Хамбургерите игнорираме и храната по дюкански си планираме - 281

• 33 838
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
  • Плевен
Ври, сладурче! Hug Тъкмо се израдвах, че имаш -700 грама и после като прочетох за плюса... Sad. Сигурно е задържана течност това. Ще се махне! Пий си водата и не го мисли! И аз съм на тема пастет от пилешки дробчета, защото така си останаха половината от една тава и няма други желаещи за тях. Ще се движа довечера по твоето изпълнение на рецептата. Бях си копнала от един вестник на Кауфланд рецепта за подобен пастет, но е мъъничко нережимен. Ето я нея:
Скрит текст:
500 гр. пилешки дробчета   4-5 стръка магданоз
4 яйца                                   1 кубче пил.бульон
1 глава лук                           1 пакетче желатин
2 скилидки чесън                   3 - 4 с.л. соев сос
2 кисели краставички           1 ч.л.чубрица
1 печена червена чушка   2-3 щипки куркума
черен пипер на вкус           30-40 гр. краве масло

По рецепта бульонът се желира и се налива в силиконови формички или др.купички, а върху него се изсипва пастетът и преди сервиране купичките се потапят в гореща вода и се объщат в чинийка, след което се украсяват отгоре с фантазия, кисели краставички, нарязан  на ситно белтък и парченца от червената чушка за цвят (нещо като трикольор) Пастетът пък се получава така: В тиган се загрява маслото, прибавя се нарязания лук, после и чесъна, пил.дробчета (около 10-12 минутки се пържат), добавя се накрая черния пипер, соев сос и чубрицата. Като изстине се блендира с жълтъците и магданоза.
Но може да се видоизмени по дюкански и дробчетата да са варени като на Ври или като моите – печени с лук на фурна. Довечера ще ги блиндирам с 1 жълтък – може и да не го варя. Но ще добавя като Ври малко прясно мляко и цитираните подправки + чесън на прах. Мисля да капна малко балсамов оцет... и да ги ръсна само леко с част от пилешко бульонче. Ако имам пилешко филе бих сложила. Имам пуешко пушено филе – може да добавя за разкош и проба! Кравето масло ще пропусна.  
А снощи пък си спретнах един филенца от сьомга на грил тигана и след това в тази мазнотийка, която пуснаха запекох леко няколко рачешки рулца и 2-3 резена сирене тофу....; сервирах си ги в чиния и ги поръсих всичките неща с лимон..... ммм стана изключително вкусно и красиво - представете си оранжево, жълтеникаво и червените пръчици - всичко на райенца... чак ми се стори греховно вкусно и все едно нережимно! Дори не припарих до резените от краставица - изцедения лимон (е, 1 по-дебело парченце от лимон) ги замести. По-късно като си засладих и с 1 шоколадовя елхичка... пей, сърце! Ами - трябва да си угаждаме и да не мислим, че сме на режим! Днес имам само 200 грама надолу, но нещо от притеснение по изпита ще е(А той мина чудесно! - добре се представих! bowuu) корема още ми е подут и леко ме боли, а снощи заспах чак в 1.30, станах в 6.00; Предната сутрин пък се събудих в 4.00... и не можах да заспя после  - та от недоспиване ще е слабото ми сваляне. Довечера ще го засиля в залата аз!
Оф, Алинче, и това ли бил нЕкъФ си синдром, бее?!? Ааа, харесваш ми днес ти!!!  Heart EyesТака, така - почна да си готвиш и супички, и други неща - поздравления!
Камазче, браво за волята! А, така, дръж печено! ПЗ - ПЗ - нищо, важно да си само на ПЗ! Ще мръдне той, кантара!
Елеаа, за ставане - става и с ескуизата, ама ... по-скъпите и хубави продукти си ги пазим за деликатес и погалване на небцето! Joy
Елси, не рискувай с тези подсладители в термична обработка... Купи си за целта течен суитли или пък после леко поръси палачинката с тези прахчета като с пудра захар. Само 3 ударни дни направи първа фаза! Имаш много малко кг за сваляне! Да, почваш с ПЗ!
Хайде, до скоро!
Териии, скокни тук! Hug

