Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 741
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Nia7 ,  her_76 Благодаря  bouquet

# 586
  • UK
Една жена от някаква агенция току що мина през нас да ми обяснява, че ако вземаме чайлд такс кредит и бойлерът ни е на повече от 5 г, по някаква държавна схема имаме право на безплатна подмяна на бойлера. Може на някого да е полезно.

Някой пита наскоро за Саво, купих по Ибей някакво полско Саво, блесна банята както винаги перфектно. Пробвахме тук някакви други препарати, но винаги след това остават грозни тъмни петна, трябваше да се търка яко на ръка, и пак не изчезнаха изцяло. Не знам чиста белина дали би свършила същата работа, но смятам на Саво да карам занапред.

От Ибей купувам и полски ампули физ. разтвор, подходящи за инхалиране, същите които само с търсене под дърво и камък намирам по полските магазините, по-лесно е по нета. 

# 587
Добро утро!
Момичета имам един въпрос - ако някой е ползвал транспортна фирма за обемист багаж до Бг.

Ние над 200кг багаж, основно техника преместихме с Интерлогистика от врата до врата. Цената сравнено с всички останали, които проучихме, беше изключително добра, от някои фирми дори 3 пъти по-ниска. Много пъти вече ги ползваме в двете посоки. Не помня обаче кой им беше партньора тук, но съм повече от доволна.
След гафове на куриерите Англия-България предпочитам да им платя на Интерлогистика повече за дребни пратки 2-5 кг, отколкото пак да имам разправии и метални неща да пристигат във вид все едно валяк е минал отгоре им.....То това беше най-малкия проблем де.

her_76, може ли координати и на мен да пратиш? Склонна съм все още да дам последен шанс на някой такъв куриер  Mr. Green

Много ме е яд на това време. Откакто почнах работа почивните дни е все гадно. Вчера такъв дъжд и вятър, сега цяла седмица ще е слънчево и топло и хоп - в събота облачно и ветровито.  Hug Помня, че като работех в Сф имах същия работнически късмет. Няколко лета под ред така и не стгигнах до басейн по същите причини  hahaha

# 588
dejie, не, дебелата мара е от семейство тлъстигови, но някои хора и казват тлъстига... Явно във всеки край си е различно. Ето снимки на дебела мара

# 589
  • Bristol
Не е ли това за ушите? Баба ми гледаше нещо такова май и казваше, че имало лечебни свойства.

# 590
  • Истински се вижда само със сърцето.
 В статията която пуснах сутринта мисля, че пишеше че стават и двата вида. Първото е каланхоето ако не се лъжа, а второто не знам дали го има култивирано тук.

Иначе и аз като теб Мери се сетих първо за това Simple Smile

# 591
Merry, от едно и също семество са, тлъстигови и мисля , но не съм сигурна че и двете стават. Бях чела някъде че почти всички тлъстигови стават. Просто това което постнах аз е това което лекаря беше дал на сестра ми, но не пречи и с това дас е пробва Simple Smile

# 592
Pampers благодаря!

# 593
Дежи ето една статия за разликата между различните видове, не е тученицата тази която ти трябва

Аа добре, аз от поста останах с впечатление, че тлъстига и дебела мара е едно и също. Мерси.

Моля те, не ме слагай нищо в ухото, което не е предписано от доктор!
Сестра ми от бабини съвети за лечение на болно ухо оглуша с него!

Merry, в нашата практика могат буквално веднага след прегледа да те изпратят на консултация на специалист в болницата. Това го пиша от опит, мой или с децата. Случвало се е да ни изпрати у дома с уговорката, че може да се обадят от болницата с час още за същият ден.

Това да не е Монтанската болница, дето имат само един УНГ на смяна.
Колкото и малък да е градът, болниците и състава работещи в него са съобразени с бройката на населението.

Скоро бях да си сменям очилата, оплаках се, че ми се изморяват много бързо очите, след седмица вече бях при специалист в болницата.

Може и да греша, но мисля, че новопристигналите, или тези които са по-отскоро тук, като че ли повече ги мотаят. Не пращат на специалист, дават часове с късна дата.
Спомням си, че в началото чаках около няколко месеца за специалист, мисля че около 3 месеца бяха.

# 594
  • Cambridge, UK
момичета, като изключа БГ и турските магазини, къде и под какво име мога да си купя жито?

# 595
  • постоянно
298,
 много зависи от района и доктора. Моят мъж е англичанин и го мотаха 3 седмици по специалисти  със потрошен лакът да решат дали ще оперират или не , докато един ден му се обадиха  в 8 от отделението за да го питат защо не  е там за операция, а той даже и не знаеше ( за мой потрес )  Close
Аз не се оставям да ме мотаят - изисквам , настоявам , ако трябва  се карам. особено ако става въпрос за детето ни.
Докато моят мъж милият чака лекарите да се сетят .
за съжаление NHS има предимства , но май- повече недостатъци.
 Peace

# 596
  • постоянно
момичета, като изключа БГ и турските магазини, къде и под какво име мога да си купя жито?

сигурна съм че и в теско има

# 597
Аз пазарувам от Morrisons - със сигурност има при wholefoods. Аз купувам Bulgur Wheat за готвене /натрошерна пшеница - в Бг също се нарича булгур/.

# 598
  • UK
Благодаря ви, момичета! В ушите нищо не пъхам, толкова много антибиотици не помогнаха, зехтин и тревичка не вярвам. Значи сега звънях в болницата. Тя е една основна, часът ни е в клиника по paediatric otology, успях да го сменя за една седмица по-рано. Обясниха ми, че с паролата, реф номера мога да вляза в системата и да проверявям, ако искам всеки ден за някой случайно отменен час и да си го букна сама. Аз помолих ако е възможно, ако се освободи нещо дори за същия ден, да ми се обадят, че ще реагирам светкавично и за час ще сме там. Казаха ми, че е невъзможно, понеже системата е единна и електронна, но мога ако искам всеки ден да звъня по телефона да питам или да влизам в сайта в акаунта си и да проверявям. Сега ми направиха смяната по телефона и веднага след това влязох в сайта и видях списъка с всички свободни часове и дати, всички са от април и най-ранният е моят току що освободен час. Ще влизам, ако трябва по 5 пъти на ден и ще се моля да изскочи нещо, преди някой друг да го е заел.
 Иначе днес Бори каза, че пак го наболява малко, смятам дя изискам както ми.казахте да говоря с някой старши в джипи практиката и лично с шефа на клиниката. Четох в интернет как се подава оплакване, ако се наложи да стигна до там, първо се говори, после се праща писмено писмо, адресирано до поликлиниката и след това вече по-нагоре, но смятам, че ние няма да стигаме дотам. Дано детето издържи поне няколко дни още, седмица преди да се върнем пак там.
Игличката в неделя беше цяла сутрин с повръщане, после уж всичко мина и снощи късно вдигна температура, сега е на панадол, има си обичайните сополи. Мъжът е с паднал глас и болки в гърлото, явно някакъв друг вирус мори семейството, те не ме притесняват, но на Бори само това му трябва, веднага ще го събори.

Може ли да ми препоръчате някакви имуностимуланти и витамини, които мога да му давам? В Бг много рядко съм давала бонбонки с ехинацея, тук не знам какво да търся.

Говорих с директорката в училище, наясно са със състоянието му, няма да има никакви пеоблеми с отсъствията, мога колкото преценя да го задържам вкъщи. Бу ми напомни, че още няма 5 и преди 5 не е задължително по закон училището и когато казах на директорката, тя каза в такъв случай въобще да не се тревожа за училището и да не го мисля.

Рових из сайта на Бг клиника в Лондон, който дадохте, не видях да имат унг специалисти, така че няма смисъл да го водя там, според мен.

И аз смятам, че има значение мястото за чакане на ред за специалист, в София съм се убедила, че всичко става с повече чакане отколкото в Русе например. Преди няколко години ходех на фризьор даже в Русе без да има нужда от предварително записване.

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 12:41 от dejie

# 599
  • UK
Мвжду другото съвсем наскоро ходихме на зъболекар цялото семейство, на мен ми направиха една пломба. Мъжът имаше проблеми с един зъб, в Бг го съветваха да слага коронка,той така и не намери време. Сега тук зъболекарят каза, че нямало нужда от коронка, ставало с пломба, стърга, пили, сложи пломбата и тя след точно два дни падна. Мъжът ми е бесен, не желае повече да ходи тук на зъболекар, притеснява се, че вече след цялото пилене и дълбане вече и за коронка няма да става, а направо за мост и смята да си стои така, докато не отиде в Бг на зъболекар. Голям късмет има и той, все попадаме на некадърници или навсякъде е така? SadЗъболекарят беше индиец, даже се учудих,че въобще седна на стола, защото още не е свикнал съвсем с етническото многообразие тук и си носи предразсъдъците от Бг.

Общи условия

Активация на акаунт