Февруарската дружинка ще празнува 2-та годинка! - тема 18

• 72 974
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Ана, 5 пъти прочетох първото ти изречение и 2пъти целия пост Mr. Green Mr. Green направо не вярвам че може да има толкова малко дете така да е злоядо. При все че нито от моето семейство и род, нито от страна на ММ има такъв случай. Началото на злоядството някак като че ли съвпадна и с "втурването" в т.нар. бебешки пубертет, та се търси и себедоказва и на този фронт малкия ми юнак. Така почнах да си го обяснявам де.

Така е, все ще проядат, само да не претоварвам стомахчето особено след детската където нищо не кусва.
Малката опитва ли нещо там или още не остава за хранене? Какви са й реакциите, когато й предложиш различна храна ( при нас малкият се плези в знак на отвращение, а ако е много отвратен - си бърка с пръстите в устата докато хлъцне като за повръщане ooooh!)?

# 481
  • Англия
Период е и ще отмине. Щом си е ял-пак ще почне да се храни, заложено е във всеки човек да задоволява тази потрежност. Все си мисля, че поведението на родителите прави децата злояди, въпреки че получих горчив урок аз лично. Макар да не знам дали малката беше злояда като бебе, така и не можахме да и сложим храна в устата-държеше челюстта затворена като менгеме. Нито на сила, нито с циркове, телевизия и прочие не ставаше номерът. Говорим за една лъжичка, да не си представяте някакви купички и бурканчета. До края на 14м.правех все още около 10-12 кърмения на денонощие, все едно отглеждах новородено. А каква бухтичка беше, ако не ходех като разбит самолет от тормоз и да ме избиваше на рев като гледах другите деца да ядат-никой и нямаше да разбере за туй чудо. Така че и по-лошо има, но и по-добре ще става.

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 04:50 от ana.ana

# 482
  • София
За възпитанието и начина на гледане за мен си е до усет. Има деца са толкова кротки и добри, че няма как да им се скараш. Моя понякога е супер разбран и грам не ми се налага да се карам, но има дни когато е все на опаки, тръшка се, чудо. А и не е от кротките, трябва си по сериозно намесване от моя страна иначе става по зле. Така че всичко си е и до дете и характер.

За храненето - на мен много ми помогна яслата със злоядството. Дано и при вас помогне, иначе направо не знам как да се справите  ooooh!. Аз честно казано едно време със захранването нали имах същите проблеми и горе доло се справих като го оставих сам да се храни, но при нас това даде добър резултат, така започна да яде поне.
Сега пием много малко мляко, само сутрин. После през деня и вечер мляко не пие.

За лазанята Simple Smile , стана направо ауууу, отядохме си с Влади снощи.
Скрит текст:
Онзи ден гледах 24китчен и там Рудолф обясни как се прави тесто за паста и аз реших да се пробвам. Тъй като нямам машинка и си викам едни кори за лазаня все ще успея да разточа. Получи се супер добре, много лесно и вкуса е нищо общо, просто прекрасно.
Значи аз пресях 100гр брашно- към 60гр беше пълнозърнесто и към 40 бяло. Сложих едно яйце и един жълтък и замесих едно малко тесто, като си добавих още малко брашно докато ми стане добре , без да ми лепне по ръцете. Завих го във фолио и го сложих в хладилника за 30-40мин. После си го разделих на 6 парченца и ги разточих. Разточват се с доста брашно на супер тънки кори. Направих си сос тип бологнезе с кайма , лук и домати, малкоморков и накрая босилек. После си ги наредих в тавичката за кекс, като слагах кора, сос , кашкавал или моцарела, сложих една малка сметана тук там. Не слагам допълнително бешамел както е по рецепта, че ми става много тежко, а слагам малко заквасена сметана. Запекох и стана просто уникално. По вкусна лазанп до сега не бях правила Simple Smile.
Пробвайте се ако ви се занимава. Става бързо и лесно. Може да се пробвам и с макарони един ден, пак само с разточване, не мисля да купувам машинка. Може според мен да се сложи изцяло пълнозърнесто или друго подобно брашно, защото няма тук бухване и тн и според мен може изцяло да се избегне бялото брашно.
Днес мисля да пробва един бананов хляб (по точно кекс е май) и с едни крекери, пак от 24 китчен рецептите записах, да видим как ще станат Simple Smile. Тази казваше че ставали хубави за другия ден да се ядат, а утре малчо е при нашите, та да има там за закуски, да не се занимава майка Simple Smile.

