Парите в семейството

• 32 962
  • 553
  •   1
Отговори
# 45
Изглеждаш много зависима от мъжа си и е малко вероятно да го напуснеш, колкото и да те унижава. Скоро ще започне да бие и детето ти. Поне тогава не се прави, че не разбираш какво става и да му търсиш извинения, да не се окажа един ден, че ще съжаляваш, но няма връщане. И такива примери има. Според мен, а явно и според всички, колкото повече стоиш, по-зле ще става. Ако имаш грам мозък ще си вземеш децата и ще изчезнеш незабавно от там. И без това полза от него няма. Пък, ако  се решиш - подай молба за защита от домашно насилие, да не ви тормози, ако се отлепиш от него.

# 46
  Само като прочетох, че те нарича "изрод" и съм дотам. Тоя не става.

# 47
Прочетох само първият пост на авторката и не мога да разбера как се навиват хора с опит                 (разведена с дете), да родят второ от човек, който не иска брак, на когото не могат да разчитат финансово, който ги унижава да са в позицията на просяк, молещ се за 10лв? Аз когато се жених втори път, много трезво си избрах партньор, НА КОГОТО МОГА ДА РАЗЧИТАМ. Още щом отказва брак, за мен нещата са ясни. Да живееш на семейни начала е решение, което се взима от двама.

# 48
Аз си го обяснявам с това, че авторката е много малка, рано си е родила децата и не е мислила обстойно  Peace

# 49
  • София
Аз пък познавам 60+ жена, която държи парите в семейството и упражнява психически тормоз над съпруг и деца. Децата й,вече 40 и кусур годишни и без семейства, заради нея. Вкъщи само тя готви, защото пести продукти. Ядат постно и бедно, не си позволяват нищо излишно, а имат. Ако сина и дъщерята излязат навън, да пият едно кафе,нищо повече...тя им вменява вина, че видиш ли чувствала се забравена и изоставена...
 Не ми се говори..... И не ми казвайте, че това са пързалки....
Живота такива удари нанася, че пързалките са нищо...
Не са пързалки, но не можеш да виниш живота- явно, нейните 40 годишни деца, ги устройва да не поемат отговорност за нищо.
И да, тя е виновна, че всичко прави, но не би могла да ги спре ако поискат да променят нещата.
Що се отнася до авторката на темата- не е дообмислила подробностите в мелодрамата и разчита на първосигналните реакции на публиката.

# 50
Бягой от този докато е време и не си си пропиляла годините с него. Щом стоиш явно имаш причина-за мен тези обиди, делене на пари и прочие не говорят добре.Не бих живяла, обичала мъж,който се държи така с мен и ме нарича изрод.
Ние сме младо семейство, всичко е общо.Моя мъж като кажа мое-твое се кара.За него сме ние вече-няма мое твое.
Както те чета-не гледате в една посока, не искате едни и същи неща.Тогава за ккаво сте заедно?
Не се подкрепяте, не взимате общи решения...
помисли добре над това  Simple Smile

# 51
сега съм на работа и не ми се прибира ..... чувствам една буца в гърдите ... в гърлото. Не мога да си се зарадвам и на децата, изкарвам си го на голямото дете, не ми се говори ... смачкано ми е Sad

Много мрънкаш  и нищо не правиш. Вземи се в ръце.

Това е най-доброто което можеш да направиш за теб и децата си:

Ами извади си медицинско от цицината. И го съди - за тормоз и насилие. Издействай си максимална издръжка. Иначе рискуваш бъдещето развитие на децата си - вероятността да придобият от неговите навици е 100%. Няма как да не им се отрази. Нещата са много страшни, ако останеш.

# 52
  • Deutschland
Абсурд, права си, но когато са били по-млади и са искали семейства, тя се е тръшкала с думите " Аз как да живея без вас" Tired От много малки им е вменявана вината, че тя не е постигнала нищо за да ги отгледа, че са й длъжни всячески и т.н

# 53
Да, може би е по-добре да скъсаш .... и да продължиш, но знаете колко е трудно, особено, когато нямаш самочувствие и увереност, както съм аз. Страх ме е, че аз предизвиквам всичко и просто не съм достатъчно добра и съсипвам семейството.

