще строим тримерни структури с Детска архитектурна работилница, ще правим маски и мартеници, и ще откриваме света заедно в монтесори къта. И какво ли още не.

Датите са 27 - 28 февруари, 10:00 до 18:00 ч., в Bulgaria Mall. Цялата програма можете да видите на www.parentacademy.bg

Събитието е с вход свободен, но даваме предимство на предварително регистрирани семейства. За всички участници има много награди от нашите партньори на обща стойност над 10 000 лева, както и отстъпки в определени магазини в Bulgaria Mall.

Общи условия

Активация на акаунт