Отговори
# 105
Разбирам, ако се окажеш във ВМИ, знасе ли човек, кога, как ... ще се нбамерим.
 Мерси за инфото за зодията, значи утре последен шаснс за козирог  newsm78

# 106
Svetlita, може и да си права че торбата е допринесла, ама аз още се чудя, от тогава нищо не ме е свивало, пълно спокойствие. Даже бебето се беше кротнало, по едно време си разбутах малко корема да се размърда  Rolling Eyes Добре че знам къде му е дупето  Rolling Eyes Ей толкова ме беше стегнало че спирах по пътя да си почивам...
Аз пък за Водолей се боря  Rolling Eyes Мъж ми си е поръчал на 30 или 31 да е раждането, баш на термин си го иска бебето, пък аз му се смея че не стават така нещата. Да мине всичко добре и всичко да е наред с бебето и с мен, пък когата иска да излиза.
Момичета, скучно ми е, излиза ми се постоянно  Rolling Eyes

# 107
  • София
Здравейте, момичета, честито на всички нови мами - желая ви най-вече здрави бебчета и много щастливи мигове заедно!  bouquet На всички все още бременни, желая леко (вече знам, че няма безболезнено) раждане и щастлив финал!  Hug

Дойде и моят ред да се похваля. Миналия вторник (12.01) се роди нашето момче Самиул - 3250 гр, 50 см, нормално раждане. Всичко се случи малко неочаквано и оттогава все се каня да пиша и все нещо по-важно се случва.  Crazy Затова пък сега успях да опиша подробно раждането за тези, на които им е интересно.

В понеделник бях на преглед и нямах никакви индикации за раждане - нито една подготвителна контракция за цялата бременност.  Crazy Всичко започна в 6:30 сутринта във вторник, когато при редовното ми ставане за тоалетна, видях слуз и веднага разбрах, че ми пада тапата. Не се притесних, защото знам, че това не значи, че ще раждам веднага. После започнаха менструални болки - мислех, че не помня какво са, но тези неща явно не се забравят. В началото бяха на около 10 мин. После зачестиха, но не бяха болезнени и аз продължавах да съм спокойна. Обадих се все пак на ММ да има готовност, че нещо се случва, но сигурно е фалшива тревога... Имах уговорка с една приятелка да излезем сутринта и отидох като през цялото време си имах леки контракции. По едно време усетих, че нещо тече - стори ми се много воднисто за тапа и се зачудих дали не са води... Обадих се на лекарката, обясних ѝ положението и отидохме да ме види. Обадих се на ММ да идва и междувременно реших все пак да си стегна багажа.  Peace Това се оказа добро решение, защото в кабинета (вече около 13:15 часа) бях с 4 см разкритие, течащи води и чести, но леки и кратки контракции. Приеха ме - документи, клизма, изследвания… Сложиха ми окситоцин, за да засили контракциите и малко след това започнаха истинските болки… Лягах, ставах, дишах, мислих положително - болеше си…  Confused Исках да родя във вода и при около 6 см разкритие, влязох във ваната. Не мога да кажа дали водата облекчи положението, нямам и база за сравнение с друг тип раждане, но и във ваната болеше…  Crazy После дойдоха напъните… Контракциите ми обаче продължаваха да са кратки и все не успявах да се напъна достатъчно… Наложи се да ми направят епизотомия - усетих всичко съвсем ясно… Но най-важното е, че накрая всичко беше наред. В 18:30 Сами излезе, сложиха го на гърдите ми и болката сякаш изчезна…  Heart Eyes Обзе ме огромно облекчение. Остана обаче и огромна умора… ММ беше с мен през цялото време и много ми помогна.  Heart Eyes Мисля, обаче, че накрая беше по-уморен от мен - каза, че му е било много трудно да гледа как се мъча и да не може да направи нищо... За шиенето след това ми сложиха някаква бърза пълна упойка, за което съм много благодарна - а аз заспивах още преди да ми я сложат…. Събудих се към осем и ми го донесоха за малко. Попитаха ме дали да остане при тях за през нощта и аз се съгласих, защото наистина нямах сили. Все още ми е гузно, че не бяхме заедно през първата нощ, но наистина не знам как бих се справила, ако беше при мен.  Embarassed Следващите няколко часа са ми в мъгла - не можех да стана от леглото - едва ме пренесоха на количка, за да ме заведат в стаята… Бях много жадна (през цялото време на раждането не ми даваха да пия вода), замаяна, изтощена. Но пих много вода, ядох шоколад (непременно си вземете в багажа, ако ще раждате нормално), спах и на сутринта бях вече добре. Донесоха ми бебето чак към обяд и оттогава сме неразделни…  Heart Eyes

