Парите в семейството

• 32 992
  • 553
  •   1
Отговори
# 135
Казваш, че още в началото е бил такъв. Ами тогава аджеба как реши не само да живееш с него, ами и дете да имате?

Къде го прочете това, че аз не намерих никъде нещо подобно? Thinking

В първия пост:
болката ми е в това, че той от самото начало дели всичко на "мое" и "твое".
...
От самото начало се опитах да предложа на половинката ми

Първоначално за тази 'болка' става дума.
За мен това са големи различия и е трябвало да се мисли на време, а не да се надява на промяна. А след споделеното по-късно за тормоза, картинката става пълна.
Авторке, млада си и щом родителите ти са готови да помогнат докато си стъпиш на краката, се възползвай докато е време.

# 136
На 26години и вече трябва да търпи обиди, хулене, и неправене на секс.
Млада си разкарай го, и не се срамувай от нищо. Най важната си ти и децата, а не къщата, бизнеса, парите на урода.

# 137
  • гр. София
.Vaya, аз не прочетох някъде, че родителите й са готови да я подкрепят. Може би напротив. Както каза и Хърмаяни тя постоянно подминава питането за отношението на родителите й към цялата ситуация.  Peace

Като цяло съм съгласна с изложеното от Хърмаяни за причините и модела й на поведение.  Peace

Според мен също е хубаво, ако може момичето да си събира багажа и да се изнася. Издръжка има /вероятно/ от първия мъж, от този няма да има, но поне спокойствие и нормален живот ще осигури на себе си и децата. Трудно ще бъде за млада жена на 26 да гледа две деца и то малки, но.....това е положението. Живота може да бъде много гаден. Но ще е по-гаден, ако остане с него. Момчето тепърва се осъзнава, ще е много вредно за него такъв пример за поведение на баща му. Някой ден и той може да реши, че трябва да е като него. А в по-скорошен момент може да се отрази зле върху училището му - поведение и възприятие на материала. 

Той на колко години е? Да не ви е голяма разликата?  Thinking

# 138
Според мен този е тежък тарикат. Луд, но не глупав!!!  Той те е накарал, да започнеш работа, за да може, когато се съдите за права на детето........да се удари в гърдите и да каже ......аз ли бе бизнесменЪ, трябваше и бизнес да зарежа, аз дето толкова пари изкарвам, че да ги позлатя.
 А тя си заряза детето и хукна да работи....с моя огромен доход. Това показва, че никаква майка не си. И така те играе сега тоя мръсник. А ти не се усешташ.....не се усещаш, че и това ще ползва срещу теб, заедно с грижовните пюрета дето прави. В такъв капан си момиче.
Стига, де!
Може ли хем да си в майчинство, хем да се върнеш на работа официално?
От тук почни.
После- майка на 2 деца не може да забърка пюре за бебето си, но бизнесменът- ерген, може.
По признание на авторката на темата.
Тя и друго признава- той гледа добре децата.
Готви им, занимава се с тях.
А, тя си го изкарва върху голямото дете.
Той не пие, не ходи по кръчми, плаща всички сметки, води я на ресторант и пак плаща.
Строи къща, спестява пари.
Мъжът мечта, по нейни думи все.
И той ще иска да ѝ вземе децата?
Къде ти е ума?

Авторке, ако не си измислен герой, си в голям капан. Пак ти казвам, виждала съм такива номера. Стягай се и се спасявай. За какви пари мислиш и бюджети общи, ти си толкова голямо нищо за този човек, че те е накарал, новороденото бебе да зарежеш, да заработиш, да му се докажеш, че не му искаш парите. Дали е заради това обаче, а и ти толкова ли си сляпа, да се доказваш за сметка на бебето си... и майчинството си, си предложила!!!!!! Ще ти вземе детето....или ще се опита, много сериозно. А ти ще говориш за общи пари и грижовни пюрета, докато целият свят ти казва, че само мъж, за който си голямо нищо, се отнася така с жена!!!!

# 139
Стига, де!
    Може. Според популярния изказ, който е удобен и разбираем почти за всички, колкото и непрецизен да ти се струва. "В майчинство съм" - разбирай "Ползвам отпуск за отглеждане на дете до ... възраст". "Получих си майчинството" - разбирай "Получих си обезщетението за отглеждане на дете до ...възраст".
    Майката се връща на работа, т.е. прекъсва отпуска, но продължава да получава част от "майчинството" до навършване на съответната възраст на детето. По мое време беше 1/2, сегашният размер ми е неизвестен.

# 140
_velvet_ , доста си права....  Thinking
Дано все пак да не са това помислите на индивида, а да е случайно съвпадение!

