Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 795
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
deizy13 ако сте работили тука провери от БГ бюрото по труда дават обезщетение за безработица, на лица връщащи се от чужбина. Но има някакви срокове, та провери си ги, защото дават доколкото знам до 90 процента от тукашната заплата. Или поне даваха. Успех

# 526
  • До хладилника, който обичам
Това е много интересно - не знаех за тази възможност. Има, разбира се, много изисквания, които трябва да са покрити:

Цитат
Прехвърляне на обезщетения за безработица

По принцип, за да получавате обезщетения за безработица, трябва да живеете в страната, която ги изплаща. При определени условия обаче можете да отидете да търсите работа в друга страна от ЕС

и да продължите да получавате обезщетенията си от страната, в която сте останали безработни.

Можете да продължите да получавате обезщетенията си за безработица в продължение най-малко на 3 месеца от страната от ЕС, в която сте работили за последно, като максималният срок е 6 месеца и зависи от институцията, която ви изплаща обезщетенията.

Това е възможно само ако сте:
■напълнобезработни (а не частично или с прекъсвания) и
■иматеправонаобезщетениязабезработица в страната, в която сте останали без работа.

Предидазаминете, трябва да:
■сте били регистрирани поне 4 седмици като търсещо работа безработно лице в бюрото по труда в страната, в която сте останали без работа (възможни са изключения);
■подадете заявление за формуляр U2 ( бивш формуляр E 303) — разрешение за прехвърляне на обезщетенията ви в чужбина — до вашата национална служба по заетостта.

и

Цитат
- в седемдневен срок от заминаването трябва да се регистрирате в Дирекция "Бюро по труда" към Агенцията по заетостта в България, като лице, което търси работа, където ще бъдете информиран за задълженията си.
Максималният срок е 3+3 месеца.

Източници: 1, 2

# 527
Здравейте, момичета!

Голям студ хвана последните дни, а това на фона на пролетните температури в БГ ми действа още по-смръзващо.  Laughing Омръзна ми вече от дебели якета, ама няма как. Винаги съм се удивлявала на англичанките (че и англичаните) как могат да си ходят все едно е минимум 20 градуса навън.  Joy

Мен напоследък нещо са ме хванали лудите, а това в моя случай означава търсене на промяна.
Та къде на майтап, къде не съвсем, кандидатствах за Cabin Crew към easyjet.  Crazy
Минах онлайн тестовете (които са първоначалното сито) и на 22/02 съм на Assesment Day. Та ще видим дали ще успея да премина и този етап.  Crazy

# 528
  • постоянно
Копнеж , късмет  Hug

Зимата тази година беше много майлд , не може да се оплакваме.  Днес в Уустършия глее слънце и е супер приятно .....
 bouquet

# 529
  • Bristol
Ако съм на топло или в движение, не ми пречат ниските температури. Но снощи, след дъжда през деня, въпреки че не беше под нулата, за час и половина се смръзнах, докато гледах тренировката по ръгби. Надявах се дори да я отменят, но треньорът писа, some people walk in the rain... I'd rather jump in the puddles. Training is on tonight!  Rolling Eyes И като кажаше на децата да легнат на поляната, такава радост настава. По едно време им вика, хайде не лягайте, ще стартирате от право положение и девойките изнегодуваха, та пак ги хоризонтира в калта  ooooh!  Crazy

# 530
  • York
Надявах се дори да я отменят, но треньорът писа, some people walk in the rain... I'd rather jump in the puddles. Training is on tonight!  Rolling Eyes И като кажаше на децата да легнат на поляната, такава радост настава. По едно време им вика, хайде не лягайте, ще стартирате от право положение и девойките изнегодуваха, та пак ги хоризонтира в калта  ooooh!  Crazy
  hahaha hahaha hahaha

