*Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!* Тема 7

• 35 051
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Min3rva, аз не съм се записала на ЖК по ЗК, но се следя на частно, така че предполагам не е едно и също. Питах личната ми лекарка дали не може един вид тя да замести ЖК и ако ми се наложи да ми дава някакви документи, но тя каза, че няма такава практика и не можела, може само да ми даде направление и да се запиша при някое АГ. Но на много места в интернет чета, че мога да избера личния лекар за тази цел, така че иди и го попитай направо  Peace

# 196
И аз на Sarah се спрях, при това не съм я виждала на живо, така че щом и твоите впечатления "от първа ръка" са добри, най-малкото имам стимул да задържа интереса си към тази марка.  bouquet

Ами задръж си интереса поне,докато не я видиш на живо и не я пробваш.На мен си ми хареса,но друга надделя в дуела.

Илиянка и аз предполагам,че е нормално,но все пак друго си е да си споделиш дерзанието с някой в твоето положение. Whistling

Розовите сънища и при мен се появяват,чак започвам да се учудвам от себе си,защото принципно не ми се случва. Flushed

Това време ми е толкова подтискащо и депресиращо. Crossing Arms

# 197
  • София
Min3rva  и аз съм чела че личния лекар може да замести ЖК. Но освен пускането на всичките изследвания, нали все някой лекар трябва да ти следи бремеността, да води картон на бременна, съответно документа после за раждането. Но не знам как стоят нещата на практика, това  ми е първа бременност Simple Smile

# 198
Привет и от мен  Simple Smile
Дълго време се чудих дали да пиша,защото положението не ми е розово,но пък трябва да сме позитивни.Аз съм на 30 години и това ми е трета бременност.Първата родих сина си едва 23 г.с, но след 4 месечен престой,много битки с живота сега имам прекрасен напълно здрав 3 годишен син.След две години се престрашихме да имаме още едно дете,но то нямаше късмет и изгубихме едно момченце в 20 г.с.Сега съм бременна в 24 г.с и лежа в болница за задържане със много къса шийка на матката ,а имам направен и серклаж и се моля да изкарам поне до 30 г.с. Родом съм от София,но летата прекарваме на морето във Варна,но живея в Шотландия.

# 199
  • София
FIAMA_85
от все сърце ти пожелавам този път бремеността ти да протече добре! Бъди силна и вярвай в най-доброто!

# 200
Забравих да кажа,че очакваме малка принцеса.Термина ми е 12.05

По въпроса с количките аз много умувах преди три години.Много исках да е лека и маневрена и след дълго лутане се спрях на Mamas&papas(Mylo) и Mutsy (Evo).В крайна сметка се спрях на Mutsy и за миг не съжалявам,по-лека маневрена и удобна за детето количка не съм виждала.Пробвана е на такива места ,че си мислих че ще я прецакам,но нищо и няма и живи и здрави ще се возим пак в нея.Единствения и недостатък е цвета,но само за България (светло -сив) много се цапаше,но за тук ми е добре.

Успешно износване на всички бебчета и щастлив финал :*

П.С Към кого да се обърна за да ме включите в фейсбук групата???

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 13:56 от FIAMA_85

# 201
Фиама, добре дошла и успешна бременност до финал ти желая  Praynig

Важното е, че сте направили каквото зависи от вас, от тук насетне повечко почивка и късмет  Hug

# 202
Здравейте, момичета!  Hug
Доста дълго не съм писала и не помня след нова година ли беше последното ми включване или преди това, затова: За много години!  Grinning

На всички новоприсъединили се добре дошли!

FIAMA, късмет и стиснати палци и дано задържите положението възможно най-дълго!

За кръвните групи момичета, нямам идея и не прочетох линка, който Карагогова е споделила. Аз съм 0+, а съпругът ми е А+. И двете ми деца не са имали проблемна жълтениц, да не кажа, че второто дори не разбрах кога я кара (сериозно). Нито един доктор не ми е споменал за възможно несъответствие. Родителите ми са също 0+ (Майка ми) и А+ (Баща ми). Ние сме три деца и не знам някой от нас да е карал тежка жълтеница, което ме навежда на мисълта, че такова несъответствие е по-скоро изключение от колкото правило   Simple Smile
За бебепокупките, още не съм почвала.

