Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 814
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • На село (близо до Лондон)
Шоколад ти беше с три деца нали? Май сме се засичали в многодетната.  Ако тръгнете всички заедно имай предвид че ще ви трябва голяма къща да наемете, не помня колко бяха голями децата ти, но през агенция ще ви трябва поне три стайна къща. За това трябва да се покаже доход и т.н. Споменавам го че едни приятели с три деца дойдоха заедно, наеха двустайно жилище но в последствие след 1 месец, се наложи да напуснат че много хора били.

По лесен вариант е първо мъжа ти да дойде и после вие.

# 481
  • Истински се вижда само със сърцето.
Памперс може да купиш Панетоне има по супермаркетите, той си е италиански козунак.

Другият вариант е да си направиш, ако ти се занимава и имаш време Simple Smile

# 482
  • постоянно
И аз препоръчвам мъжът първо да дойде,  да си намери постоянна работа,за да може да докаже доходи.  Трябва ви голям депозит (£1000+) +един месец напред + 500 други административни разходи. Ще е голям стрес ако всички дойдете и започнете да удряте на камък. Пожелавам успех.  Hug

# 483
Памперс, толкова си скопосна, а козунак не можеш да намериш? Wink

# 484
  • някъде в орбита...
Mademoiselle Chocolate, ако бяхте без деца, или с едно, щях да кажа че с добра организация и здрави нерви ще се оправите тук заедно. Но с три деца ще ви е трудно наистина. Ние отказахме да се разделяме, дойдохме без установено жилище, без работа, без да познаваме никого, с един куфар и много решителност. Но ако бяхме с три деца отгоре доста по-различно щяхме да постъпим. Лично мнение, естествено.

Илейн, страшно благодаря за инфото, ще го тестваме, че не ми се меси козунак Embarassed

# 485
  • UK
За говорещите зад гърба - навсякъде ги има. Тези дни чух какво ли не по свой адрес, онези трите патици, които ми тровеха живота, сега разказват врели-некипели за мен в другия магазин, как не им писна, шест месеца минаха. Оказа се, че, понеже съм била расист, съм била изгонила всички английски доброволци, и съм наела само българи на тяхно място, та сега всички в магазина са почетни българи. Страшно се радвам, че в моя екип никой на никого не говори зад гърба, никой не се дразни с никого, всички се разбираме страхотно и си вършим работата, и нямаме никакви проблеми, дано и занапред да е така.

# 486
Pampers - В Теско има Brioche оформен точно както нашенски козунак, че и вкусен при това, без остатъчен вкус на пластмаса.

# 487
Цитат на: Pampers link=topic=898083.msg32544384#msg32544

[b
gretalinka[/b], не споделям мнението ти. Тръгването на ясла означава по-бърза адаптация на детето, защото така или иначе ще изостане дори с българския в началото от шока при срещата с втория език. Моят син 2 месеца и дума не каза дори на български. Ние дойдохме точно преди лятната ваканция и съответно трябваше да изчакам септември, за да стартират отново Play group-ите и двучасовата забавачка до нас, на която ходеше в началото, с което говорно изостана с още няколко месеца. Заради това в момента е назад говорно 6-9 месеца от връстниците си и ако продължава така ще се наложи специално да се работи с него, за да навакса преди 4г. Приятели близо 2г си гледаха детето у дома и сега почти на 4г има трудна адаптация в градината, тръгвайки с безплатните часове. Говори по бебешки измислен език и изключително трудно учи английския, стресиран е, отбягва децата.

А ти колкото повече стоиш у вас, толкова повече губиш шанса да започнеш лесно работа. Няма да си подобриш английксия език и най-важната пречка - няма да имаш тукашен стаж. На мен 6 месеца ми повтаряха каква страхотна автобиография имам, английският ми бил добър, но имам два проблема - не съм работила последните две години и нямам местен стаж. За това почването на работа, плащаша дори само и единствено градината е много по-добре за всички ви, отколкото  да си стоиш у дома.
Разбира се, това е лично мнение и опит. А решението всеки взема сам за себе си според своя мироглед. Peace

Благодаря ти pampers ще го имам в предвид.Wink

# 488
Момичета, искам съвет - съпруга ми има много добра квалификация - компютърен специалист е синиър, но сме в Бг и кандидатстваме оттук. Вече има проведени 3 интервюта, но не се спират нанего. Той работи и има 2 месеца да обяви преди напускане. Специалността му е много търсена, и не мога да разбера защо не го взимат - дали за това, че не е на място? Или той е от турски произход - имат ли такива предразсъдъци?

# 489
  • На село (близо до Лондон)
yummymummy, произхода се съмнявам да е пречка изобщо. Нали е българин и има право да работи в Англия?
Квалификацията и липсата на местен опит е по-скоро проблема.

# 490
Момичета, искам съвет - съпруга ми има много добра квалификация - компютърен специалист е синиър, но сме в Бг и кандидатстваме оттук. Вече има проведени 3 интервюта, но не се спират нанего. Той работи и има 2 месеца да обяви преди напускане. Специалността му е много търсена, и не мога да разбера защо не го взимат - дали за това, че не е на място? Или той е от турски произход - имат ли такива предразсъдъци?

Ти сериозно ли, очакваш да получи предложение веднага от 3 интервюта  Rolling Eyes ? Въпреки, че има търсене и т.н. по тези интервюта не се явява само той  Wink. Има и други кандидати. Няма такава работа и позиция, която да е чак толкова търсена и някой да кандидаства веднага и ей така от първото интервю да го вземат, освен ако сигурно не е единствен кандидат.  

Накратко имай търпение Simple Smile. Ще му предложат работа, иска се време, упоритост и търпение. И да по-лесно е, ако е вече в УК, но не означава, че иначе няма да стане.

# 491
Ами кандидатсва вече около година и едва сега след Нова година го интервюираха 3 пъти от различни места, чудех се дали не е защото сме извън страната.

# 492
Хм една година е дълъг период. Това, което ми идва на ум е просто като получи отговор, че не е избран, да пита за feedback. Обикновено дават такъв, особено, ако е през HR агенция. Но ако не са дали, да пита все пак.

Но категорично причината не може да е защото е от турски произход и живее в България.

Успех  Peace

# 493
  • Манчестър
Хм една година е дълъг период. Това, което ми идва на ум е просто като получи отговор, че не е избран, да пита за feedback. Обикновено дават такъв, особено, ако е през HR агенция. Но ако не са дали, да пита все пак.

Но категорично причината не може да е защото е от турски произход и живее в България.

Успех  Peace

Никога няма да му кажат защо не е нает, по скоро точната причина.....дават feedback,ама е стандартен....някой с повече опит се е появил, или някой available for an immediate start ЕТС...

# 494
  • Манчестър

Каква точно му е специалността ? Защото пазара се насити доста с източноевропейци.....не вярвам да очаквате от 3 интервюта да го наемат. Факта,че е от турски произход не е проблем, нито пък,че не е в УК . Имам познати,които ги наеха още докато са в БГ.

Общи условия

Активация на акаунт