Парите в семейството

• 32 974
  • 553
  •   1
Отговори
# 30
На първия ти пост мислех да пиша дълъг и смислен отговор, но след това се отказах.
Хващай си багажа и децата и отивай при родителите си. Ако историята е такава, каквато я разказваш, никакъв друг съвет не ти е нужен.

# 31
Да, може би е по-добре да скъсаш .... и да продължиш, но знаете колко е трудно, особено, когато нямаш самочувствие и увереност, както съм аз. Страх ме е, че аз предизвиквам всичко и просто не съм достатъчно добра и съсипвам семейството.

Ти си типична жертва на насилие, с промит мозък от насилника. Нямаш самочувствие и увереност, защото той се е погрижил за това, а ти си паднала в капана му. Ако останеш с него, самочувствието ти ще стане още по-зле и няма да имаш сили да си тръгнеш, ще се депресираш и може и да се самоубиеш, кой знае. Ако не те убие той де, защото другия път може да те удари с ютията по главата, не със замразена храна. Зарежи го веднага, ще се учудиш как до седмица-две самочувствието ти ще се върне. Той е изрод и смотаняк, а кара теб да се чувстваш такава. Не му се връзвай, защо стоиш да те удрят, бият и обиждат. Какъв пример даваш на децата си? Не се учудвай, ако твоето 6-годишно момче започне да те обижда и удря също.

# 32
Сигме, желая ти късмет и успех  Hug 

sindi_87  като се махнеш от дивака, ще си оправиш и самочувствие, и всичко. Отивай при родителите си и си стъпвай на краката. Не позволявай да смачка, както е смачкал теб и голямото ти дете. Това е престъпление спрямо него. Да беше само ти, стой си при него и си яж пердаха. Ти ако си мазохист, детето ти не е.
Какво като останеш временно сама с две деца, пък било то и от двама бащи  newsm78  Следващият го подбери пак такъв и задълже да ти направи трето.
Осъзнай се и се погрижи за децата и за себе си!
Казвам го с най-добри чувства  Peace

# 33
Здравейте мами,

Скрит текст:
Знам, че има безброй много такива теми. Доста съм ги чела, но имам нужда да споделя своята лична история и да Ви попитам дали аз греша, просто искам да чуя странично женско мнение на семейни жени, които не са майка ми и сестра ми, т.е. са безпристрастни.
Така .... на кратко - живеем на съпружески начала с моята половинка, нямаме брак по негово желание(или нежелание по-скоро). Аз имам предишен брак зад гърба си и едно детенце. Със сегашния ми мъж(така го наричам) имаме общо детенце.
Проблемът ми и болката ми е в това, че той от самото начало дели всичко на "мое" и "твое".
Не ме разбирайте погрешно.
Израснала съм в семейство, в което баща ми винаги се е грижил за нас, винаги ни е осурявал, дето се вика - ходил е със скъсаните обувки, за да има за нас. Майка ми беше болна дълго време и не можеше да работи, грижеше се за нас, а той осигуряваше семейството и винаги е бил като орел над нас, но същевременно съм научена да ценя и да не съм материална, въпросът за мен е в това да имаш 2 лв, а да ги разделиш с другия.
От самото начало се опитах да предложа на половинката ми да имаме общи пари, като започнах да оставям моята заплата на секцията(буквално) в един плик, за да му покажа моя модел. Казвах му:"ето, взех заплата, оставям я, взимай, ако ти потрябва". Той е много горд и никога не бих посегнал и не би се възползвал, но определено стоеше "настрани" от моята идея. Той има собствен бизнес и винаги е изкарвал поне 3-4 пъти повече от мен, че да не и повече, плащал е сметките за ток, вода, ресторанти, но си е държал парите в него.
След като забременях, излязох в болничен и представете си - не че и като работех взимах много, но останах само на един болничен, а впоследствие - на едно майчинство.
Останах вкъщи - пазарувах храната, памперсите, пюрета на малката, на баткото, дрешки, дори започнах да пазарувам от магазините за втората употреба, като през това време той изкарваше по 10 пъти повече от моето майчинство и ги заделяше - за компютър, за къща .... много е пестелив, работлив. Не пие и не пуши, не излиза с приятели. Съжалявам дори, че се оплаквам по този начин, но се държи тиранично. Случвало ми се е да нямам никакви пари и да го помоля за 10 лв., а той ми казва:"за какво са ти".
Няколко пъти, докато бях в майчинство, съм му казвала, че не издържам така да живеем като съквартиранти - аз да пазарувам сама, за вкъщи, за децата, а той да плаща сметките и да не мога да разчитам на друго за него, а той ми казва, че съм изрод и че смятал, че прави достатъчно за семейството след като плаща сметките , че съм му правила сметка на парите и това, което си бил изкарвал, било негово и съм нямала право на него.
При един от скандалите ни по тази тема ми каза да си намеря работа и че той щял да остане да гледа децата. Ок, намерих си ... малката е на 10 месеца и аз започнах работа, като съм си запазила майчинството на този етап, смятам да го прехвърлям.
Както казах по-горе - той има собствен бизнес и взима пари и от там. От  един месец е вкъщи и започнахме да се караме за това, че според него трябвало да му оставям моето майчинство, след като той гледа сега малката, за да покривал разходите с него. Не знам вече .... после като му предложа, казва:"не ти искам нищо" и ме нарича гаден човек и изрод. Предложих му да си имаме общ бюджет, да си разпределяме разходите, да си ги предвиждаме, какво е това делене ... ти това, аз онова.
Обидно ми е. Не стига, че ми е тежко, че съм си оставила малката, за да работя .....
Смешно е да говорим за 200-300 лв ...., при положение, че той изкарва 10 пъти по тази сума за един месец, които влага в една къща в село, за строежа на коята аз не съм съгласна, защото ни докара именно до тук.
Кажете ми как да постъпя? Може би се получи много дълго и объркано ..., но това е най-краткото, с което мога да опиша ситуацията. Да не говорим, че за другото ми дете ... аз сама си плащам рожденните дни и т.н., той смята, че не бил негов разход.
Доста мога да напиша, но основното е:Защо изобщо се събирате с подобни?
"Мое", "твое", "изрод", "гаден човек", не поглежда първото ти дете.....   newsm78
Мисля, нямаш много полезни ходове.
Или се примиряваш, или си взимаш децата и си тръгваш.
Той няма да стане щедър, любящ и всеотдаен.

отивам да чета темата....

# 34
темата не е реална.Не се хващайте на поредния няма какво да прави.

# 35
  • Deutschland
И защо мислиш така?

# 36
Защото някак не се връзва жена с вече един развод зад гърба си, описала прекрасно любящо семейство, в което е отраснала,  да се   мъчи над проблема, че в новото й семейство /в което има  създадено още едно дете/ парите не се разпределят правилно и "семейно", съвсем неглижирайки факта, че живее с насилник. Жертвите на насилие, не се усещат като такива, ако -
-са твърде млади и неопитни /смятат, че човекът ще се промени/
-имат такъв пример в  семейството, където са отраснали /смятат,че така  са си заслужили/
-и двете
Сигурно има и други ако,но-тези са най-често срещаните, така че авторката силно си противоречи. Както и да е,  всъщност предпочитам да е пързалка Rolling Eyes

# 37
Относно деленето на "мои и твои" - аз съм твърдо за това. Винаги съм била от хората, които ако имат 2лв. в джоба ще ги разделят с приятел, но пари от друг не мога да взема. Родителите ми са на сходен принцип. Всеки си има пари. И двамата пазаруват, но предимно това се прави от майка ми, баща ми плаща сметките за ток, вода, интернет, телефон и т.н. Разбира се ако някой има нужда от допълнителни средства другия му дава. Така си живеят вече 34+ години и им е добре. Никой от нищо не е бил лишаван, но и всеки си е знаел, колко точно пари може да си позволи за глезотии и не до там важни неща.
За сметка на това имам много познати семейства, при които бюджета е общ и по-голям от този на семейството ми, но парите никога не стигат, защото единия вечно има някакви "неотложни" разходи, които предпочита да елиминира, вместо да мисли за останалите членове на семейството си.