# 483
  • NE
Добро утро!

Скрит текст:

Относно гледането съм спряла по книги да чета. Падна ми се модел, който определя от първия си ден правилата на играта. Със захранването също голям зор. Както при ana.ana същата история. Миналото лято почна да проявява желание към плодовите пюрета, но аз купувам на Ганчев и Ovko. Така я карахме цяло лято - кърма и пюрета. ooooh! Обаче поне ядеше. После ми писна да хвърлям зеленчуковите пюрета и го записах на кухня. 1 месец не искаше да яде и млечната кухня, но реших че е по-добре така, отколкото да купувам гадните пюрета. После пък почна да се заиграва с шарените капачки и прояде супата, по-късно и второто и накрая близва по няколко лъжички от десерта ако е млечен крем. Обаче друго не желае, дори и плод - само на пюрета. Давам му и детски киндер шоколад, но много рядко. Мели солети защото чеши зъбаците и това е менюто му. Миналия месец беше близо 11 кг, но с баща му сме също злояди и тънкофайни като деца.

# 484
Не ми се сурдете, но както си седја сама в аптеката ми иде да се развикам от облекчение НЕ СЅМ САМААААААА.
Мислех, че само моето нешто е дефектен модел или аз сум го повредила...
Скрит текст:
Значи може сум ви казвала в последно време какво ни е менуто - около 600 мл на ден АМ, половин кифла, купена, заштото сум мурзелива да ј направја нешто, а ако го направја не го јаде и два пути в седмицата хапва супа, домати и авокадо за разкош, нјакои друг пуржен картоф на две седмици и макарони с масло, кифтаци преди јадеше един пут на седмица сега не иска, кашкавал и сирене пак не иска, цедено кисело млјако јаде и пие јогурт и сокове. Плдо множе да се излуже да гризне банан, јабулка или мандарина. Но киндер шоколад мај ј дават всеки ден...Само че и да поиска сладко е само 1, не е лакома.
Но е дунда - 13 и кусур, с тумпак, којто мај е от течносите. Има и нјакакви прозренија - јаде веднуж спагети с доматен сос с риба тон #Crazy
А захранването беше пулна мука
Скрит текст:
хранехме се по един час за да хапне 50-70 гр...вече не си и спомнјам какво как, но знам че беше тегаво, един пут и броих хапките - 80 гр попара ја јаде на 100 хапки...не знам куде сгреших...но вече си мислја че от цјалото напрежение вурху мен да јде и че все ја мереха в началото, вече сум и суздала отвраштение кум храната, а и атмосферата на хранене в куштата е далеч от представите ми...
И вече честно казано сум се предала...да јаде каквото иска, тја доста добре знае колко...може би ште пројаде в градинката, може и да не пројаде. Като се замислја мојте баби как са пораснали че и по 80 и кусур години са живјали сигурно не са јали риба и месо всеки ден...

А за вузпитанието, благодарја на Безобидна за разјаснението - при мен е голјам микс, само се муча да не е хаотично...и в повечето случаи наистина не е виновно детето, а вуншни фактори...повишавам тон и аз, плјаскала сум 1-2 пути, но след това така жално плаче и ми се сурди, че повече не смеја.

Вуопште си имам една цупла и срдла, но и аз сум такава, така че с моите камуни по мојата глава. Гледам след случката, като е спокојна да ј објаснја зашто и как.

Извинјавам се за дулгија пост  Embarassed

Хубав и спокоен ден  Hug

П.С. вашите вживјават ли се в роли? моето като гледа едно детско и после цјал ден е коте и плува и бјага от разни риби  Joy

# 485
Копче, как го пие това мляко 600 мл? Откакто махнах шишета с биби не го търси и иска въобще. Предложих няколко пъти в чаша, със сламка, без сламка, в бутилка... Не го иска и това е. Не знам да настоявам ли...
Пие вода и айрян... На ден изяжда по  3 ябълки и 2 банана. На видно място са и като и се прияде ми казва да й дам. Вече не се сещам да й предлагам покрай грижите с малката, но пък тя си иска, когато огладнее. Та... Права е Безобидна - повече деца е по-добре за филмите, които сами си правим.
Като поседи 2-3 часа и наближи време за обяд, сама си дърпа стола и иска супичка. Храната й е от детската кухня. Моите манджи не ще и да погледне. Само таратор и макарони, ама на тях няма какво да им объркам толкова.Wink

