*Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!* Тема 7

• 35 047
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Много хубаво лафче сте подхванали за болниците. Само не разбрах какво стандартно искат от болниците, тъй като не видях списък в сайта на тази,която съм избрала.
Освен нощници, бельо, тоалетни принадлежности, хавлии, чехли и документи, какво друго?
А може ли да присъстваме на грижите за бебето,ако можем да ставаме? Да видим как се прави.. Simple Smile

# 556
Нати, там където се каниш да раждаш дават нощници  Peace

# 557
При нас искат памперси,мокри кърпички,шампоан и олио за бебето,както и лигнин за майката и едни еднократни подложки за леглото.Друго май не се сещам.
При нас принципно не пускат майките по време на процедурите на бебето.Има си прозорец,през който може да наблюдаваш.Но,ако те преценят може и да те пуснат.

# 558
Нати, там където се каниш да раждаш дават нощници  Peace

Те и други работи дават,май. Само се притеснявам, че преди 35г.с. не поемат раждания и ако реши да излиза по-рано, ще тичам като муха без глава. Но, с младежа имаме уговорка да стои на ол инклузив до по-късно. Ами така де, храня го, поя го, разхождам го, спа процедури вечер със специално олио, въртя се накъдето му е кеф и т.н. Grinning
Ти насочила ли си се вече?

Роси, а нещата за бебето може ли по-късно да ги донесат? Егати, то с 2 сака трябва да тръгне човек?!  #Crazy

# 559
както и лигнин за майката и едни еднократни подложки за леглото

Извинявам се за въпроса, ама този лигнин за какво е?
Една приятелка ми каза иначе да си приготвя повечко бройки еднократно бельо. А и доколкото знам за родилки има някакви по-големи превръзки?

# 560
Да,има такива превръзки за родилки,които до скоро не бях чувала,но мисля този път да си взема от тях.
Що се отнася до лигнина го искат,за да се слага по време на визитацията,където те искат и да си без бельо. Whistling

Нещата за бебето може и да не ги носиш със себе си,но ги искат след раждането от таткото и е хубаво поне да са му приготвени и само да ги даде,а не да ходи тепърва да се чуди какво и откъде да купува.

# 561
Благодаря, Росита! Полезно инфо Simple Smile

В Тина Киркова искат и чаша, вилица, лъжица и нож.

А за бебето - пише, че се извършва тоалет (къпане, тоалет на пъпа и очите) 2 пъти в денонощието и преповиване на 3 часа. 

# 562
Този път ще си заложа на памперсите за възрастни. Много по-удобни са от превръзките. По-принцип в болницата дават, но така или иначе искат да възстановиш бройката после та мисля направо да си купя и да не се мъча с превръзки.

# 563
При нас искат памперси,мокри кърпички,шампоан и олио за бебето,както и лигнин за майката и едни еднократни подложки за леглото.Друго май не се сещам.
При нас принципно не пускат майките по време на процедурите на бебето.Има си прозорец,през който може да наблюдаваш.Но,ако те преценят може и да те пуснат.

Роси, в болницата твоите неща ли ползват за бебчето, които ти носиш или използват това , което имат? Защото примерно ти може да си избрала най-хубава козметика и памперси, а те използват примерно по гадни.

# 564
В Тина Киркова искат и чаша, вилица, лъжица и нож.
И тук ги искат,ако мислиш да ги ползваш,защото няма кой да ти ги подсигури.

Роси, в болницата твоите неща ли ползват за бебчето, които ти носиш или използват това , което имат? Защото примерно ти може да си избрала най-хубава козметика и памперси, а те използват примерно по гадни.
Твоите неща си използват.Те като ти донесат бебето вече при теб и тези неща стоят отдолу под кошчето и са на разположение за ползване при всяка нужда.

# 565
Нати, аз съм на същото място като теб и съответно имам същите терзания  Wink
Нещата за бебето спокойно може да ти ги донесат и по-късно.

# 566
Аз където раждах не ползваха кой знае каква козметика за бебетата. Даже след като ги къпеха, им мажеха дупетата с Дефламол против подсичане newsm78 Вземаха ги всяка вечер за баня. Както бях споменала, аз лежах без сина си в болницата Tired , но след раздвижването ми позволиха да наблюдавам процедурите по тоалета на бебето на съседката по легло(заедно с нея разбира се). Този път се моля да не се налага да наблюдавам чуждо бебе, а моето да си е до мен Praynig

А и с пъпчето нямахме късмет - не бяха го вързали нещо както трябва и стоя дълго време - около месец. То всъщност 2 седмици след изписването на контролният преглед, неонатоложката го забеляза, че не е както трябва и даже е тръгнало да гноясва ooooh! Както и да е...тя го почисти и върза наново тогава, та около седмица след това най-накрая падна ooooh!

# 567
Роси, това е добре, че се използват твоите неща, защото в една от варненските болници май използват от общите които имат. Задължително носиш олио и шампоан на Хипи и после остават за болницата.
А исках да те питам и друго. Казваш, че носиш превръзки за бременни и отделно лигнин, който го слагаш когато има визитация. А ти знаеш ли примерно кога минават на визитация, че да си сложиш лигнина без бельо?

# 568
karina31 , всяко отделение си има обявени часове за визитации(обикновено са сутрин).
При секцио при мен проверяваха първото денонощие малко по-често, но не знам дали е такава практиката с нормално родилите newsm78

# 569
Принципно визитациите всеки ден се правят сутрин и вечер по едно и също време.Но понякога и самите акушерки минават предварително да предупредят.Предполагам и това си е индивидуално за всяка болница.

Общи условия

Активация на акаунт