Изследвания кръв, урина, последно пуснах преди няколко дена (втори път за тази бременност), но не знам резултат. Също така правих и онзи глюкозен тест са диабет (не знам как се нарича), но и там нямам резултат. Предполагам ще разбера едва на следващия ми преглед на 08.02.

# 203
Фиама, добре дошла и още 12 седмици поне в нашата компания, лежейки, ти пожелавам аз.
Към rosit@ - за ФБ Simple Smile

# 204
  • На остров
Фиама и от мен добре дошла  и много спокойни дни до края пожелавам  Hug

# 205
Благодаря  bouquet

Още се чудя дали да пускам болничен или отпуск  ooooh!

И аз това се чудя. Искам да изляза в почивка от 8-ми февруари, понеже имам отпуск, който да ми покрие от тази дата до началото на майчинството. Не исках да си пускам болничен без да имам физически причини, специално за това съм малко суеверна (че не бива да се лъже за болести, да се измислят диагнози и т.н.). Но взех все повече да се замислям дали да не се абстрахирам от тази си суеверност и да си пусна болничен все пак, а да си пазя отпуската.
Не знам обаче - ако след майчинството започна на друго място, което се надявам (Не искам да се връщам на старото) - тази отпуска от старото работно място ще мога ли да си я ползвам?
От друга страна, докато сме в майчинство си се трупат едни 40 дни отпуск. А аз имам 35 от преди това. Ще станат цели 75 и не знам на кое ново работно място (на никое:)) бих могла да ползвам толкова много (Дано не ми се налага, де)...
Whoowhoo, аз на твое място бих ползвала болничен. По време на бременността отпуската не се губи - има член в закона, който изрично посочва причини, при които давността спира да тече и майчинството е една от тях. Можеш след майчинството да си пуснеш отпуската и чак тогава да напуснеш. А ако си намериш по-рано работа, работодателят е длъжен да ти я изплати. Така че аз на твое място не бих я пуснала сега - после ще ти трябва много повече.

# 206
Благодаря ви за съветите, момичета.
Ще го помисля още малко Simple Smile

# 207
Момичета да ви питам нещо ако знаете. Кръвната ми група е 0+
Но лекарката ме накара да си пусна и антитела. Знаете ли защо. Аз си мислих, че само ако си "- "
Някой пускал ли е антитела? Излезе резултата, но нищо не разбирам.
Какво точно пише на резултатите ти?
По принцип антитела могат да се пускат за най-различни неща. Когато не е за кръвна група, при бременност често се пуска за да се провери дали има антитела към някое от опасните заболявания - т.е. дали си го карала преди - напр. листериоза, токсоплазмоза и пр. Има антитела, които показват активна в момента инфекция, и такива, които показват стара инфекция, т.е. имунитет и че вече си я карала. Това са рутинни изследвания. Не е задължително да има проблем или съмнения, за да ги пуснат.
На мен например ми пуснаха тук за рубеола, която е много опасна при бременност. Излязоха ми негативни - нито съм карала, нито са ме ваксинирали като дете. Което не е много добре, но няма какво да се направи точно сега.
Така че ако искаш кажи какво точно пише...

Фиама, добре дошла и успешна бременност до финал ти желая!

Относно изследванията ми за антитела и кръвна група. Ето резултата.

Алоантитела Und Coombs " -" отр.
Титър анти А 1:4
Специфичност анти В 1:4

# 208
http://www.9m-bg.com/index.php?p=cat_inner&sub=1&id=4894 Понеже се заговори за сънища ,ето една статия. Лека нощ,мамчета.. bouquet

# 209
Благодаря за топлото посрещане  Hug

Общи условия

Активация на акаунт