Ти си типична жертва на насилие, с промит мозък от насилника. Нямаш самочувствие и увереност, защото той се е погрижил за това, а ти си паднала в капана му. Ако останеш с него, самочувствието ти ще стане още по-зле и няма да имаш сили да си тръгнеш, ще се депресираш и може и да се самоубиеш, кой знае. Ако не те убие той де, защото другия път може да те удари с ютията по главата, не със замразена храна. Зарежи го веднага, ще се учудиш как до седмица-две самочувствието ти ще се върне. Той е изрод и смотаняк, а кара теб да се чувстваш такава. Не му се връзвай, защо стоиш да те удрят, бият и обиждат. Какъв пример даваш на децата си? Не се учудвай, ако твоето 6-годишно момче започне да те обижда и удря също.

Peace

Съчувствам, но не виждам изобщо драмата с това, че те е срам?
Ми ти така доброволно се обричаш на насилието.
Не е срамно да си жертва, срамно  да се срамуваш, че си жертва, вместо да вземеш мерки по-най бързият начин. Такъв ли пример искаш да дадеш на децата си?  Shocked

# 54
сега съм на работа и не ми се прибира ..... чувствам една буца в гърдите ... в гърлото. Не мога да си се зарадвам и на децата, изкарвам си го на голямото дете, не ми се говори ... смачкано ми е Sad

Изкарваш си го на детето?! БРАВО!!  #2gunfire

# 55
Най-големия, малтретира средния, средния си го изкарва на по-малкия... кога ще подхванете бебето?... и това здравословна среда ли е според теб? Това ли бъдеще ще оставиш на децата си - малтретиране, обиди, цицини, а може би и още нещо в скоро бъдеще.

Ти какво смяташ да правиш, или ще останеш със самосъжаленията и ще търпиш, защото той не пие и не пуши, но пък може един ден хубаво да те пребие, наричайки те с любимото си "изрод". Колкото повече се свиваш в черупката си, толкова повече ще те тъпче и унижава, обаче завличаш и децата си.

# 56
момиче, няма от какво да те е срам! имаш две деца и продължаваш напред. Имаш ли подкрепа от твоите родители, зашо те е срам от тях? Получила си адекватни и полезни съвети от предходните потребители. Има тема за разводите-чети, далеч не ти е проблема разпределянето на семейният бюджет, а домашното насилие, което се упражнява върху теб.

# 57
Че що тебе да те е срам?Него трябва да го е срам.Обирай си партакешите и децата и при вашите се прибери.Аз на твое място даже и ще разправя на всички какъв боклук е,че да ме и бие.Бизнесмена голям,с кинтите напред...цъ,цъ!Ръка ще вдига да бие жена и деца.Скръндзав иначе на пари,ама за бой-щедър.
Обирай си крушите момиче!Ще почне и децата да ти бие!

# 58
Не мога да разбера нещо - авторке, яд не те ли хваща? Не ти ли кипва от факта, че те нарича изрод и те замеря с твърди предмети? Не му ли се ядосваш на тоя? Такива някакви емоции няма ли в теб. Или само срам има. Само като четох, и се ядосах и ми кипна...чудя се, на теб не ти ли кипва? Какви хора сте , не мога да разбера... Rolling Eyes

# 59
Според мен, авторката още в началото се е хванала с господина, с ясното съзнание, че той има бизнес и изкарва достатъчно пари за да издържа нея и детето й, а се е решила на второ, защото е смятала, че тогава бащините му инстинкти ще се отключат и той ще започне да дава мило и драго и за своето, и за чуждото дете, а и за нея самата.
За съжаление нещата не са се стекли по този тъй приятен начин. От постовете й стана ясно, че въпросния бизнесмен се грижи добре за собственото си дете, прави му пюрета, занимава се с него, освен това готви и чисти. Прави някакви опити за сближаване и с по-голямото дете, но явно не осъзнава, че не всички са добри във всичко и за това на моменти се държи зле.
До тук как да е ... Не всеки може да се държи постоянно добре с чуждите деца.
Но авторката казва, че самата тя си го изкарва на първото си дете. Използва го за отдушник, а после се чуди защо и мъжът й го прави ooooh! Но въпреки всичко го търпи, защото видиш ли нямала достатъчно средства, а и се срамува да се върне при родителите си.
Цялата работа ми се струва ненормална. Нито единия е стока, нито другия ... Жалко само, че няма кой да предприеме нещо за да защити децата от тези родители ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт