Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 811
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
UNIX, AIX имаше някакви обяснения - като например, че искат дивелъпърско мислене, или пък, че те са малка фирма, а той иска да работи по проекти. СВ то му е много дълго и подробно, знам ли и аз, досега си е намирал работа само с щракване на пръстите. Аз пращам на ден поне по 5 СВта, понеже той си работи и няма време да разглежда обявите.

# 496
298, Илейн, благодаря ви! Тъкмо няма да се занимавам да меся аз Simple Smile Ще си намеря аз път до Теско да ги видя.
В този ред на мисли, разменят ли се яйца, картички, козунаци със съседите подобно на Коледа? Да знам да се подготвя, ако се прави нещо.

С този палачинков ден много ме изкушиха и вчера си купих тиган за палачинки hahaha Отдавна не ми се беше прияждало нещо така, че цяла седмица да го мисля.  newsm64

Mademoiselle Chocolate, изпуснала съм, че сте с три деца. Ако тръгнете петимата наистина ще ви трябва голяма сума пари и организация. Успех, каквото и да решите!

yummymummy, успех и на твоя мъж! Понякога нещата допират и до късмет, не само до хубав профил.  Peace

Малката Госпожица Мърморана, пожелавам ти и за напред да сте такъв хубав екип и без повече проблеми!

Честит ви празник, кой каквото празнува! cheers

# 497
  • Bristol
UNIX, AIX имаше някакви обяснения - като например, че искат дивелъпърско мислене, или пък, че те са малка фирма, а той иска да работи по проекти. СВ то му е много дълго и подробно, знам ли и аз, досега си е намирал работа само с щракване на пръстите. Аз пращам на ден поне по 5 СВта, понеже той си работи и няма време да разглежда обявите.
Специално за ИТ не мисля, че е проблем локацията, произхода и опит в конкретната страна. По-скоро късмет, дали CVто ти ще грабне окото на работодателя. Ти едно и също CV ли пускаш или го дообработваш, според конкретната обява? Прилагаш ли cover letter или profile? Не е необходимо да е подробно и да описва всичкия му опит, защото работодателите не четат всичко. Важно е да се обърне внимание на знания, сертификати и опит, които са описани в конкретната обява, да ги грабне и заинтригуваш, за да прочетат цялото CV. Хубаво е да имаш информация и за фирмата. Малка фирма, малки и разнообразни проекти, голяма фирма, специализираш в конкретна област, но имаш и възможности за развитие и растеж. Аз не бих се наела да пускам CVта и да пиша cover letters на моя мъж, освен ако не работим заедно по проекти и знам точно какви са му отговорностите и задълженията, както и какви допълнителни умения има от предишни проекти. При големите фирми проблем е да минеш ситото на HR, те често нямат технически познания и търсят ключови думи, за които да се захванат. Пробвали ли сте и през агенция с помощта на агент да търсите, а не директно към фирмите да подава? А LinkedIn, там също агенти и работодатели се вихрят? Не е лесно търсенето, ако не те познават лично и не са работили с теб преди това  Rolling Eyes Късмет!

# 498
Благодаря ти, Мери, много ценни насоки!

# 499
Както Мери го е описала - масово не гледат автобиографиите една по една, а минават през програми, които да отсяват ключови думи. Съответно, ако не е Word формат по възможност лек, а красив тежък файл - вероятността да нe бъде разчетен от програмата е огромна. Моят беше такъв и се оказа, че просто не минава филтъра им, за да извади ключовите думи, съответно не стига до никого. В крайна сметка го промених и го пуснах на 2-3 фирми за подбор на персонала. Те предлагат безплатна консултация и ти покзват как изглежда автобиографията след като е минала през филтърите.  Peace

# 500
  • Манчестър
Както Мери го е описала - масово не гледат автобиографиите една по една, а минават през програми, които да отсяват ключови думи. Съответно, ако не е Word формат по възможност лек, а красив тежък файл - вероятността да нe бъде разчетен от програмата е огромна. Моят беше такъв и се оказа, че просто не минава филтъра им, за да извади ключовите думи, съответно не стига до никого. В крайна сметка го промених и го пуснах на 2-3 фирми за подбор на персонала. Те предлагат безплатна консултация и ти покзват как изглежда автобиографията след като е минала през филтърите.  Peace

Не знам откъде и кой ти казва , че програми четат CV, но от практическа гледна точка плюс личен опит , мога да те уверя,че това не е така. СВ се чете от човек, дали ще е HR, специалист от областта или лично собственика на компанията, няма значение. Решението да те извикат на интервю е на човек , а не на ПС.
Иначе е важно СВто като текст и презентация да е an eye catching, 3 pages max и задължително да има achievements описани. А и а наемането на работа не е само СВ, има го и елемента personality fit, който разбира се е много субективен, затова е много важно какъв impression ще оставиш в интервюиращите.
Cover letters аз никога не съм писала за себе си, и това не мие пречило.
Най важното е да подчертаеш твоя unique selling point, t.e.защо точно ти си най подходящия човек за работата.
Понякога и само personality e важно...

# 501
Ave, от почти всички агенции за подбор на персонала ми го казаха.... Rolling Eyes Така били отсявали кои автобиографии да разгледат. И след като си смених формата на Word и вкарах няколко допълнителни ключови думи наистина започнаха да ми се обаждат и то често. Преди това ни вопъл, ни стон....
А така си харесвах дизайна.....

# 502
  • Манчестър
Ave, от почти всички агенции за подбор на персонала ми го казаха.... Rolling Eyes Така били отсявали кои автобиографии да разгледат. И след като си смених формата на Word и вкарах няколко допълнителни ключови думи наистина започнаха да ми се обаждат и то често. Преди това ни вопъл, ни стон....
А така си харесвах дизайна.....

Нещо са те метнали на джанката Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile.

Да , те отсяват, но е human decision дори на ниво агенция. Агенцията вече решава дали да направи обратен контакт с теб  ако смятат,че има подходящи позиции. И се стига до регистрационен процес с тях...

# 503
Шоколад ти беше с три деца нали? Май сме се засичали в многодетната.  Ако тръгнете всички заедно имай предвид че ще ви трябва голяма къща да наемете, не помня колко бяха голями децата ти, но през агенция ще ви трябва поне три стайна къща. За това трябва да се покаже доход и т.н. Споменавам го че едни приятели с три деца дойдоха заедно, наеха двустайно жилище но в последствие след 1 месец, се наложи да напуснат че много хора били.

По лесен вариант е първо мъжа ти да дойде и после вие.

Да, с три сме. Те в момента са в една стая и не искам да ги деля. Добре им е така за сега. Голямата е на 7, малките на 3 и 1. Сигурно ще се прежалим мъжът ми да отиде пръв, изглежда, че няма да имаме друг избор. За сега търсим работа дистанционно, което едва ли е много ефективно, но няма да навреди със сигурност. Когато каката завърши училище май месец, мъжът ми ще замине сам да търси работа на място и оттам да оправи къща, сметки и т.н. Това поне е планът за момента.
Гледам сте заформили интересна дискусия за кандидатстването. Според мен мотивационното писмо е изключително важно. Голяма част от старанието си влагам в него. За Англия нямам представа, но имам опит с Германия и от там си вадя аналог - много обръщат внимание на оформлението, на "работата", която е вложена в направата на документите за кандидатстване. Персонален елемент търсят в мотивационното писмо.

# 504
За Англия нямам представа, но имам опит с Германия и от там си вадя аналог - много обръщат внимание на оформлението, на "работата", която е вложена в направата на документите за кандидатстване. Персонален елемент търсят в мотивационното писмо.

Англия не е Германия, слава богу.

И да, важни са ключовите думи. В Ирландия също ползват софтуер в HR агенциите.
После те изнамират в LinkedIn. Общо взето, конкретно за ИТ, това е платформата за търсене на работа.
Много модерна стана и http://myopportunity.com/.

# 505
  • Cambridge, UK
Струва ми се несериозно програма да отсява CV-тата.

Да споделя в компанията на мъжа ми, която е доста голяма, как става.
HR пускат обява в сайта, одобряват кандидати по зададени от инжинерския екип критерии и се канят на интервю.
Интервюто се провежда от инжинери от областта, в която се търси персонал.
Разпитават, притискат едва ли не изпотяват харесаният кандидат. Ако го одобрят му правят предложение за работа, ако ли не - довиждане ще ви се обадим.
Чувала съм за човек от екипа, които си има предпочитания - ако даден кандидат не е завършил University of Cambridge може да е Бог в областта си, но не го кани на интервю. Така че освен CV-то има и човешки фактор.

LinkedIn също е страхотна възможност за намиране на работа - имам приятелка, която е SAP програмист с профил там, всеки ден получава предложения за работа. В момента работи за компания в Чехия, те дори платиха на предния й работотадел, защото напуска без предизвестие, сега е в майчинство и каза че има предложение за работа в Иран, а от Лондон не спират да й звънят.

# 506
usmifchica, между HR отдел и HR агенция разликата е от небето до земята и обратно.

Всичко зависи как ти е написан профилът в ЛинкедИн- оформление, в кои групи участваш, колко endorsements имаш.
Това, че ми пълнят ежедневно пощата нищо не значи - още не е пристигнало изключително добро предложение, което да ме удовлетворява. Всеки иска да работя в офис на фултайм...Wink

# 507
  • До хладилника, който обичам
Всеки иска да работя в офис на фултайм...Wink

Аз искам да работя само почасово като принцеса, ама ядец Crossing Arms

# 508
  • Манчестър
Когато съм подавала за позиции в агенции, винаги съм имала обратен контакт ( телефонно обаждане или емаил написан от човек?
Не ми е известно да ползват софтуер за пресяване, освен когато конкретен работодател им зададе търсен профил тогава да отсяват потенциалните кандидати.

Нямам профил в ЛинкедИн, но пък за настоящата ми работа бях headhunted.
Все пак моя опит е само с областта на финансите, но не мисля.че ще е различно за другите.

# 509
CV parsing, semantic search & matching software не е от днес.

Бу, айде на топло. Знам, че влажността е добре за кожата ни, но не и за кокалите ни. Wink

Общи условия

Активация на акаунт