# 151
Elsinor, първият ден след ударната фаза ти е ПЗ  Peace
В ПЗ дните се старай количеството на протеините да е поне 2/1 спрямо това на зеленчуците  Wink Това ще рече, че в храненията трябва да си има протеини и като гарнитура/добавка или разнообразие и зеленчуци  Wink
Аз ПЗ го карам само на зеленчуци и яйца  Embarassed......че за бела и извара не обичам  ooooh!
Е, ето, може и с яйца да е, но вкарваш протеина и ти  Wink
Архмихче, и аз мисля, че е някаква задържана вода, какво друго да е, толкова стриктна съм, че просто няма накъде  Rolling Eyes Имам някакво подозрение, което ме гложди обаче от известно време, ще видя и утре пак кантара какво ще "каже", но може и от доматите да качвам. Нищо, че са зеленчук и нищо, че ги обичам много, може да не са за мен, пусто...  ooooh!

# 152
Архмихче, и аз затова питам за пастет. Аз не ям дроб никакъв, обаче правих заради синковеца, че поне с дробчета го прилъгвам да хапне месо и понеже изяде само 1 дробче, а аз наготвих килограм.....котката и тя не ги иска и аз понеже не обичам да хвърлям храна, сега измислям варианти да станат по-ядливи  Laughing

# 153
Супер става пастета, Алинка, и да си го намажеш дори на сухо месце, и на тричава филийка, изобщо добре вкарва разнообразие в менюто  Peace Но гледай наистина да не стане прекалено сух, остави му водичка или добави мляко малко. Аз първия път, като го правих, го докарах един стипцав чак, едвам го изядох, но си научих урока  Simple Smile
Архмихче, да кажеш после как е станал твоя, може да подобрим нещо рецептата  bowuu

# 154
  • Плевен
"Мама готви най-добре!" ... онзи ден се смяхме с дъщерята как Андрей се лези и натъртва на Вие и майййка ви... Ще кажа, всичко ще си кажа и без бой! Ври , и аз от домати покачвам пусто! Винаги! Дори 1 пресен домат да е! Но са си полезни и за нищо на света не ги изключвам! Наскоро четох (ей, много чета пък аз, беее), че алергиите се развиват от дълго поемана еднообразна храна - каквато и да е тя! Затова ключът към всеки режим и здравословното хранене (доколкото е здравословен един ограничаващ те режим  Peace) е разнообразието! И пийте вода!
Алинка - и котката го не ще, а? :35:

П.П
Елси, групата е за това! - Ти само - яж режимно, пий вода, обичай себе си и се моли на кантара да сваля!  

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 15:26 от ArhMih

# 155
Благодаря ви че сте толкова отзивчиви  Hug Hug Hug

# 156
Привет банда Simple Smile

Как сте,виждам,че редиците се увеличават Simple Smile

Аз вече съм добре,но изкарах ужасна болест,бях 3 дни на легло,без никакъв апетит,хапвах по 1 кисело мляко и още нещо дребно вечер,когато ми просветваше,изпих 100 лекарства.Сега съм активно към режима, в смисъл,че хапвам поне по 3 пъти на ден. Резултатът ми за 2 седмици е -3.2 кг, - 6 см от корем,-4 см от ханш, - 3 см от талия,бедра,ръце. Доволно,доволно.надявам се за 2 месеца да успея да вляза във форма.Чудя се във 2-ра може ли свинско контрафиле,че има в Лидл и довечера да си направим вкъщи newsm78

Алинче,и аз съм с ИР.Изследване само на инсулин+кръвна захар ще даде информация дали го имаш това чудо.Както ти е казала Мацето, се определя Нома индекс.На мен ми изписаха Глюкофаж, но е адски гадно,понеже те присвива коремът за вц и буквално не смееш да мръднеш от офиса или вкъщи.Аз го пиех и ефект при мен нямаше.Получи се едва когато спазвах и хранителен режим.Дано да откриеш проблема бързо и да се отървеш от неразположенията.

Хубав ден на всички и повече минусчета!

# 157
  • Испания
Чудя се във 2-ра може ли свинско контрафиле,че има в Лидл и довечера да си направим вкъщи newsm78

Свинско - в трета фаза.

ЕлеааHug

# 158
Привет банда Simple Smile

Как сте,виждам,че редиците се увеличават Simple Smile

Аз вече съм добре,но изкарах ужасна болест,бях 3 дни на легло,без никакъв апетит,хапвах по 1 кисело мляко и още нещо дребно вечер,когато ми просветваше,изпих 100 лекарства.Сега съм активно към режима, в смисъл,че хапвам поне по 3 пъти на ден. Резултатът ми за 2 седмици е -3.2 кг, - 6 см от корем,-4 см от ханш, - 3 см от талия,бедра,ръце. Доволно,доволно.надявам се за 2 месеца да успея да вляза във форма.Чудя се във 2-ра може ли свинско контрафиле,че има в Лидл и довечера да си направим вкъщи newsm78

Алинче,и аз съм с ИР.Изследване само на инсулин+кръвна захар ще даде информация дали го имаш това чудо.Както ти е казала Мацето, се определя Нома индекс.На мен ми изписаха Глюкофаж, но е адски гадно,понеже те присвива коремът за вц и буквално не смееш да мръднеш от офиса или вкъщи.Аз го пиех и ефект при мен нямаше.Получи се едва когато спазвах и хранителен режим.Дано да откриеш проблема бързо и да се отървеш от неразположенията.

Хубав ден на всички и повече минусчета!

Инсулин може ли да се изследва без обременяване с глюкоза?

# 159
  • София
Чудя се във 2-ра може ли свинско контрафиле,че има в Лидл и довечера да си направим вкъщи newsm78

Свинско - в трета фаза.

Елеаа,  Hug

Е как в трета фаза, нали Дюкан вече го разрешава? Вече от тук нататък е въпрос на личен избор дали да го консумираш  Peace

# 160
Така е, нали наскоро коментирахме, че според последните новости Дюкан разрешава свинско контра филе (абе най-чистото откъм мазнини филе) и във втора фаза. Действително вече опира до личния избор, аз засега не съм си позволила и си карам по старите му правила  Wink

# 161
  • Испания
В българския и испанския вариант на режима няма свинско в първа и втора фаза. Според тези източници отговарям.
В английския има.

# 162
Елеаа, няма, няма да се губя.  Hug
Смайлиз, само нЕма да се пУашите  Joy

Между другото, публикувана ли е изобщо новата редакция на книгата на български?  Thinking Тук при нас е най-актуалната информация май. Както и по-рано сме коментирали, Дюкан непрекъснато адаптира режима, разширявайки списъка с храните (както режимни, така и толерирани), като вероятно целта е да направи режима по-лесен за спазване поради по-малкото ограничения. Това е нож с две остриета - свалянето със свинско (само пример) може да се окаже по-бавно и съответно демотивиращо, и за мен лично - допълнителното разнообразие внася повече неизвестни, с които трябва да се съобразявам, да се наблюсавам как ми се отразяват и пр. Сравнявам с 2007, когато списъкът беше сравнително кратък, спазвах си го без проблем и резултатите бяха бързи. Е, и килограмите, които исках да махна бяха много повече, и годинките бяха с 9 по-малко, и се движех повече... Уффффффффф оплетох се. Както и да де, исках да кажа, че трябва да се внимава с нововъведенията. Иначе приветствам идеята за използване на хуск, чия, ленено семе, всякакви трици (пшеничени, ръжени, ечемичени) за разнообразие вместо само овесените през 3 и 4 фаза (особено четвърта); използването на фибри в ежедневието е чудесен навик; в първа и втора - засега ще използвам предимно овесените, по старорежимному.

# 163
  • София
Да но аз получих официялно потвръждение за това, няма значение в чий вариянт не го пише, може вече и да го пише. Wink но всеки сам си решава, аз чак в трета фаза го включих

# 164
Да питам, понеже в доста рецепти чета, че се слагат бульони, за Маги ли става въпрос? Не са ли много солени бульоните? И някой да знае за някакви млека или "десерти"  за който Дюкан пише,  че имало? Днес четох в книгата и се замислих...

Цитирам: "От няколко години насам производителите на млечни продукти са пуснали на пазара
ново поколение нискомаслени кисели млека с изкуствен подсладител и ароматизирани или
обогатени с плодов пулп. Ако подсладителят и ароматизаторите са лишени от калорийна
стойност, то плодовият пулп въвежда известно малко количество нежелателни
въглехидрати. Но този недостатък напълно се компенсира от факта, че става дума за
приятни храни, изпълняващи ролята на десерт, който подобрява общия вкус на приеманата
храна.
 Така че подсладените млечни продукти са позволени, стига да са обезмаслени, защото
съществуват и пълномаслени, безкрайно по-богати на мазнини и захари млека, които
следва напълно да се изключат от диетата"

Общи условия

Активация на акаунт