Според мен авторката вече е направила първата стъпка - осъзнала е, че явно е налице проблем и е потърсила помощ на този етап тук от нас. Така че не я упреквайте в малодушие. Такова решение не се взима лесно, /предполагам/. Трябва хубаво да премисли как, какво... Ситуацията, че се  е върнала на работа не е в нейна полза - това бебе трябва някой да го гледа.  Thinking

При описаната обстановка е ясно едно - по-спокойно и здравословно ще се живее без този партньор!  Peace

# 141
Стига, де!
    Може. Според популярния изказ, който е удобен и разбираем почти за всички, колкото и непрецизен да ти се струва. "В майчинство съм" - разбирай "Ползвам отпуск за отглеждане на дете до ... възраст". "Получих си майчинството" - разбирай "Получих си обезщетението за отглеждане на дете до ...възраст".
    Майката се връща на работа, т.е. прекъсва отпуска, но продължава да получава част от "майчинството" до навършване на съответната възраст на детето. По мое време беше 1/2, сегашният размер ми е неизвестен.

И аз се върнах на работа и получавах 1/2 майчинство + заплатата.

# 142
  • София
Няма смисъл да търпиш всичко това. При следващия бой трябва да си извадиш медицинско, да си вземеш децата и да се прибереш при родителите си. Ти си тяхно дете и ще те разберат и подкрепят. След, като нямата брак закона има по-голяма тежест в/у насилието. Трябва да си намериш адвокат и да го съдиш за издръжка в случая ще бъде хубаво и свидетели ( съседи ), че е имало физически тормоз и скандали. Ако продължаваш да те мачка и да излива комплексите си, какъв пример ще имат децата в живота си за напред. Това за тях ще бъде нещо нормално и синът ти ще бие и псува и дъщеря ти ще търпи, като теб... Мисли за децата си! Няма да си първата нито последната с 2 деца от различни мъже и си още много млада и ще намериш човека за теб. Simple Smile Успех и бъди силна!

# 143
.Vaya, аз не прочетох някъде, че родителите й са готови да я подкрепят. Може би напротив. Както каза и Хърмаяни тя постоянно подминава питането за отношението на родителите й към цялата ситуация.  Peace
В един от първите си постове го е написала.  Tired

И на мен започна да ми заприличва на пързалка тая тема.

# 144
Здравейте дами,

Чета всеки един отговор.
Първо, ще започна с това, че не знам къде в постовете ми видяхте неграмотност и как преценихте, че съм без образование и без професия?
Имам две образования, не съм спирала да уча, въпреки че родих първото си дете на 20 години и винаги съм имала амбиции да успея и да изградя кариера.
Може би сте прави, че всичко се корени и в детството ми, и в периоди от първия ми брак.
Не пожелавам на никого да се случва подобно нещо и да се чувства така.
Аз не казвам и не твърдя, че съм иделна и перфектна. Може би наистина съм "изрод" в много отношения, но това не дава право на никого да те удря, посяга и да те обижда. Виновна съм си, че съм го позволила.
Имам подкрепата на родителите ми, майка ми е запозната с всичко и ми е казала, че ако реша, винаги мога да се прибера, но не искам да им го причинявам и просто ще си затворя "шибаната" уста за момента, за да не предизвиквам реакция от отсрещната страна. В крайна сметка смятам, че всеки трябва да си понася последствията .... от решенията, които е взел.
Бъдете здрави! Бъдете усмихнати и щастливи, и най-вече - обичани!
Ще помоля администратора да изтрие темата, защото се страхувам някой да не ме познае измежду редовоте ...

Поздрави!

# 145
Това, че ще си затвориш устата, не ти гарантира добро отношение от мъжа ти. Той явно не може да те търпи, така че, и най-бялата и добра да бъдеш, все тая...

Както каза някой-каквото човек сам си направи, друг не може да му го направи...Вярно е.

Има нещо нездраво в разсъжденията ти.

# 146
Вместо да триеш темата, вземи изтрий нещастника от живота си, и от живота на децата ти.
Ако за теб не ти пука, помисли какви хора възпитаваш, не заслужават ли по добър живот тези дечица.

# 147
  • София
Синди, затварянето на голямата уста няма да те спаси от ударите. Следващият път ще е, че мълчиш, следващия - че не си седнала където трябва, после, че го гледаш с лош поглед.
Виждам, че не си готова да се спасиш, но се чудя много на майка ти - ако моята дъщеря ми сподели тези неща, изобщо няма да я чакам да й дойде вдъхновение да се прибере у дома, ами ще отида с един бус да ги прибера, насила ако трябва. Поне децата да се спасят от побоя.

# 148
И аз не знам, ако дъщеря ми попадне един ден на подобен тип, как ще се удържа...

# 149
Синди, както и много преди нея, пусна темата да се изплаче, а не да потърси съвет. Тя няма да си тръгне. Жалко за децата. А за нея - тя решава. Би ми било жал, ако нямаше къде да отиде, ако със зъби и нокти драпаше да се измъкне, но в случая не виждам подобно нещо.

Да, Синди, затвори си устата и всичко ще стане цветя и рози.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт