Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 67 358
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • постоянно
Трябваше да свърша куп неща днес, но в този вятър никъде не ми се мърда. Дават го уж към 3 да се поуспокои  Rolling Eyes
Вчера след мен на пътя падна едно не малко дърво и едва успявах да държа колата в пътя. Crazy

Наистина си е страшничко. Аз съм с Корса и на по-отворените пътища съм като една пешка натам -насам  #Crazy
Искам лято вече  Crazy

# 331
Здравейте, пак с въпрос - относно пълномощни....да ползваме ли услугите на родното посолство или да действаме с местен нотариус и след това превод. Необходима ни е заверка на подпис. Видях че не се изисква ако пълномощното е заверено от чуждестранен нотариус да се минава през апостил, само преводач е достатъчен, права ли съм?

# 332
  • UK
Ники ник, никой не може да ти отговори на въпроса, зависи колко ще получава мъжът ти и къде ще живеете. Разглеждайте обяви в неговата сфера, вижте как вървят заплатите, жилищата, има много информация в интернет. Успех!

И нас днес няколко пъти ни набрули вятърът, валя ни насрещен дъжд в лицата и Бори тази вечер се оплака, че пак го боли ухото, антибиотикът му свърши вчера.

Този неспирен ураганен вятър типичен ли е за зимата тук?

# 333
Здравейте.
От София съм и имам момиченце на година и осем месеца. Бях в майчинство година и нещо, но прекъснах за да се върна на работа, да се върна ''в час'' както се казва.
Търся си нова работа, започнах да претърсвам и обявите за чужбина - Великобритания по-конкретно, защото това е единственият език, който знам добре.
Попаднах на доста обяви за research technician в разни университети, като при повечето от тях заплатата варира между 21 000 и 25 000 паунда годишно. Тези пари достатъчни ли са за скромен, но приличен живот за мен и детето, както и да спестявам по нещо?
Бърза проверка в интернет ми показа, че отглеждане на дете до три години е доста скъпо и трудно на Острова, особено за самотен родител, така ли е?

Аз лично бих казала, че никак не са достатъчни. Заплата от 25 000 паунда годишно е около 1500-1600 чисто.

Сметни си колко ти е (има достатъчно справки в интернет)
наем на месец
разходи за ток, вода и газ
храна
И после си виж колко ще ти остава. Детска градина до третата година на детето е около 1 000 паунда минимум, че и повече в Лондон и южна Англия. За по на север е по-малко. След 3тата година пак плащаш, но имаш 15 безплатни часа на седмица. Мисля, че скоро ще станат около 30 на седмица. Училището е безплатно, но ако детето ти е родено след 1 септември, означава, че ще тръгне на училище на следващата година, тоест почти на 5. Дотога плащаш едно малко състояние. Childminder e по-евтин вариант, но пак е скъпо, около 600-700 месечно.

Та иначе казано, според мен, не само че няма да можеш да спестяваш, но и няма да ти стигат. Добави, че малко дете боледува често и трябва да си го гледаш вкъщи. Като тук това не се плаща и няма такова нещо като болнични за теб или за детето. Но таксата ти за детска градина или cildminder си върви. Има някои изключения работодатели, които плащат болнични, но са рядко и малко. Тук е по избор на работодателя. Както се сещаш повечето са избрали да не плащат.

Прецени си сама, на мен ми звучи много рисковано, при това самотен родител, при това с малко дете  newsm78

# 334
Nephrite, ориентирай се към район извън Лондон - има много такива, в които тази заплата ще ти стига. Комуналните сметки са навсякъде приблизително еднакви(назад в темите са коментирани), но виж районите с по-нисък наем, където дори ще можеш да си позволиш за £400-450 самостоятелно жилище с две спални, голям двор и гараж. Друго гълтащо перо е градината. Аз плащам по £145/седмица, някои дами тук пишат, че при тях е над £60 на ден....Виж сайтовете за жилища, преглеждай сайтовете за работа да се ориентираш по райони как вървят заплатите и къде търсят по специалността ти, а в страниците на почти всички градини им пише цените.

Тук децата не боледуват колкото в Българя, а и да е болно спокойно с лекарството в чантата отива на градина (стига да не е заразна болест тип шарка). Варианти за гледането му, дори по време на ваканции има много.

