Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 67 299
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • постоянно
Е не очаквах в тази страна да си врат носа в чуждите работи, както е нормално в БГ.
В парка сме. Децата си играят, майките стоят отстрани и си приказват. Деца има по люлки, по въжени катерушки и навсякъде.  Моето люлее приятечле, а аз съм на 20 м. от тях и със слушалки в ушите. Приближава се към мен възрастен мъж с мърляво куче и пушещ електронна цигара, за да ми каже, че детето ми се е покачило на най-високото на въжената катерушка, сочейки ми някакво дете, пък аз съм си гледала телефона. Казах му, че това не е моето дете и му показах, къде е моето. Извини ми се, но въпреки това още ме е яд, че ми държа сметка. Не знам .... Не очаквах ..:: Не съм си зарязала детето, защото имаше такива без родители, но този мен си ме набеляза определено.

Да не би просто да е искал да те " предупреди " да не падне  ?  Peace

# 451
И на мен ми звучи добронамерено, но може на място да е изглеждало по друг начин.
dmm не се впечатлявай толкова Simple Smile

# 452
  • Оптимист по принуда
dmm, не го приемай така - напротив, човекът е бил добронамерен.

# 453
  • София

ОК, дано да сте прави!
П.п. Може би, ако не беше споменал, че си гледам телефона, а само ми беше казал, че детето е на опасно високо място, щях да го приема по-добронамерено. Дори щях да благодаря за обърнатото внимание.

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 18:53 от dmm

# 454
  • UK
Хаха, а аз като отидох първия път в плейгрупата с малката и жената, която води заниманията още с влизането, за да ме въвлече в разговор ме разпита за постоянно ли сме дошли в УК и какво работи съпругът ми.  Shocked По-късно разбрах, че жената е италианка.  Laughing

# 455
  • До хладилника, който обичам
Това са си съвсем нормални въпроси тук, не са особено интимни, хората се намират на приказка - т.нар. small talk.

# 456
  • UK
Наистина ли, small talk да ме питат какво работи мъжът ми? Аз пък точно обратното съм чувала, че такива въпроси никак не се считат за любезни. И то буквално с влизането още.

# 457
Не е учтиво да те питат колко взимаш или колко наем/ипотека плащаш. Но какво работиш - какво му е неудобното Rolling Eyes

# 458
Обяснете ,какво представляват тези плей групи,предварително ли се записва,плаща ли се нещо,родителите там ли стоят и как да разбера в моя район какви групи има?

# 459
Потърси местния си Children's centre / Surestart centre. Целевата група са им деца под 5 години, заниманията обичайно са безплатни или ако са извънредно платени, е срещу символична сума. Родителите стоят с децата, идеята е да играят и да се развиват заедно. Различни неща - групи за кърмене/хранене, messy play занимания, в местния children's centre, ако имаш под ръка, ще можеш да разбереш седмичната програма каква е.

# 460
  • UK
Нашата е в една частна детска градина/училище наблизо. Ползваме базата, градината е валдорфска и помещението, в което се събираме е пълно с дървени играчки и аксесоари, кукли от вълна, пънове са столове, шишарки и т.н. за играчки. Жената, която води е педагог минал такива обучения. Стоим около 3 часа, сутринта първо са свободни занимания, децата играят, майките си говорим и пием чай. После са песнички и приказки, мием ръцете на децата и сядаме на закуска около една голяма маса, всеки носи по някой плод, нарязваме и сервираме всичко, хапваме и накрая излизаме за 20-30-минутна разходка нагоре към гората, училището е до една горичка. При по-топло време доколкото знам се стои повече навън. Плащаме по 4 паунда на сесия, на мен ми е много приятно и малката много се радва.

В библиотеките също има почти навсякъде подобни занимания за малки деца, ходим и в близката библиотека веднъж седмично да пеем песнички и играем игри. Днес цяла сутрин е ревала, че иска в библиотеката.

Бу, може и да си права, аз лично никога не питам такива неща хора, които виждам за първи път.

# 461
  • Манчестър
Наистина ли, small talk да ме питат какво работи мъжът ми? Аз пък точно обратното съм чувала, че такива въпроси никак не се считат за любезни. И то буквално с влизането още.

Съвсем нормално е да питат....т.е.няма нищо необичайно. Особено когато се запознаваш с някой и трябва да се поддържа разговор. What you are doing for living? Или What your husband is doing for living? How long you have lived here, do you like it bla,bla....със сигурност не е нормално да се пита какво получаваш,защото това е private and confidential.
Също трябва и да свикваш да ти говорят зад гърба...то си е стандарт тук.
На горната потребителка, само бих казала все пак да вземе насериозно това което й казват, защото точно от такива случайности започват проблемите. Нали разбираш,че онзи е на едно телефонно обаждане до социалните , достатъчно е да им каже колко си безотговорна че си гледаш в телефона , пък детето ти къде е.....

# 462
Мерси за отговорите!  Grinning
До тук разбирам, че за да имам НИН трябва да имам адрес. За да имам адрес трябва да имам банкова сметка и работа. За да имам работа трябва да имам НИН и банкова сметка. За да имам банкова сметка трябва да имам адрес. Нещо ми убягва.  Grinning

# 463
  • Манчестър
Мерси за отговорите!  Grinning
До тук разбирам, че за да имам НИН трябва да имам адрес. За да имам адрес трябва да имам банкова сметка и работа. За да имам работа трябва да имам НИН и банкова сметка. За да имам банкова сметка трябва да имам адрес. Нещо ми убягва.  Grinning

Първо ти трябва адрес......без него не можеш нищо.....

# 464
Чета обаче, че не мога да наема къща, ако нямам някакво доказателство за доход. Параграф 22.

Общи условия

Активация на акаунт