Парите в семейството

• 32 977
  • 553
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив/София
Не дочетох темата, но само като видях как те нарича и че е имало и удари- бягай надалеч! Какъв ти мъж мечта, всеки мъж в днешно време помага с децата и домакинството, аз тук нищо добро не видях. Не заради парите, ами заради отношението бягай. Не казвам, че ще е лесно с децата и се надявам да имаш подкрепа от родители/семейство и някой ден да намериш истински мъж, защото този е един жалък компелксар! Не ми е в стила да пиша постове с обидни думи, но просто не мога да се сдържа този път.

# 121
да, Хърмаяни, живяла съм така и съм го изпитала. И аз бях същата неграмотна глезена глупачка, омъжила се съвсем млада за първия хубавец с дълги крака и т.н. екстри. Бях студентка и с малко дете съответно почти 100% зависима. Родителите ми не ме подкрепиха. И след подобно на описаното финансово "превъзпитание" от мъжа ми се принудих да мина задочно, да си намеря работа, завърших, направих кариера, отгледах му децата (с негова голяма помощ естествено) и в един момент станах "независима". Аз преди това не можех да си тръгна дори само с едно дете. Тогава нямаше закони за закрила на детето, сега доколкото знам има, и тя може да получи помощ, за разлика от мен тогава - дори собствената ми майка ми каза "ти си го избрала, не ме послуша, сега ще си го търпиш". Ако бях си тръгнала нямаше да мога да завърша, нито да направя кариера. Нямаше да мога да осигуря на децата си условията които имаха. Може би щях да си намеря същия за "втори", то човек не поумнява толкова бързо. Не е гаранция както и в случая тук, че втория или третия ще е стока...
Ако Синди имаше подкрепа от родителите си нямаше да пита във форума "какво да правя", нали? Знам че е гадно и ужасно да живееш с такъв човек, но според мен, дано да греша, тя е неспособна да се справи с отглеждането на две деца. Ако няма подкрепа от родителите си единствения шанс е да си затваря устата, очите и ушите, да работи и учи много и като поумнее и има някаква финансова самостоятелност да го напуска.

# 122
Авторката само каза, че се срамува да отиде при родителите си с две деца от двама различни бащи, но това не означава, че те няма да я подкрепят ако случайно предприеме подобно действие Peace

# 123
Тя не каза и как се е омъжила за този хубавец?
Дали те не са били против? Може и това да я спира.

# 124
      Фри, мисля че сама виждаш разликата. Ти си останала с мисълта да се справиш и тогава да си тръгнеш, била си водена от разум и не си била психически и емоционално зависима, само битово.
      Синди е от другия тип, тя не иска да си тръгне, не иска да прави промени в статуса като цяло, дори не е попитала дали родителите ще помогнат. Тя има очаквания той да се промени. Темата й е поставена на плоскостта на непрекия проблем - парите в семейството. Насилието се споменава мимоходом, то не е съществено, в нейните очи тя си го е заслужила с нещо. Самия факт, че пита и търси съвет е голяма стъпка напред.
      Може би на повечето им звучи странно, дори го пишат, но такива жени като нея наистина търсят проблема и вината в себе си. Започват да се подчиняват все повече и повече, за да са по угодата и затъват все повече в насилието. Виж и постовете - след като я удрял и обиждал и се е осмелила да му отвърне, пак тя се е извинявала и молила, а той от пиедестала на своята правота я държи в напрежение, не й говори, наказва я. Мисля, че разликата между двете ви е съществена, че авторката няма твоята психическа устойчивост и дори да се справи финансово (ако въобще й позволят), ще е пропуснала момента.

# 125
  • Deutschland
Тя не каза и как се е омъжила за този хубавец?
Дали те не са били против? Може и това да я спира.

Тя каза, че нямат брак по негово желание

# 126
Не визирах брак като официално сключване, а съжителство на семейни начала и най-вече второ дете.
А това, че той не иска брак е показателно за неговите планове, т.е. липса на такива, за бъдеще с нея.

Хърмаяни, тя сама си казва, че е виновна затова, че той не я харесва. ooooh!

# 127
  • над кукувичето гнездо
http://animusassociation.org/  Peace Мисля, че могат да реагират за цялата страна, или поне да дадат насоки към друга локална институция Hug

# 128
http://animusassociation.org/  Peace Мисля, че могат да реагират за цялата страна, или поне да дадат насоки към друга локална институция Hug
Да, това е идея, да им се обади и да иска помощ. И да заплаши господина, че ако й посяга на нея или на децата може да му се стъжни. Да му хвърли мизерните пари за майчинството и да работи и да учи, за да може един ден да живее добре. И при първата обида унижение издевателство и при първия шамар още да иде в полицията и да напише оплакване. Като дойдат полицаите и го изложат пред всички съседи наоколо малко повече ще се замисли преди да я обижда и да я удря.
Но и тя трябва да се стегне и да не дава поводи за "критика"за да не страдат децата.

# 129
Хърмаяни, тя сама си казва, че е виновна затова, че той не я харесва. ooooh!
     Тази част от постовете звучи най-притеснително, Дева. За съжаление, не поиска ли конкретна помощ, от конкретни хора, не може да й се помогне. Първо родителите могат да бъдат подкрепа, но тя не иска да се обърне към тях. Ако има подкрепата на баща си и съпругът й ясно го разбере, това може би ще го респектира и възпре. Зависи какъв тип характер е. Явно е достатъчно наясно, че тя дори няма да им каже. Няколко пъти я питаха какво мислят родителите й, Синди не отговори. 

# 130
...Не мога да си се зарадвам и на децата, изкарвам си го на голямото дете, не ми се говори ... смачкано ми е Sad

Не прави тази грешка, детето не е виновно за нищо, а тъкмо напротив. Отърви се от истинския дразнител, изход винаги се намира, но незаслуженото отношение към едно дете може да има непоправими последици.

# 131
Според мен този е тежък тарикат. Луд, но не глупав!!!  Той те е накарал, да започнеш работа, за да може, когато се съдите за права на детето........да се удари в гърдите и да каже ......аз ли бе бизнесменЪ, трябваше и бизнес да зарежа, аз дето толкова пари изкарвам, че да ги позлатя.
 А тя си заряза детето и хукна да работи....с моя огромен доход. Това показва, че никаква майка не си. И така те играе сега тоя мръсник. А ти не се усешташ.....не се усещаш, че и това ще ползва срещу теб, заедно с грижовните пюрета дето прави. В такъв капан си момиче.

# 132
  • София
Авторката само каза, че се срамува да отиде при родителите си с две деца от двама различни бащи, но това не означава, че те няма да я подкрепят ако случайно предприеме подобно действие Peace
В първия си пост каза, че иска мнение на хора извън майка си и сестра си.
Та, явно е те какво мислят.

# 133
Не разбирам от какво да я е срам. Да си майка не е срамно. Срамно е обаче да седи в тази обстановка и децата да им гледат изпълненията. Не сме в 15 век. Това че има 2 деца от различни мъже не я прави боклук.

# 134
  • София
Според мен този е тежък тарикат. Луд, но не глупав!!!  Той те е накарал, да започнеш работа, за да може, когато се съдите за права на детето........да се удари в гърдите и да каже ......аз ли бе бизнесменЪ, трябваше и бизнес да зарежа, аз дето толкова пари изкарвам, че да ги позлатя.
 А тя си заряза детето и хукна да работи....с моя огромен доход. Това показва, че никаква майка не си. И така те играе сега тоя мръсник. А ти не се усешташ.....не се усещаш, че и това ще ползва срещу теб, заедно с грижовните пюрета дето прави. В такъв капан си момиче.
Стига, де!
Може ли хем да си в майчинство, хем да се върнеш на работа официално?
От тук почни.
После- майка на 2 деца не може да забърка пюре за бебето си, но бизнесменът- ерген, може.
По признание на авторката на темата.
Тя и друго признава- той гледа добре децата.
Готви им, занимава се с тях.
А, тя си го изкарва върху голямото дете.
Той не пие, не ходи по кръчми, плаща всички сметки, води я на ресторант и пак плаща.
Строи къща, спестява пари.
Мъжът мечта, по нейни думи все.
И той ще иска да ѝ вземе децата?
Къде ти е ума?

Общи условия

Активация на акаунт