Възпитанието у нас е микс някакъв... Има правила, граници, но сме доста либерални. Оставяме я да бъде самостоятелна и доста често й предлагаме избор. Искам да й покажа вземането на решение и после, че носи последствия... Правилата са й разяснени преди да започне "играта" и тогава не се сърди. За около три секунди й минава вкисването, докато й припомня, че вече сме се уговорили - 1 път и повече няма и т.н.
Когато иска да клинчи преди лягане, го прави - искам вода, имам пиш, имам ако... Друг път идва да ни целува, казва лека нощ и ляга без драма... Зависи...

# 486
Фрау, с биберон го пие, как иначе - за приспиване и успокоение, затова нјама как да стане от шише сус сламка. Липсва ј цоцкането или ј е останало като рефлекс, не знам...не знам как и кога ште се откаже, ама сега ми е на дневен ред да откажем памперса пролетно-летнија период, а после ште мислја за другото. Пон залугалка нјма да отказване.
Остава един пуст зуб оште да избие и очевидно много ја тормози.

А за заспиването, ако не ј се спи, нјама сила, којато да ја накара и затова вече не настојавам. Понјакога, , ште си иска и ште си изпие млјакото, ште си изслуша приказка/и и после - сакам играм и отпрашва. (научих ја да си излиза от леглото, уж да е по-самостојателна, ама е нож с две остриета, затова сега оште не обруштам толкова внимание на субличането сама  hahaha) Иначе понјакога заспива сама, друг пут с приказка, това е новото 20...
Забелјазала сум, че повече слуша, така да кажа, ако ј обеснја зашто трјабва така. Вика - А, добро.

# 487
Не ми дава да бръкна, за да видя колко още им остава на последните кътници...
А откакто спря да пие АМ, започна да се събужда със сух нощен памперс доста често. Та нещата май са свързани...
На тази възраст става сравнително лесно. Отнема между 2 дни и седмица, слушайки какво казват приятелки и познати. Първият ден е страшен. Примерно 16 пъти напикаване. На следващия вече си казват.
Отдавна сме махнали решетката на леглото. Понякога се случи да падне, но не е кой знае какво. Като е омотана в завивките, пада на меко, пък и не е високо много. ММ я приспива като седи при нея в стаята, а тя си е в леглото. Свири й на китарата, друг път - не... Аз ако я приспивам, предпочитам да се гушкаме и лягаме заедно на спалнята.
Не съм забелязала да се вживява след някое детско както го описваш.

Бизи, често често си припомням случки от моето детство и как съм се чувствала в определени моменти. Обещала съм си да не го причинявам на децата и всячески се опитвам да избегна тези "грешки"... Със сигурност допускам други, дано поне не са чак толкова много. Наясно съм, че каквото и да правя, децата все ще имат какво да споделят на психиатър, но поне основното - да са с добро сърце, честни и отговорни, надявам се ще ми се получи.

# 488
Здравейте, мацки! Simple Smile

Най-напред бих искала да честитя на патерица рождения ден на Вики на мама Elefteria. Да е много здрава и щастлива принцеската!  Hug
Бизи, страхотна тема повдигна, както се казва - благодаря за въпроса! И аз много често си задавам въпроси как се справям като възпитател, защото вече това ми е основно, храненето и повиването вече уж съм ги овладяла, но последните месеци (може би и от бременността) съм много емоционална и много на моменти и май се вписвам в хаотичния модел на Безобидна.  Joy Като цяло аз си имам неща, за които съм либерална, и неща, за които съм строга. Примерно оставям я да си разхвърля играчките навсякъде, да се катери, да яде когато иска (не гоня часове), да спи когато иска... Поводът, по който Бизи писа (смяната на пелените), е редовен номер и при нас - почти никога не дава да я преоблека и почистя веднага, но и това почти никога не ме изнервя. За сметка на това ако почне да рови шишенцата с хомеопатия, откачам. Не за друго, но отлично знае какво е, дава ѝ се и на нея при нужда, не е да каже човек, че нещо е "лишена". Grinning Другото, за което ми се е случвало да истеризирам, е като скъса някоя книжка нарочно. Изключително внимателна е като цяло, гледа ги и си говори по картинките, но на два пъти нещо я прихвана и после и мен ме прихвана. Grinning
Съгласна съм, че абсолютно си е до модел дете, както и до модел майка. Според мен като караме по интуиция и според ситуацията, шансът да постъпим правилно е почти 100%. Simple Smile
За храненето ние май сме си ОК, има ги моментите с АМ и при нас, не 600мл като при Копчето, но определено се събират 250-300. Не се притеснявам, защото нали ѝ растат два кътника едновременно, а между другото се съмнявам и за един кучешки, та не му е лесно на детето и разбирам, че някой път иска с това да се нахрани. Та така.
Нещо да кажете за дълги постове?  Hug
Скрит текст:
Еххх, пиша сто часа тоя пост, ама гледам повторенията на МастърШеф от миналата година и рева като магаре, много ми харесва. Нямам търпение за новия сезон.  Crazy
Да се похваля с първия си опит за трюфели, много ми хареса как станаха, само дето не ги оформях ръчно, а налях сместа във формичка за бонбони. Сега малката като спи, отивам да правя пак. Нали и двамата с ММ сме в "Моделийз" и имаме безплатни продукти, които трудно можем да изядем, та ги префасонирам. Simple Smile