Копнеж, дано да намериш търсената промяна скоро! Преди години много исках да кандидатствам, но винаги имаше изискване за минимална височина 170, а аз съм с едни 5 сантиметра по - ниска.  Joy После се бях засилила да се качвам на пътническите кораби, въпреки че зная колко му костваше на баща ми това да виси с месеци по корабите. Добре, че агенцията нещо излезе несериозна, защото срещнах съпруга ми след това. Само дето не мога да реша за радост или за нещастие е към настоящия момент  Joy Joy Joy
Аз за първи път си сложих чисто новото зимно яке, което купих преди 3 месеца, едва тази Неделя!  Laughing

При нас има Викингски фестивал и днес планирам да се поразходим към града с малката маймуна. Отвикнала съм да стоя у дома толкова време, и доста натоварващо ми идва, всички около нас се оплакват от едни и същи болежки, хора навсякъде кихат и се сополивят. Та и сведох до минимум мотането след хора и то горкото започна да се побърква вече   Rolling Eyes

# 531
Благодаря, момичета.  Hug

Ponqkoga, в easyjet изискванията за височина са:  Height 5’3” (160cm) to 6’3” (190cm) without shoes (with weight in proportion to height). Но предполагам в други компании е различно.
Аз, така или иначе, съм 171, та не съм се заглеждала много. Знам, че трябва да можеш да достигнеш с протегнати ръце (и на пръсти, ако ти се налага) 210 см.

Аз по принцип съм си по-зиморничева, а и явно за година и половина не съм привикнала на влагата тук. Та ми е все студено.  Crazy Но пък от друга страна намирам някакво особено очарование на що-годе постоянното време, климат и температури тук.  Laughing

# 532
  • Варна
Здравейте. Извинявам се, че нахлувам така във вашата тема, но имам едно питане:
Бране на плодове – портокали, ягоди, малини, маслини, помощ в култивирането на овощни градини - каква позиция е това и как е на английски.
Превеждам едно СВ на английски, но се чудя градинар ли да пиша или има нещо друго по-подходящо. И как точно се превежда "помощ в култивирането на овощни градини" и "автопатрул".

# 533
  • постоянно
Fruit picker е берач
Farm operative - извършва различни дейности на фермата

# 534
Здравейте, четох че вчера е решено да има промени в детските надбавки за чужденци, пребиваващи във Великобритания, има ли някой по-запознат по темата, защото там където четох аз не ми стана ясно кого точно ще засегне ограничението.

# 535
  • Bristol
Здравейте, четох че вчера е решено да има промени в детските надбавки за чужденци, пребиваващи във Великобритания, има ли някой по-запознат по темата, защото там където четох аз не ми стана ясно кого точно ще засегне ограничението. После трябва със закон да се гласуват промените и чак след това ще влязат в сила.
И на мен не ми стана ясно точно каква сделка е постигнал. Май още никой нищо не знае. Тепърва всичко в подробности ще бъде изложено от Камерън в парламента днес, предполагам ще може да се гледа директно по телевизията. После трябва да се гласуват законите за промените и чак след това евентуално ще има промени.

# 536
  • UK
Аз видях ето това сутринта:
http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-35616768

Орязват се детските на децата, които не живеят в УК, за новодошлите които оттук нататък ще пристигат.

# 537
  • постоянно
Децата неживеещи в Юк изобщо не бива да получават детски. 

# 538
  • Истински се вижда само със сърцето.
Децата неживеещи в Юк изобщо не бива да получават детски. 

Абсолютно съм съгласна!
Не може да се идва с нагласата какви бенефите ще се вземат или как да източим социалната система.

# 539
Здравейте момичета! Редовно ви чета ,но рядко се включвам и то за да питам.Сина ми учеше ,а сега и работи в Лондон .Та питането ми е относно вземане на английски паспорт.Разбрах ,че трябва да е живял легално според всички правила 6 години ,но не разбрах тези години без прекъсване трябва да бъдат.Ако се прибере примерно за година в България това прекъсване става ли вече пречка за получаване на англ. паспорт?

Общи условия

Активация на акаунт