# 108
  • Бургас
Здравейте,
Ние от вчера сме си в къщи и още нагласяме режима. Кърмя на поискване, което вече е на 3 часа, а през нощта и с по-големи паузи. Ние сме на 25 градуса денонощно, в болницата ме предупредиха че е дребен и му трябва по-топло. Забелязах, че ако му е студено не спи спокойно и се събужда по-често. Къпя с Мустела, мажа пак с Мустела, а дупето със Судокрем.
Да св оплача, че ми опъват вътрешните конци на секциото. Има един, който ме кара да се превивам на две. Тия конци кога ли ще се скъсат?
Иначе днес го къпах аз, вчера сестра ми дойде, че се бях скапала от пътуването. Майка ми чакаше после да и се обадя дали не сме удавили детето  Joy

# 109
Таня, развесели ме Sunglasses

Бордо, честита ти рожбичка! Здрав, умен, добър, красив, късметлив да расте! Ето това имах напредвид- докато си мисли човек, о няма още и то- хоп излезе човечето ! Heart Eyes Много ми беше интересен разказа. Благодаря ти!

Пурплетка, и аз като ходя да пазаря, едва се замъквам после. Стягаме коремът 100 пъти.

Тези дни седя вкъщи предимно, само до училището на детето и после у нас. Днес даже и не излезах, мм го хвана страх да не падна на леда някъде. Чакам си съботата( и неделята), да се ражда вече. Майка ми от 2 дена е у нас и два пъти се скарахме жестоко. Искам да отивам в болницата, и после да мирясва и да си ходи. И без това не помага, ми само командори и дава акъли-това направете, онова... Вместо да скочи мераклийски, спи до късно, пие кафе излежавайки се 2 часа и съвети раздава настойнически.... Пък какви ми ги наговори одеве, ще се потресете... Добре, че само се ядосах и вдигнах кръвно, избягах от хола да не слушам, че много обиден и пепелив език има за дъщеря си... Така оплаках ви се, мога да лягам да спя вече  Laughing

# 110
Честито на всички родили мами! Да ви се оплача и аз,терминът ми беше на 17.01 ,но все още чакаме... Май засега съм единствената преносила от вас.Изнервя ме това чакане.. Cry

# 111
Бордо, да ви е жив и здрав бебко!  bouquet

Значи да очаквам неочакванито  Crazy не остана много до края на месеца, може би идва следващият бебевалеж Wink аз гледам да се движа повече, уж да спомагам на бебето да излиза, а и после като се закотвя в къщи, та да компенсирам Simple Smile

За раждането док ми каза да си приготвя подсладена с мед вода, банан или някакъв сок. Поне докато ви приемат поемете нещо да ви повиши кръвната захар, това спомага на матката за контракциите и за сили. После ясно, че не дават почти никъде да пиеш течности.

# 112
Честито на всички нови мами! Да са ви живи, здрави, щастливи и спокойни бебоците!
Бордо, разби ме с този разказ Joy Значи и аз да не се успокоявам, че като нямам особени признаци имам мнооого време. Днес се мобилизирам да свърша две-три дреболийки, които все отлагам, защото съм много спокойна. Все се надявах, че водичка ще дават докато се мъчим. Аз без вода не знам как ще издържа толкова часове. И мен ме предупредиха да си сложа в багажа нещо сладко и вода. Относно меда и аз съм чувала, че две лъжици мед на път към болницата помагали  Rolling Eyes Даже се замислих да си сложа едно малко бурканче в багажа. Преди да забременея след спорт изяждах по един банан за възстановяване, така че също е добра идея.
Таня, и на мен ми стана много забавно да те чета  Joy Това нали не ти е първо дете, майка ти защо се съмнява така в теб?
Svetlita, старай се да не се ядосваш, въпреки че знам че е трудно. На мен майка ми и свекърва ми живеят в града и като искат да помагат не спят у дома и пак се ядосвам на коментари, пък представям си при теб как е.  Hug

# 113
  • София
Да ви е жив и здрав Самуил, да расте буден, весел, безстрашен, откриващ света и емоциите в него!

Еми не се родихме вчера ние, въпреки желанието на ММ  Laughing Иначе той да, няма търпение, но той искаше бебе много преди аз да се родя, та не му се учудвам, а и обича децата.  Simple Smile

В Надежда предупредиха, че не позволяват вкарването на храна в отделението, включително шоколад - можело само бонбони да си взема за раждането  Crossing Arms

Долу обаче имат кафене, та след това когато мога да стигна до там, или до столовата там мога да ям каквото искам.

На мен също ми беше интересен разказа, аз за сега също нямам никакви индикации, от време на време ме опъва бебо, но корема не се втвърдява - от долу си е мек, опъва откъм дупето и краката, та не мисля, че са контракции. Тапата и води още си седят, освен ако течението не са изтичащи води, ама не ми се вярва.
Така като гледам, си чакаме термина май май.  newsm78

Иначе и с кучето излизам само аз, така и така съм си у нас, не ангажирам с него ММ и уж на вън се натоварвам в този сняг, пък и някой път и кучето дава по-бърза крачка, бебо си кротува.

Аз днес се наканих поне да почистя кошницата за колата и да си събера сака, остават само ежедневно използваните неща да се пъхнат. Понеже багажа не е много си взех направо на куп това, което пише да ми донесат и при първо посещение. Така и така и ММ ще е с мен, та първото посещение ще е реално по-късно, а не за виждане на бебо.

Аз на майка ми поне си й отговарям, някой път чак мъчно ми става, че само я режа, свекито ме дразни но там гледам да си мълча, пък и рядко имаме допирни точки та преживявам. Момичета, не си дръжте напрежението у вас, това вреди само на вас.

# 114
Frozy, и аз съм като теб. Не мисля че течението е тапата, мисля че тя трябва да е слузеста и по-прозрачна от течението. Отделно при мен течението като количество не се е увеличило. Напоследък в определени моменти и аз усещам опъвания в седалището и задната част на краката, мисля че бебето като се намества притиска някой нерв. Преди няколко дни имах някакви гадни бодежи в сгъвката на единия крак точно в слабините, май пак бебето натискаше нерв. Ще си чакаме бебоците да решат, че им се излиза и толкова. Да ти кажа аз се старая да не се спичам и от мисълта, че може да се наложи да предизвикат раждането, защото в крайна сметка не зависи от мен. Важното е всичко да мине добре и двама с бебко да сме живи и здрави  Hug Също ме предупредиха, че тъй като минавам за висока бебето се разпределя удобно и е по-вероятно да родя на термин или малко да пренося, отколкото да родя по-рано. Това била и причината да не ми е голям корема, а бебето да си расте нормално, даже малко по-голямо.
И на мен ми става гадно като я режа майка ми, обаче иначе ми прехвърля от нейната паника без да се усеща. А и се изморявам да обяснявам някакви неща и да си защитавам постоянно мнението, при положение че в крайна сметка и бременността и отглеждането на детето касаят мен и мъж ми. Майките ни ще са баби, не може да имат претенции как ще си гледаме децата. Поне аз така си мисля  newsm78

# 115
Някоя мама беше писала че използва силиконови зърна, може ли да сподели на коя фирма са, че малкия му е трудно да суче, защото са ми плоски зърната?

# 116
  • София
Момичета, благодаря за хубавите пожелания! Радвам се, че разказът ми ви е бил интересен и полезен. Аз раждах в Тина Киркова, където няма кафене, нито дори машина да си купиш нещо и ако се случи да раждате късно като мен, по-добре да имате нещо приготвено в багажа, отколкото да разчитате, че ще можете да си купите или да ви донесат като родите.  Peace Мен не ме бяха предупредили да ям сладко преди това - бях изяла само един банан сутринта и може би затова бях толкова гладна и уморена накрая. По собствено усмотрение сложих една кутия бонони мерси в багажа - уж да черпя, ама толкова бях гладна, че сама си ги ядох.  Crazy  Не знам и защо не ми даваха да пия вода по време на раждането - докторката ми май имаше съмнения дали ще успея и искаше да е готова за всякакви варианти.

Иначе ние сме вкъщи от събота и засега се справяме добре. Уж кърмя на поискаване, но Сами още от болницата си спазва някакъв режим на около 3 часа, което доста ме улеснява. Общо взето, ако е нахранен и с чист памперс, кротува. Сега стискам палци да се разминем леко и с коликите.  Praynig Освен това ми се ще малко да се стопли, за да почна да го извеждам... Педиатърът ни препоръча да изчакаме положителни температури, а скоро май не се очертават такива...  Confused

# 117
  • Бургас
Аз кърмя със силиконови зърна  - моите са на Авент. Дребния ги хареса, явно от малък си пада по силикона  Joy Аз също съм с плоски зърна, преди да сложиш бебето на гърда изцеди малко с помпата, така зърното се изтегля и им е по-лвсно да сучат. Дайте идея с какво да мажа раните по зърната, тоя Лансинох при мен работа не върши.
Майка ми обича да се шашка за всико, и 10 деца да имам все ще се чуди дали няма да ги повредя. Малката ми сестра роди преди 5 месеца и цяла седмица и се обажда после след къпане че не са удавили бебето.
Моите родители го играят съобразителни, ако им кажа да дойдат и да помогнат ще го направят, иначе само им изнасяме вечерни предствления по скайп с Марти.

# 118
  • Варна
Някоя мама беше писала че използва силиконови зърна, може ли да сподели на коя фирма са, че малкия му е трудно да суче, защото са ми плоски зърната?
Моите са на Авент. Има два размера-аз съм с големия.

# 119
  • София
Честито нановите майки  bouquet здрави и послушни бебенца!
И моите са на авент, малкия размер - удобни са, но не ми намаляват болката от кърменето Mr. Green  но аз съм с ужасно чувствителни гърди. Щяло да отмине - да видим. Момичета, пия лактогонен чай, но май започнаха дасе пълнят много гърдите. На едната даже имам малка бучка... Сега изцеждах и масажирам - нещо друго дали трябва да правя?
Иначе мисля да започна да редувам гърдите - вие как кърмите и от двете ли? И цедите ли се? Аз днес за първи път цедих, но защото много се надух и тая бучка заболя  #Crazy как процедирате?

Общи условия

Активация на акаунт