# 489
  • София
Здравейте!
При мен веселбата продължава с пълна сила. Днес Алекс се заключи заедно с Дея в спалната. Голям ужас изживях. Събуждаме се, оправям ги, обличам Алекс и разсъбличам Дея и отивам до хола да взема хавлията и чувам след себе си звук от заключване и ми причерня. Отивам Алекс заключил. Почвам да рева от безсилие, звъня на ММ, той ми вика ей сега до 10 мин си идвам.  Спалнята има тераса, излизам и му казвам на Алекс да отиде да завърти ключа, той реве, страх го е, но в крайна сметка успя да отключи. Еее няма такова облекчение и всички ключове вече са в историята.
Весел ден!

# 490
  • София
леле Принцес представям си какво ти е било.
Аз всички ключове ги прибрах още като проходи, точно заради това . Прибирай най добре.

Аз пък съм либерална към други неща, но виж с това преобличане често ми писва да се разправям и накрая или се скараме или обличам, а той реве. Мен това ме влудява.
Иначе нали умираме за вода ние и редовно си виси на мивката след като измием ръцете да си играе, после се преобличаме , че е мокър, Или като се измием или изкъпем не иска да излиза веднага , не ми се разправя и го оставям да си играе във ваната. По някое време чувам че вика - КРАЙ ДАДА, край вода и отива да го взема Simple Smile.
Но със спането не давам вече да ми седи до късно, защото сутрин не мога да го дигна, налага ми се да го будя, сърдит е после, не доспал, а трябва до 8,30ч да сме в яслата. През почивните дни ОК, но през седмицата се ляга рано.  И така Simple Smile. Аз мисля че съм прекалено строга, други пък ми викат че не съм. Държа на това да има правила, но в същото време пък много се глезим и обичаме Simple Smile. Имам чувството че голям гальовник става Simple Smile. То не са гушки, то не са постоянни целувки , даже вече на всички ги раздава  Grinning, даже и на непознати .

# 491
  • Varna
Здравейте, момичета! Аз набързо, че съм на работа.
Като ви чета по колко ядат децата, чак не смея да си кажа- моето си яде доста дообре, пу-пу, още от първия ден на захранването, засега нямва отказана храна. Е, не е идеално- има и лигавене, и въртене на главата, но... поне засега хапва всичко- даже се чудя понякога къде го събира. Е, днес например закуси в 9 ч. филия с пастет и в 12.00 вече се катереше по плота да търси нещо за ядене. И на майтап му сложих да обядва, а то взе че всичко изяде. Е, това добре, ама къде го слага- 10,900 гр е в момента.
за възпитанието- и аз повишавам тон, и аз наказвам/разбира че е наказан и стои и мълчи/ , и засега се опитвам аз да налагам правилата.
Хайде, лека вечер!

# 492
Хубаво време - празна тема Joy
Надявам се всички сте здрави и да се наслаждавате на хубавото време в днешния почивен ден bouquet

# 493
  • NE
Аз съм болна. Явно е свински грип,че директно на кашлица го ударих. Пия АБ и се моля да не заразя Вилито.

# 494
Феичка, стискам палци за бързо оздравяване  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт