Хамбургерите игнорираме и храната по дюкански си планираме - 281

• 34 499
  • 730
  •   2
Отговори
# 540
А аз чета пилешки  hahaha Вярно не съм добре  Crazy
Ми то ще стане и с пилешко, що не Simple Smile
Ама съм решила малко да поопразвам фризера, че колкото повече стои и почва да дъха нещо месето.. пък то грехота  Crossing Arms

тези дни ще направя тиквени кюфтенца, ама малко ще модифицирам:
настъргана тиквичка, извара, яйце, лъжица нишесте за сгъстяване и .. печени на хартия във фурната Simple Smile
На домашните правя така, ама вместо малко нишесте, слагам картофено пюре на прах - обира всичката вода и няма нужда да се киснат, да се стискат, да се варят картофи.. а пък стават и много вкусни Simple Smile
и после с млечен чеснов сос са прекрасни Simple Smile

нещо съм се отворила на готвене таз вечер  Joy

# 541
Ух, даваш ми страхотна идея за тези тиквени кюфтенца, ще ги пробвам и аз, но дай и ти отзиви като ги направиш (може и снимков материал)  Grinning

# 542
Ух, даваш ми страхотна идея за тези тиквени кюфтенца, ще ги пробвам и аз, но дай и ти отзиви като ги направиш (може и снимков материал)  Grinning
Ще Simple Smile дюканската версия де, да видя как ще се модифицират.. иначе нормалните стават страотни! Щом мъж ми ги яде, а той без месо не сяда...  Laughing
Сега само за мен малко ще обърна пропорциите на Пто и Зто, че да не стане прекалено тревопасно  Mr. Green

# 543
  • ...на безопасно
Какъв беше случая на тиквата? Не тиквички, ами за тиква питам.
Дюкан май я разрешаваше във втора фаза? Нещо се бъркам ли....

# 544
  • Плевен
Да, разрешена е в ПЗ тиквата! Някои дами, обаче качват от нея и затова има дебати дали да се употребява. Трябва с внимание към количеството. Мисля, че в  неговата книга имаше рецепта за супа от тиква...?!? Забравила съм вече. Имах книгата, услужих на позната и тя не ми я върна. Лека нощ!
Териии, жива ли си? Покажи си нослето поне, че да спим спокойно, бе сладур!

# 545
  • Испания
Добро утро!

Какъв беше случая на тиквата? Не тиквички, ами за тиква питам.
Дюкан май я разрешаваше във втора фаза? Нещо се бъркам ли....

Не бъркаш. В книгата си "Оценител" Дюкан пише:
                                                           повиш. на кр. захар
                           гликемичен индекс   въздействие в/у          сърце                         тегло
                                                                 панкреаса

тиква                           77                 рязко, пренатоварва     препоръчително       на воля
                                                             панкреаса

тиква цигулка              77                рязко, пренотаварва      благотворно           оскар за стройна
                                                             панкреаса                                                      фигура

Усмихнат и режимен петък!

# 546
Добро утро,дами!

# 547
  • Плевен
Ами, добро утро!
Елеа, само това ли ще кажеш?
Днес съм -100 грама! Боже, какви миши стъпчици правя само! Бе, пак добре, че е минус! Довечера съм на фитнес.
Менюто:
З - 3 парчета пилешка шунка, 3 кръгчета морков, 2 рач.рулца, кафе
10 ч - 3 с.л.трици с 3 с.л. кис.мляко 2%; чай
О - риба тон консерва и 1 корнишонка;
16 ч - също като закуската в 8 ч и 1/2 кисело мляко;
17 ч - фитнес
19 ч - пилешки бутчета на фурна и зеле с моркови и копър
20 ч - чай

Спорен ден и приятни почивни дни! Стопли се вече, хайде по разходки, майчета!

