Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 750
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • София
От личен опит покрай моя син знам колко е болезнен проблема с ушите, но слава Богу сме се оправяли бързо и успешно. Първият АБ, който прие като бебе беше именно заради ушите. Много са му помагали капки за уши и топла кърпа на болното ухо, докато спи.  Но този проблем идваше при простуда и силен носен секрет. Не съм лекар, но е абсурдно да пие един и същи АБ. Някой по-горе спомена да търсиш спешното и аз също бих постъпила така.
Успех! От сърце изпращам своите благопожелания!

# 556
  • UK
Благодаря ви, много ми помагате! Днес му е четвърти ден на новия антибиотик, болките затихнаха, трябва да изчакаме сега да видим как ще е като го изпие целия. Малката ми от сутринта е с повръщане, само някой вирус сега стомашен ни липсваше.

# 557
  • Манчестър
Благодаря ви, много ми помагате! Днес му е четвърти ден на новия антибиотик, болките затихнаха, трябва да изчакаме сега да видим как ще е като го изпие целия. Малката ми от сутринта е с повръщане, само някой вирус сега стомашен ни липсваше.

На твое място досега да съм се метнала на самолета за БГ....?

# 558
dejie, за колко дни е сегашния АБ и какъв е? Кой знае как са му взели секрета и затова не да не се изолира нищо. Стискам ви палци, но аз сериозно бих се замислила за смяна на jp-то.

И, между другото, как се действа ако разлееш неволно шишенцето АБ и няма как да продължиш лечението?

# 559
  • ENGLAND

Питай във фейсбукгрупата на Мамите в Англия, те знаят всичко, има и българска клиника в Лондон, всички са много доволни, в групата ще ти кажат къде е. Не ги чакай тукашните, а в спешното само ще чакаш.

# 560

Питай във фейсбукгрупата на Мамите в Англия, те знаят всичко, има и българска клиника в Лондон, всички са много доволни, в групата ще ти кажат къде е. Не ги чакай тукашните, а в спешното само ще чакаш.
Здравейте! Бихте ли споделили как точно се казва групата? Благодаря!

# 561
# 562
  • UK
Този, който сега пие е Еритромицин, 250 мг, 4 пъти по 5 мл, 5 дни. Струва ми се по-силен така като чета листовката, но какво ли разбирам аз. Предния амоксициклин беше 7 дни, в Бг също изписват амоксициклин най-често под формата на Аугументин, но винаги е било 10 дни. А тук сега изписаха 105 мл общо сироп за 7те дни, а в аптеката ми даваха 100 мл шише, даже и 7 дни не е имало. Simple Smile
Няма смисъл май да сменям практиката, защото така или иначе бяхме при различни лекари, вече всички ги познаваме там, ако беше само един да го сменим. По-скоро ще използвам, че вече всички ни познават, вкл рецепцията и ще ги натисна за среща с главния както казвате и да изтеглят часа за специалист, щом може. Не знаех за тази възможност.

Блу, ако разлеем шишето, предполагам, че няма да има проблем да издадат нова рецепта, но времето за реакция няма да стигне, да се доберем до тях и да получим лекарство без да прекъснем лечението. И аз съм си го мислила. Поръчала съм на свеки да ми изпрати две шишета сироп Зинат, да си имам. На мен ми беше смешно, когато на тръгване всички ме съветваха да си взема антибиотици от Бг.
Не мога да повярвам, че ни се случва такова нещо още с първото боледуване след пристигането. Мислех че са слухове и легенди колко са зле тук нещата с джипитата.

# 563
  • UK
За спиране на повръщане какво мога да купя свободно за децата? Имам свещички Вомитусхил от Бг, но са ми на свършване.

# 564
  • ENGLAND
За спиране на повръщане какво мога да купя свободно за децата? Имам свещички Вомитусхил от Бг, но са ми на свършване.
Има едни прахчета с Д започваха, питай в аптеката свободно ги продават. Аз на мойта дъщеря и правя лимонада за повръщането, изчеждаш половин или един лимон, слагаш малко захар и вода и добавяш малко сода бикарбонат, разбъркваш, получава се лимонада с пяна, консумира се веднага цялото. Децата го харесват на вкус. Мен така ме лекуваха още като бях дете.

# 565
  • Варна
Колко е голямо детето? Малкият е на 6 и му давах спрайт Wink, чай от джоджен и   http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=252256674.

# 566
Този, който сега пие е Еритромицин, 250 мг, 4 пъти по 5 мл, 5 дни. ........
Т.е. имате и за утре АБ и толкова. Аз бих отишла утре в МЦ да говоря за евентуално удължаване на курса. Най-много да откажат. А за сърдене от тяхна страна няма много място -  при условие, че детето кара четвъри курс на АБ, нормално е майката да е много притеснена, както и е явно, че и те някъде бъркат.
Нещо подобно ми беше идеята с разливането /уж!/ на шишето с АБ.

# 567
Племенника ми като малък имаше мноого проблеми с ушите и като беше в БГ в началото като тръгнат да го болят преди антибиотика УНГ-то, Попов се казва, от Военна болница в София, добър УНГ е, може би най-читавия който съм срещала в БГ, капеше едно растение в ушите, дебела мара му викат. Взима листото от саксията, то е вътре малко като алоето, има гъст сок, който той го капеше директно в ухото. Ако успехе да отидат сравнително навреме и пресичаше болката. Но на малкия му откриха дефект на клапата на евстахиевата траба и при най-малката инфекция на гърлото бактериите тръгваха нагоре към ушите през недобре залепващата клапа... После и дадоха на сестра ми разсад и тя взимаше и сама му капеше Simple Smile Много по-добре от нон-стоп антибиотици. Сега вече като тръгна на училище и сякъш ги изживая тея константни възпаления.

# 568
  • UK
Брей Савис, питай как се казва това растение, моля Simple Smile
Утре сутрин му е последната доза, май е късно за разливане на шишето, трябваше по-ранко през работните дни да се случи. Лимонада се мъчих да и давам, тя малка още и не мога лесно да я придумам. Със свещичките беше много трудно също, ходи да се жали на баща си с думите "мама пипа дупето, боли много"  ooooh! Вече е по-добре, повръщането спря, дано няма повече проблеми.

# 569
  • Bristol
Това със свещичките, особено на дете, което вече разбира и говори, не бих го направила. То и културата тук им е подобна и затова не продават свещички по аптеките.
Ако не греша, за специалиста часът не зависи от личния, а от болницата. Поликлиника само им изпраща репорт с това какъв е проблема и какъв специалист да ви види, а от болницата, в зависимост от натоварването и спешността на случая, дават часове  Rolling Eyes И частна застраховка да имаш, пак се чака, ако решат, че не си спешен случай, но поне личните веднага дават направление.
Ушите ми бяха болна тема, когато децата бяха малки. Някакъв затворен кръг беше, особено със сина. Малко да му се запуши носа и го удряше в ушите. Хубавото е, че с времето този проблем изчезва, но до тогава... Даваш ли му нещо топличко да си слага на болящото ухо? Това прави болката по-търпима. Бях открила самичка, че ибопруфена влияе по-добре за болката, от колкото Калпола, а и двете до някъде помагат за лечението. Но няма смисъл от тях, ако вече сте на антибиотик  Confused

Общи условия

Активация на акаунт