Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 747
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • UK
Да, само това имах под ръка, неделя сутрин като ме изненада с повръщането.  Confused
Иначе и при на е така, ибупрофенът е по-силен по принцип от парацетамола, в лошите моменти парацетамол изобщо не му влияе, ни на болката, ни на температурата. Топличко слагам и много помага, но когато пищи и реве, не става, той и няма много висок праг на болката, като почне да реве и не спира. Единият път ухото му протече жестоко, но нямах време да проверя ако изчакам дали ще се облекчи, защото се случи точно по пътя за лекаря и веднага почнахме аб.
Като студентка преживях страхотна болка в ухото, но така и не отидох на лекар, когато проби и протече мина от самосебе си, тогава никак не бях наясно, че нещата са сериозни. И все се чудя вече какви варианти да пробвам, хомеопатия, билки, знам ли вече и аз, но тук нямам идея къде да търся такива специалисти. Преди 50 години майка ми е ходила на нагревки за ухото, и след това никога не я е заболяло повече. Пред отчайване съм.

# 571
# 572
Да, само това имах под ръка, неделя сутрин като ме изненада с повръщането.  Confused
Иначе и при на е така, ибупрофенът е по-силен по принцип от парацетамола, в лошите моменти парацетамол изобщо не му влияе, ни на болката, ни на температурата. Топличко слагам и много помага, но когато пищи и реве, не става, той и няма много висок праг на болката, като почне да реве и не спира. Единият път ухото му протече жестоко, но нямах време да проверя ако изчакам дали ще се облекчи, защото се случи точно по пътя за лекаря и веднага почнахме аб.
Като студентка преживях страхотна болка в ухото, но така и не отидох на лекар, когато проби и протече мина от самосебе си, тогава никак не бях наясно, че нещата са сериозни. И все се чудя вече какви варианти да пробвам, хомеопатия, билки, знам ли вече и аз, но тук нямам идея къде да търся такива специалисти. Преди 50 години майка ми е ходила на нагревки за ухото, и след това никога не я е заболяло повече. Пред отчайване съм.
   Едно време майка ми и баба ми правеха на цяло село и град фитили с восък. Пали се и изсмуква нещо си от ухото и минава възпаление. Тука също ги продават и правят, но незнам дали ги правят на деца, нали ги знаем с техните хелт енд сейфти. https://www.google.co.uk/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1 … se+ear+wax+candle Незнам дали са обсолютно същите неща, нито съм чела на англ. отзиви и тн, но ако искаш погледни. За съжаление нито майка ми нито баба ми са между живите и не мога да ги попитам.

# 573
  • UK
Скоро във Въпроси Всякакви в Клюкарника обсъждаха почистване на уши с фуния, имаше и разни вариации с восък и тн, предполагам става въпрос за същото нещо.

# 574
  • Bristol
Тя и майка ми беше казала, чесън запържен в олио, прецеждаш и докато е все още топло (в никакъв случай горещо) да се сложи една-две капки в ухото. Аз си спомням, че ми капеше топло олио, като бях малка, но не знаех, че е било запържено с чесън  ooooh! Чела съм го това и по разни сайтове, групи и форуми, че го прилагат хората. Но мен ме е много страх такива неща да слагам.

# 575
  • UK
Тя и майка ми беше казала, чесън запържен в олио, прецеждаш и докато е все още топло (в никакъв случай горещо) да се сложи една-две капки в ухото. Аз си спомням, че ми капеше топло олио, като бях малка, но не знаех, че е било запържено с чесън  ooooh! Чела съм го това и по разни сайтове, групи и форуми, че го прилагат хората. Но мен ме е много страх такива неща да слагам.

Със същото се лекувам и аз, за мен това е най-добрия лек за възпалено ухо. Една скилитка чесън се запържва в 2-3 супени лъжици олио докато стане златист (не трябва да изгаря) Оставя се да изстине до телесна температура, след това едно памуче колкото бобено зърно се напоява (но не чак да капе) и се слага в ушенцето като отгоре се слага затоплена кърпа или някакъв шал. Аз например го правих това докато си гледам сериала и си лежа така  един два часа.

# 576
dejie, дебела мара или тлъстига е растението, но са доста подвидове... Мога да помоля сетрата да прати снимков материал, но не знам как може да се намери в Англия и то да е същия вид... Прилича доста на дървото на живота, и понякога ги бъркат, но е по-друго. Лесно се гледа, тя мори много цветя, но това е доста неубиваемо Grinning

# 577
  • UK
Тлъстига в моя русенския край казваме на тученицата, плевел, който расте по дворове и градини. В Лидл се продава в тарелки за салата, води се и билка, сега в един сайт пише, че има противогъбични свойства. Дали за същото става дума? Не мога да сложа линк, нещо от тел не става.

# 578
  • Истински се вижда само със сърцето.
Дежи ето една статия за разликата между различните видове, не е тученицата тази която ти трябва

Не работи линка нещо http://www.bgbilka.com/2047/дебела-мара/

Напиши дебела мара и ще ти излезе тази страница с растението.

# 579
Добро утро!
Момичета имам един въпрос - ако някой е ползвал транспортна фирма за обемист багаж до Бг. Никога не сме изпращали и изобщо не сме на ясно. Близки са ми Йорк, Манчестър, Лийдс, но можем да транспортираме и до Лондон. Интересува ме коректен превозвач. Благодаря ви!

# 580
https://m.facebook.com/MJ-Transportt-604363609702501/
Много коректни и бьрзи.взеха ми багажа от адрес в ЛОндон в неделя и петьк беше в Русе.

# 581
  • постоянно
Аз използвам едни момчета тук в Уустершиър.  Карат ги  до Плевен ,а там до адрес на еконт навсякъде в България.  Досега съм нямала проблеми. Ще пратя номера ако искаш да им звъннеш. Сега пратих колет който тръгна вчера и ще е в Бургас до края на седмицата.  Нямала съм проблеми.   Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 10:24 от her_76

# 582
  • Оптимист по принуда
Her, от таблет ли пишеш, много интересни постове се получават с това автоматично заместване на думи  Simple Smile Peace

# 583
  • UK
Дежи ето една статия за разликата между различните видове, не е тученицата тази която ти трябва

Аа добре, аз от поста останах с впечатление, че тлъстига и дебела мара е едно и също. Мерси.

# 584
  • постоянно
Her, от таблет ли пишеш, много интересни постове се получават с това автоматично заместване на думи  Simple Smile Peace
извинявам се , от телефона беше сутринта докато бързахме да се приготвим за училище  Crazy
даже и не съм видяла  Peace

Общи условия

Активация на акаунт