# 548
АрхМих 100-100 ,все е нещо.Аз вече две седмици едни 500 си ги джиткам нагоре надолу и това е Twisted Evil, Ама нали съм си теле т.е голям инат -ще чакам да видя до кога така Crossing Arms

# 549
Архмих,хабях си словата за половинката- таман се климатизирах вкъщи,сега пак тръгваме по пътищата,пак багажи,пак прибиране,като номадите сме,всяка седмица се местим- ох!
 От диетата ли е от нерви ли е обаче,се наврях в едни панталони,които лятото не ми ставаха.А и щом детенце е добре и здрав,аз винаги ще съм наред де:))) Останалото е за разнообразие,даа не е перфектно всичко,иначе не е интересно:) Joy

# 550
Момичетааааа bouquet
здравейте и от мен!
Малко попътувахме и ние, но да ви докладвам... след 3 дена без тренировки  Sad и придържане към ПЗ (просто нямаше как иначе), тази сутрин кантара е -600гр йеееее! Не очаквах, честно казано, та сега съм 70.1кг!
Иначе страхотни идеи чета за кюфтетата от тиквички, за "пилешките кюфтета" и всичко! Имам огромна нужда да разнообразя вече храната! Да се оплача, относно сладкото всеки път пълен провал... вчера се мъчех да правя крем с какао, всичко се пресече и го хвърлих... накрая се примирих, че ще си карам на кис. мляко с подсладител и това е!!!! Освен ако някой не реши да ми изпрати нещо сладичко по Еконт  hahaha

Днес си направих тренировката и се чувствам супееер! Сега ще си готвя малко патешки шийки със зеленчуци! Ще обера само месото, не мисля, че е прекалено мазно и ще е разпределено за целия ден. Относно свинското и аз гледам да се въздържам, но онази вечер бях на гости и имаше контра филето от Лидъл със лук и червена чушка в гювеч... бая си хапнах и не ми се е отразило! Но все пак гледам да е рядко.

kalpol, добре дошла и от мен  Hug Заинтригува ме с това за качеството на обезмасленото мляко, значи препоръчваш поне 2%? Открехни малко повече  Peace
И мен ме заинтригува, аз досега все 0,1% си купувам кисело и 1,5% прясно.

На всички новодошли .. Добре дошли и смело напред! bouquet

Eleaa, ArhMih, Smiles (страхотен Хъмпти Дъмпти), Kama3ka, Karina, Fractal.....  Hug

Costa, where are you???  Hug

# 551
  • Испания
патешки шийки със зеленчуци

Hug

Бих ти пратила режимно сладичко, ама ще развали, докато го получиш.  Wink
Патешкото не е разрешено от Дюкан.  Peace

# 552

kalpol, добре дошла и от мен  Hug Заинтригува ме с това за качеството на обезмасленото мляко, значи препоръчваш поне 2%? Открехни малко повече  Peace
И мен ме заинтригува, аз досега все 0,1% си купувам кисело и 1,5% прясно.
Costa, where are you???  Hug

Мляко купувам само 2% кисело и 1,5 прясно.
Всичко по-надолу има прекалено много допълнения и подобрения, че да прилича на мляко. (правим стабилизатори / и не само/ за индустрията  Rolling Eyes)

# 553
Патешкото не е разрешено от Дюкан.  Peace

Шийки, малкоооо, и ще махна всичко мазно преди да ги сложа в тенджерата под налягане и после само ще ги изпека със зеленчуци... Не мога вече с това пилешко, психически не издържам  Joy Имам и малко конско филе, амааа то е цифромания братче в БГ #Crazy

Всичко по-надолу има прекалено много допълнения и подобрения, че да прилича на мляко. (правим стабилизатори / и не само/ за индустрията  Rolling Eyes)
В интерес на истината мен ми се подува корема след като изям една кофичка кисело мляко newsm78 и затова гледам много рядко да го ям!

# 554
  • ...на безопасно
Аз пък ям по две млека на ден.
Закон ми е....

Общи условия

Активация на акаунт