# 335
Имам една молба: знаете ли от къде мога да купя кукла, подобна на мъпетъте, като за куклен театър?
Провери в магазините за детски играчки. Или търсиш професионална кукла за куклен театър? За такава не знам от къде може да намериш.

# 336
  • Манчестър
Имам една молба: знаете ли от къде мога да купя кукла, подобна на мъпетъте, като за куклен театър?
Провери в магазините за детски играчки. Или търсиш професионална кукла за куклен театър? За такава не знам от къде може да намериш.

Ако се искаш мога да те свържа с френдка и ще ти направи каквото поискаш.сам дай скица, снимка т.н.

# 337
          Добро утро, и хубав и усмихнат ден на мамите в Англия!  Simple Smile Nature Sunny

Моля  ви,да ми обясните на какви изисквания трябва да отговаря едно семейство ,или човек,че да може да закупи  къща ,или апартамент в ЮК?

# 338
  • UK
Моят син пак ще си стои вкъщи със силни болки в ушите, има ли вероятност да ми направят проблем от училище, че отсъства прекалено често? Какво се прави в такива случаи, нещо от лекаря ли се изисква или?

# 339
  • Оптимист по принуда
Dejie, за у-щето не мога да кажа, но защо не го заведеш пак на лекар да го види защо така го повтаря/потретва? Ако трябва да те насочат към специалист настоявай. Hug

# 340
  • UK
Така ще направя, благодаря ти. Аз искам да се преборя да го оперирам тук, да му сложат дренажи, че да се свършва вече с тези уши, но ми се струва, че ще е трудно. Специално за сега, мисля, че не е доизлекуван. Пи една седмица аб и два дни след като го спря го почна пак. Или аб не му действа, или го е пил прекалено кратко, не знам.

# 341
  • London
Мами, може ли ми кажете от къде в Източен Лондон-Дагенам, мога да си накупя за малкия корито, гърне,стол за хранене,кошара и всичко необходимо.Ако е възможно и от един магазин да е Simple Smile
IKEA, вижте коя е най-близката до вас. Има една в Кройдън.

# 342
  • London
Така ще направя, благодаря ти. Аз искам да се преборя да го оперирам тук, да му сложат дренажи, че да се свършва вече с тези уши, но ми се струва, че ще е трудно. Специално за сега, мисля, че не е доизлекуван. Пи една седмица аб и два дни след като го спря го почна пак. Или аб не му действа, или го е пил прекалено кратко, не знам.
Искай личният ви лекар да ви прати на ENT (ear nose throat). Дренажите се казват громитс. Никой лекар няма да откаже, ако детето има нужда. Моят син има громити.

# 343
  • Оптимист по принуда
Като отидеш при лекаря, настоявай учтиво да го види специалист, че си много притеснена, не искаш да пие толкова често антибиотик и т.н. Той сам може и да не ви изпрати. Успех и да се оправя детето. Peace

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 11:35 от demmy.

# 344
  • На село (близо до Лондон)
 Моля  ви,да ми обясните на какви изисквания трябва да отговаря едно семейство ,или човек,че да може да закупи  къща ,или апартамент в ЮК?

Wonderrr пари само да има може да си купи. Сега ако питаш на какви изисквания трябва да отговаря за да получи ипотека, това е друга бира. Какво стана с девойчето, има ли оферта?

Моят син пак ще си стои вкъщи със силни болки в ушите, има ли вероятност да ми направят проблем от училище, че отсъства прекалено често? Какво се прави в такива случаи, нещо от лекаря ли се изисква или?

dejie, съчувствам ти! Моят 5-годишен си е в къщи днес с болки в ушето и е на антибиотик от вчера. Освен това и 8-годишното ми дете се оплаква от същото, но днес го пуснах на училище. Цяла нощ ту едини ту другия плачеше от болки  Sad.

За отсъствията в училище аз всеки ден се обаждам, че е още болен. Но знам, че много следят. Моите деца ходят на училище освен ако нямат температура или повъщане. В тези случай си стоят в къщи. Бележки не са ми искали, но миналата година средното ми дете беше с ниско 93% присъствие и учителката говори с мен.
За дренажите не съм убедена, че на дете на 5 г, без говорни смущения са нужни. И те си имат проблемите.

Общи условия

Активация на акаунт