*Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!* Тема 7

• 35 048
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Не виждам какво толкова има да се събира, имам си несесер с тоалетни принадлежности за пътувания, достатъчно е да го взема. И едни еднократни гащи + превръзки. Всичко останало ММ може да приготви и донесе при нужда.

# 526
Добра неделна утрин!

А да ви попитам момичета, някоя от вас използвала ли е такава възглавница?
 https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=166&pid=49649&sgid=166
На опаковката беше показано, че може да се използва от бременна мама - за спане, а може и да се слага бебчето на нея.
Аз си имам такава възглавница,върши ми чудесна работа,но посред нощ я изритвам,че много се въртя и някак ми е трудно и нея да я подмятам.Иначе като цяло си е голямо улеснение и облекчение с нея.

Иначе нещата за болицата мисля да си ги накупя в началото на април и да ги сложа в едно сакче,както първия път и строени до леглото ми,че както ще съм планово секцио си е Божа работа.Дори в него ще си приготвя моите дрехи за изписването и тези на беборанка също,за да ми е по-спокойно.За ММ ще оставя задачата да приготви баткото и организацията (до някъде) на изписването.

От известно време се замислям в какво ще събирам дрешките на бамбина,които са за пране.Нестава да ги мятам в коша с нашето прането,за леген идеята някак си не ми се нрави.По-скоро мисля да си потърся някакво кошче,което поне в началото да ползва.Вие как мислите?

Хубава,слънчева и усмихната неделя! smile3525

# 527
Роси, аз нищо не деля, всичко вече съм изпрала и наредила по шкафовете даже. Още с малката спрях да деля прането от нашето.

За болницата - влезете ли в 8мия месец е хубаво сака с принадлежностите ви да стои в антрето, стегнат. Да не е в момент на паника (то по-скоро мъжете се панират, когато се раждаше племенника ми, девер ми беше толкова изключил, че ме питаше по телефона какво е лигнин и какви превръзки да вземе на жена си....) да тръгнете тепърва да давате поръчки на любимите, да стягате багажи, да търсите документация от следенето на бременността ви, фишове с кръвни групи (все важни неща)... и така нататък. Отделно някои болници си имат списъци със изисквания за неща, които да си донесете за вас и за бебето.

# 528
За деленото на дрехите не се бях замисляла. На каката в началото ги делях, но сега даже ги пера заедно. Сакчето с принадлежности за болницата мисля да го стегна като вляза в деветия - памперси за бебо, памперси за мама(предния път с превръзки хич не ми беше комфортно и с памперсите за възрастни се родих), тоалетни принадлежности, дрехи за изписването за мен и за бебо и това е.

# 529
Веси имаш в предвид,че си изпрала и подредила вече всичко за бебка ли?Аз изчаквам да приключа с покупките и тогава мисля да изпера и изгладя всичко на куп и по шкафовете.Поне за в началото ми се искаше да отделям дрешките й за пране с нашите,защото все пак в нашия кош пуска и на ММ работните дрехи и нещо не ми се връзват с дрешките на новородено. Thinking

Иначе относно съм напълно съгласна,че е хубаво сакчето за болницата да е подготвено предварително.Едва ли ММ ще знае какви гащи да ми донесе,коя нощница,какви документи,какви превръзки,лигнин и т.н.Както и преди съм казвала обичам всичко да ми е предварително подготвено.

п.с.Веси,Миме...усещате ли,че вече сме в 7-ми месец? Mr. Green

# 530
Ох, да имах предвид като влезем в 9тия да е готов сака...

ММ си пере отделно работните дрехи от нашите, неговите са твърде мръсни наистина. Ние кош за пране нямаме, събирам ги в пералнята (на ММ дрехите, той си ги донася в големи торби от обектите направо), деля ги на цветно и светло-бяло пране и ги пускам. Каквото взема за беба, Роси - директно се изпира със следващата партида пране, сгъва се и се подрежда. Гардероба вече го преподредих изцяло. Мацката си има шкаф и тя като останалите членове на семейството Simple Smile.

Роси, не влизаме ли в седмия другата седмица? Или се бъркам?

# 531
АА аз съм от днес в седмия.  newsm44 И го започвам с ужасни киселини тази сутрин. Младежа явно е доста нагоре и ми избутва стомашните сокове в хранопровода и всичко ми гори.  ooooh!

# 532
Охооо,браво на вашата мадама,аз още ги складирам и чакам всичко на куп да пусна.Но иначе за прането и аз като теб процедирам.
Поръчах аз един скрин само за бебешорка и там си прибирам всичко нейно.Толкова ми е хубаво. Two Hearts

А за 7-мия месец по линийката ми излиза,че сега влизаме ама,а де! newsm78

# 533
  • На остров
Според снимката на първа страница от 27 седмица е 7 месец, което би трабвало да е 26+0.

# 534
Аз мисля, че трябва да са 27 навършени....абе някъде там сме вече около 7мия  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 535
Това с месеците ми е много объркано и аз взех да си броя както ми каза докторката от ФМ. На всяко седмо число влизам в нов месец.

# 536
Това с месеците ми е много объркано и аз взех да си броя както ми каза докторката от ФМ. На всяко седмо число влизам в нов месец.

Т.е от датата на последния цикъл или датата на термина ти? Аз ги броя по същия начин, но 11то число - което е термина ми.

# 537
Аз пък като бях в четвъртък на ЖК бях в 26+2 и док рече "ммм да...в 27-ма седмица си" на въпроса ми "това началото на 7-мия месец ли означава,че съм" ми отговори с да.
Явно го броят от датата на последния цикъл.

# 538
А аз от датата на термина. Май май всеки доктор ги изчислява както той си знае.  Joy

# 539
Здравейте, момичета!
Аз нищо не съм гласила още, нищо не съм и купувала. Поръчах само количка онлайн, но още не съм я получила, та не го броя. Най-малките дрешки от каката останаха в БГ, защото не си представях, че пак ще ми трябват. Въобще не мога да включа на вълна бебешко пазаруване.
Що се отнася до месеците и аз си ги броя от дата на термин. И с предните 2 бременности така броих.
Утре ми е рутинният преглед. Дано замерят госпожицата, че последният път само сърчице слушахме и не съм я виждала от 22декември.

Общи условия

Активация на акаунт