Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 67 300
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Да, едната част работят " на черно" - спестяват чисти тези 400-600 паунда. Разноски нямат, защото живеят при семейството и се хранят там. Тези, които плащат повече - тези с 800 паунда, плащат и всичко друго което се полага. Единият случай, за който става въпрос, семейството живее в 3-етажна къща и детегледачката си има самостоятелно студио със санитарен възел на 3-ия етаж. Има си всички полагаеми социални и здравни осигуровки и пр.

Обикновено, се предполага,че семейство, което може да си позволи  детегледачка, която живее в къщата със семейството и са й поети всички останали неща, има по-големи възможности от тези, които не могат да си го позволят. Но а Англия детегледачка от България могат да си позволят и хора с малки финансови възможности, защото българките са съгласни и на подобно заплащане, защото е най-малко 2 пъти повече, отколкото биха вземали в България. При това положение е странно, че детегледачката не е по-добрия вариант, особено за малки деца или 2 деца в семейството едното, от които е съвсем малко.

# 436
  • постоянно
А данъци плащат ли? 

# 437
  • До хладилника, който обичам
Като изключим случаите на експлоатация на о-пер или нормална детегледачка, реално нищо не спира много семейства да вземат такива жени. Но далеч не всеки иска да живее с чужд човек в къщата. Аз например на теория съм 100% съгласна, че детегледачка у дома е по-добре за бебе или малко дете, сравнено с градина, по-малко стрес и т.н., но на практика не искам да живея с никого у дома. Също така, даже най-креативната гледачка не е като екип в детска градина.
Childminder за мен е добър вариант, т.к. гледа и други деца, осигурена е социализация и други видове активност, които са важни за развитието на детето. Ценово също понякога излиза по-малко от градината. Други се кълнат в градината и никога не биха я заменили за чайлдмайндър. Та всеки с предпочитанията си.

# 438
Рaдвaм се, че се нормaлизирa положението при вaс и нямaш проблеми с предвижвaнето. her.

Видяхте ли новинaтa зa новaтa финaнсовa кризa? Потвърди ми я човек от секторa-прогнозите сa до 6 месецa дa нaстъпи. Всички големи тукaшни бaнки сa със зaгуби около 20% от aктивите си сaмо зa вчерa.
Може ли малко инфо ? Shocked Rolling Eyes ooooh!

# 439
Не разбирам от такива неща. Във вестника пишеше колко десетки билиона паунди са загубени от понеделник насам, поименно изредени банките със загубите им и кои валути са най-засегнати. Много информация в нета няма (само в специализираните страници). Аз и за това попитах наш познат дали е вярно, той потвърди. Но нямам повече информация. За това споделих - някой може да е наясно. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 21:49 от Pampers

# 440
  • York
Малко късно пускам информация, но Wizz имат намаление на 11.02, което вече е активно  Peace
Аз купих билет за мамчето за Великденската ваканция  Whistling

# 441
  • постоянно
Малко късно пускам информация, но Wizz имат намаление на 11.02, което вече е активно  Peace
Аз купих билет за мамчето за Великденската ваканция  Whistling
ponqkoga ,
благодаря че сподели - ще погледна.  Hug

# 442
  • До хладилника, който обичам
Аз видях намалението още сутринта, но съм разочарована. Цените са по-високи от преди него. Crossing Arms

# 443
  • York
Аз видях намалението още сутринта, но съм разочарована. Цените са по-високи от преди него. Crossing Arms
Аз споделих и в темата за Уиз, че гледах за 3 полета с различни дати и дестинации. Реално намаление с сравнение с нормалните цени, които поддържат, имаше само на един от тях, но най - важния за мен. Осигурих си баба на гости за Великденската ваканция на добра цена  Laughing

Между другото на рождения им ден 19 май последните две години пускат промоция с 50%.  Peace

# 444
Получих покана от градината на дребния по случай деня на майката  Mr. Green Crazy Heart Eyes Нямам търпение! Още утре ще питам на работа да ме пуснат. Бихте ли споделили какво да очаквам? Как правят тук "тържествата" в градините?

# 445
Аз бях питала и в по предни страници, има ли някоя мама в Дагенам, която иска и търси компания:-)

# 446
Здравейте! Изчетох тази тема и съм стигнала почти до края на предишната, но ми възникна един въпрос. Има ли нужда от друго освен НИН за започване на работа? Някакво позволение за работа, работна виза..? Забелязвам, че в някои от обявите за работа е отбелязано като изискване да има позволение за работа.

# 447
Здравейте! Изчетох тази тема и съм стигнала почти до края на предишната, но ми възникна един въпрос. Има ли нужда от друго освен НИН за започване на работа? Някакво позволение за работа, работна виза..? Забелязвам, че в някои от обявите за работа е отбелязано като изискване да има позволение за работа.

Няма ограничения за българи. Но е нормално в обявите да има такова изискване, все пак кандидатстват хора от всякаква националност.

# 448

Отговорили са ти вече относно ограничението за работа, няма такова за нас. Само да добавя, че освен НИН е добре да имаш и банкова сметка при започване на работа Peace

# 449
  • София
Е не очаквах в тази страна да си врат носа в чуждите работи, както е нормално в БГ.
В парка сме. Децата си играят, майките стоят отстрани и си приказват. Деца има по люлки, по въжени катерушки и навсякъде.  Моето люлее приятечле, а аз съм на 20 м. от тях и със слушалки в ушите. Приближава се към мен възрастен мъж с мърляво куче и пушещ електронна цигара, за да ми каже, че детето ми се е покачило на най-високото на въжената катерушка, сочейки ми някакво дете, пък аз съм си гледала телефона. Казах му, че това не е моето дете и му показах, къде е моето. Извини ми се, но въпреки това още ме е яд, че ми държа сметка. Не знам .... Не очаквах ..:: Не съм си зарязала детето, защото имаше такива без родители, но този мен си ме набеляза определено.

Общи условия

Активация на акаунт