Относно проблема на авторката с мъжа й:
Не знам как въобще търпиш подобно положение? Обижда те, посяга ти, не правите секс, и двамата си избивате комплексите върху първото ти дете, не изпитвате уважение един към друг ... А на всичкото отгоре си промила мозъка си и смяташ, че за всичко си виновна именно ти. Дори не осъзнаваш, че си навлязла в типична ситуация на психически и физически тормоз. И майната му на тормоза над теб (защото от постовете ти оставам с впечатлението, че го търпиш само заради парите му), но той тормози детето ти! А ти? Ти не мислиш за благото на децата ти и това, че трябва да растат в хармонична и спокойна среда, а вместо това стоиш с него заради хорските приказки и срама Sick Болни мозъци сте и двамата, а най-потърпевшо от цялата ситуация ще е голямото ти дете!

П.П. Видях, че има съмнения за достоверността на темата. И аз не бих повярвала ако не познавах подобна "майка" ooooh!

# 38
  • Deutschland
Аз пък познавам 60+ жена, която държи парите в семейството и упражнява психически тормоз над съпруг и деца. Децата й,вече 40 и кусур годишни и без семейства, заради нея. Вкъщи само тя готви, защото пести продукти. Ядат постно и бедно, не си позволяват нищо излишно, а имат. Ако сина и дъщерята излязат навън, да пият едно кафе,нищо повече...тя им вменява вина, че видиш ли чувствала се забравена и изоставена...
 Не ми се говори..... И не ми казвайте, че това са пързалки....
Живота такива удари нанася, че пързалките са нищо...

# 39
Не е добре вашата работа. Рибозом е права. Живеем във време, когато хубавият живот се купува. Няма срамно да носиш втора употреба дрехи или да си правиш сметката. Но да имаш мъж със стабилни доходи, който НЕ ЖЕЛАЕ да се погрижи за живота на собственото си дете - това не е нормално. Без да се обиждаш, в случая тебе кучета те яли - голям човек си, може да се оправиш сама. Ама той и на детето си не иска да осигури хубав живот. Едно е да се грижиш за дете с 300 лв, друго е с 1300. А с другото ти дете не се държи добре, не се залъгвай.
И според мен темата е голям хързул, ама знам ли, винаги има някъде някоя такава голяма бяла птица.

# 40
Момичета,

Темата не е "хързул". Явно наистина е много страшно положението ...., след като си помислихте, че се гавря с Вас.

# 41
  • София
Убеден съм, че темата НЕ е хързул. Подобен род изживявания са често (уви) срещана практика - било то единия или другия партньор изкарва повече пари, при съвременната липса на доверие, изобилие и презадоволеност, често партньорът имащ повече пари, си казва - не съм длъжен да дава. Било то мъж или жена, пак подчертавам.

Вярвам безрезервно на авторката, и упорито съветвам да си дига чукалата. Ако трябва на психолог иди, малко самочувствието да оправиш

# 42
Ох, абе то е лесно да се говори от страни. Взимаш си децата и се махаш. Много лесно, ама на практика....

Пожелавам на авторката много кураж, за  да може наистина да го направи, защото в противен случай не я очаква нищо добро.... Да, ще бъде трудно с две деца и сама, но пък е по-добре от подобен род взаимоотношения, които с времето кой знае какъв вид ще придобият.

Както вече стана ясно, парите са най-малкия проблем. Но пък показателен.

# 43
Ами извади си медицинско от цицината. И го съди - за тормоз и насилие. Издействай си максимална издръжка. Иначе рискуваш бъдещето развитие на децата си - вероятността да придобият от неговите навици е 100%. Няма как да не им се отрази. Нещата са много страшни, ако останеш.

# 44
Знам, че уж не е лесно да си хванеш децата и да се изнесеш, ама да търпиш всичко, изброено от авторката, аз просто не знам как е възможно. На мен ми стига някой да ме нарече един път "изрод" или да обижда детето ми и мен, че чакаме наготово и сме ревльовци. Това ще му е последния шанс да ми види очите. Авторката дори не е омъжена, че да се развежда - късмет! Този мъж, ако ако съм, ще си вижда малкото дете под режим, както е прието, с голямото изобщо не бих го занимавала повече и това е. Такова насилие, да живееш с някой, който те замеря, удря те профилактично и т.н. - как се търпи това??

Ама иначе бил много добър, имал собствен бизнес  Shocked Пълен психар ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт