Отговори
# 330
  • София
Филип не е спал от 10 сутринта. Само за малко подремва, най - вече докато го нося на ръце, но като го оставя в леглото и рев. Отделно от капките на колики Колиеф има диария. Не знам какво да го правя. Да ги спра ли, други ли да ходя да купя...Чак на 9ти сме на педиатър. Направо не се издържа.

# 331
  • София
Циндил,  каката бе така. Ужас ти казвам. От рев си докара пъпна херния, но това е друга тема.
 За коликите пробвай инфакол и биогая.
 Ние сме спали на включен сешоар. При звука му млъкваше. После се ъпгрейднахме и и пускахме едно приложение на телефона. По цяла нощ сме изкарвали на жужене
 Помагаше да я сложим в кошничката за кола и да я люлеем докато заспи.
 Возили сме я безцелно с колата, защото спеше.
  Какво да ти кажа. Един уикенд, когато си мислехме, че или тя, или ние няма да отцелеем, я водихме в Токуда на преглед, за да ни кажат, че просто е ревливо и нервно бебе.
 Кураж мила. Помагайте си и намерете вашия начин.
 Карп май също е вариант, но тоеа не сме го пробвали. Слинг също.
 Много е трудно така. Аз колко завистливо дъм гледала спящите в количка бебоци, а нашете вде врещеше.
Но мина и замина,  а сега е едно прекрасно момиченце

# 332
Ох, Циндил, къса ми се сърцето като си го представя нервно ревящо вързопче   Hug
Аз не че имам опит, но четох че ако бебето се събужда веднака като го оставиш в кошарата, можело да се пробва да го оставяш по-бавно и плавно и да не си дърпаш ръцете веднага, а да продължаваш да го придържаш за малко след като го оставиш на матрака и бавно да си махнеш ръцете. Може би си го пробвала де, но просто го четох за бебенца които се стряскат като ги оставят в кошарите и се събуждат  newsm78
Ние с нашия бебко още сме 2 в 1, деня почти мина, така че явно ще пренося  newsm78 Не усещам контракции и вече не знам, започвам да се сдухвам, хем нямам търпение, хем ме е страх. Утре ще хвана да развъртя прахосмукачката с акцент върху килимите, може и да му дойде настроението да излиза... Иначе днес доста шава и така ми натиска шийката, до сега се опитвах да дремна, създадох си супер условия на дивана и само подскачам  Joy

# 333
  • София
Сега май заспа, ама да не се хваля още Tired Днес ака 3 пъти течно, ама не чак супер течно. Да се притеснявам ли. С тези капки два дни не ака, а на третия избухва. Обаче не ми се иска да ги сменям преди педиатър да го види. давам по 3 капки вместо по 4, освен на 2 да мина, но не знам дали има ефект.
Вече съм в такъв стрес от него, че като заспя и рязко се събуждам след час и не си спомням какво е станало. сещам се , че има бебе и че съм го забравила. Вчера така скочих, не помнех с мен ли е бебето или в леглото си и го търсих под завивките. Абе въобще луда калинка съм Crazy Вече обмислям да си търся детегледачка за по 4-5 часа дневно, а аз като така и така не кърмя, да взимам някакви приспивателни тогава и да спя, че 24 часа нон стоп с бебе на ръце не се издържа. Много се оплаквам днес, но когато той е кисел нищо не върви. Хубавото е, че съвсем скоро /с това темпо тези дни Laughing/ ще съм в чудесна форма.
Момичета, хайде, месеца свършва, заминавайте да раждате, та да се включвате в общите теми за кърмене и колики. Това май ще е актуалното следващите 3 месеца Simple Smile

# 334
Ох, май ще остана последна, днес от всички останали да чакат само аз пиша  Rolling Eyes
Щура работа, днес нови двама ме проверяваха, наистина било изнервящо да те проверяват. Мъж ми и свеки си поръчаха утре бебе, а на мен ми изглежда толкова нереално... Не знам родилите как сте били в навечерието на големия ден, но аз се усещам че много ми се спи и ми е едно никакво  newsm78

# 335
  • Варна
Ох, Циндил, така както го описваш, много прилича на нашия батко. Вече 3 години няма угодия и е вечно мрънкащо и недоволно (и слабостта на мама де). Иначе акото е нормално да е течно, твърдо става след захранването. Не знам как е при хранените с АМ, но при кърмените е като пресечено мляко.
Вчера водихме госпожицата на консултация, от изписването насам (10 дни) е качила 700гр. Да ми е жива и здрава, голяма дебеланка е. Днес баткото се разсополиви та сега съм нащрек, надявам се поне нея да подмине.
Ох, това с имената ми е необяснимо. При нас свекървата се опита да се налага на ММ, ама аз научих от трети лица и нямаше как да избухна без да ги злепоставя. И това точно деня след секциото, когато от болка и бушуващи хормони не знаех къде се намирам. Ще си пиша в тетрадката като стана свекърва да не правя така Wink

# 336
Издържах Пурплетка, защото в окръжна болница- София не можеш да си вземеш епидурална упойка без избор на екип. По едно време вече ме заболя повечко и им казах, че искам да ми сложат от всички болкоуспокояващи, които имат и те много се смяха с мен. Докато си поискам и нсправих десетте см.

Балонче исках да те питам болките в корема ли са? И нещо като менструалните ли са? Какво точно изпитваш като те боли? Момичета, съпреживявам всяка ваша болка и радост. Много сте мили и добрички. И си помагате взаимно, което е най -важното. Аз ще раждам края на април, началото на май но още от сега се притеснявам.

# 337
  • София
Вмъквам се да кажа, че родих бебето си Simple Smile

25 януари, естествено, 3540гр, 51см, момче на име Сава
Терминът беше 10ти януари, преносих две седмици и пак не искаше да излиза и го индуцираха.
първото ми дете също беше с термин 10ти януари и него също го преносих две седмици и също го индуцираха, роди се на 24 януари.

Прочетох, че на някои от бебетата не им достига кърма. Кърмите ли нощно време? Нощното кърмене е от значителна важност, защото хормоните, които са активни през нощта определят количеството кърма въобще. За повече кърма кърмете повече, ако трябва на час и по-малко. Колкото повече суче, толкова повече кърма ще има. Най-лесно е, ако спите заедно с бебето.

Относно хигиената честно казано къпя рядко, на около 5 дена. Дупето го мия по 100 пъти на ден при всяка пелена, не мажа с нищо, защото не ползвам памперс и не се подсича /ползвам многократни пелени/. Колкото повече се къпе едно бебе, толкова по-суха му става кожата, започва да се бели и да има нужда да се маже. Нямам желание да го мажа с каквото и да било, затова и не го мокря. Най-много на гушката се цапат затова там минавам с мокър муслин. На пъпа не ми допада идеята да слагам алкохол. Всъщност на толкова малко бебе никъде не бих искала да му слагам спирт. Може би евентуално ще му сложа веднъж браунол. Първото ми бебе с нищо не го третирах.

Това е от мен. Не съм спирала да работя и не ми остава време да пиша, но предполагам ще се включа в срещите като започнете да се виждате в борисова и южния.

до скоро и честити ви бебчета Wink)))

пс. моля ви не хвалете доктори, които са ви "спасили" като са ви направили секцио. Единици са случаите, при които се налага операция. В болшинството секцио е провал на лекаря, секцио е лошо дирижирано нормално раждане. Неефективните напъни са страничен ефект от епидуралните упойки. Който не иска да рискува ражда без упойка. След нея много често раждането се обърква и не може да приключи безопастно за майката и за плода.

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 00:47 от kpucu

# 338
  • София
Криси, честит син!  bouquet Да е жив и здрав, спокоен, весел и много късмет да има! Много хубаво име сте му дали. А как сте ги нацелили с баткото с един термин, няма да питам.  Crazy
Моля те, сподели малко повече за многократните пелени. Аз имах желание да пробвам, но като гледам колко често го преобуваме, не знам дали ще смогна да пера и гладя толкова... Ти какви ползваш, има ли някакви хитрини, отзиви?

# 339
  • София
мерси много Simple Smile

ползвам тези пелени http://www.gnappies.com
аз не ги гладя, то не знам дали и е препоръчително. Слагам ги за пране на ден и половина и ги суша в пералнята, излизат сухи и ползвам, честно казано ми е лесно с тях, слагам ги на режим изплакване и след това чак пускам да се перат. 12 броя ми стигат за 1-2 дни Simple Smile те си имат и листчета, които се хвърлят в тоалетната заедно с акото, така, че не мисли, че в пералнята слагаш ако, най-мръсното е изхвърлено в кофата или в тоалетната Simple Smile

предимството е че не миришат, примерно памперс мирише страшно лошо след напишкване и акане, с многократните това го няма, всъщност акото на кърмено бебе въобще не мирише толкова неприятно, не се подсича, което също е голям плюс и най важното не си залепил на дупето на детето си целогодишно вредни гелове.

# 340
  • София
Благодаря, ще разгледам сайта! Аз нямам сушилня и със сигурност ще трябва или да пера ежедневно или да си взема повече, за да могат да съхнат.
На мен и памперса засега не ми мирише лошо, лесно е за употреба, но ми е съвестно за приордата. А и казват, че с тези по-лесно се отучвали после. Но пък трябвало да се сменят максимум на 3 часа - това така ли е или не съвсем? Ние сега например имаме (макар и рядко) моменти, в които Сами е спокоен и спи по 4 часа, та не бих го будила да му сменям памперса в такъв момент...

# 341
Еднократните Pampers не миришат лошо))) нито наакани , нито напикани))

Аз се замислям за многократни, но пералнята ми е за 7 кила. Пера почти всяка вечер, често се налага да я пускам и през деня и се чудя кога ще смогвам да ги изпирам ???

# 342
Purpletka, и аз още чакам  Confused И нещо май почвам да се притеснявам, макар че не би трябвало. Снощи не можах да спя и днес съм като зомби  Tired не ми се иска да преносвам много, дано тръгне да излиза скоро Praynig четох, че и психическата нагласа на майката била предпоставка за преносване. Ами то дали съм се нагласила или не трябва да излезе. Дано всичко е наред! Днес определено не ми е ден  ooooh!

София, отчети се и ти  Grinning

На първа страница виждам доста момичета, които всъщност не са писали дали са родили, но като гледам не голяма част преносват, та дано всичко е минало добре и при тях.

# 343
Ох, на мен направо ми се скапва настроението... и някой като ми каже нещо от сорта на "стига стиска" съвсем откачам Sad Ама какво мога да направя, говоря му на човека да излиза...

# 344
  • Сандански
Did_i, Purpletka, все още съм във вашата група Simple Smile. Вече съм с нагласа, че до сряда, когато отново съм на преглед,  няма да родя и ще ме приемат в болница.
При нас лошото е, че съпругът ми се разболя и трябва много да се пазя. Майка ми също е болна и ми е мъчно, че не мога да отида да я видя, но бебенцето е най-важно.

Общи условия

Активация на акаунт