Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 723
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
И аз имах много перипети с зъболекарите тук точно по здравна... Ходих в една практика в Лондон близо до работата, уж много добри отзиви, а зъбаря ( по мое мнение или арабин) на края след като ми казах кой зъб ме боли, а прегледа беше по спешност, той направи друг  Shocked проблема беше в мъдреца, който след 2 седмици се строши, толкова е бил напреднал кариеса... Направо побеснях. Разпитвах и мип репоръчаха във Stockwell бъгларски зъболекар. Е той извади мъдреца и ми препоръча директно да не си правя тука зъбите по NHS...

# 631
Здравейте, някой може ли да ми обясни какво представлява тази позиция за "parent governon", обявена е от училището.

# 632
  • UK
Много сте изписали,
Деси, живеем близо Simple Smile Откъде купуваш коластра?

И аз в Бг съм вземала едни бонбонки с ехинацея на Марсианци, не знам дали има ефект, търсих тук подобни, и аз попадам само на витаминки. А от тези с рибеното масло не намирам за деца под 4, да не би да не се препоръчва за по-малки? Освен това гледам, че повечето са с някаква растителна Омега, кое е по-подходящо растителното или рибеното? Признавам си, че не ядем достатъчно риба у нас.

Това за зъболекарите и касата ме стресна - значи ли, че лечението на децата, когато се налага, няма да е качествено? Аз си платих за моята пломба, но в началото ме питаха дали съм освободена от плащане, аз казах, че не съм наясно с условията, казаха ми да проверя в един сайт, изчислявало се според доходите, и ако имам право на безплатно, после може да си възстановя парите. В смисъл, те не знаеха дали съм по каса или не. И разговорът се състоя на рецепцията, докторът вътре не ме е питал нищо.

# 633
her благодаря ти за нтелефона- свързахме се с момчето  bouquet

dejie вероятно и със зъболекарите е до късмет... Когато дойдохме с детето нямаше места в клиниката в която искахме - аз се записах като частен пациент и с изчакване за свободно място, а за детето ми отговориха, че не може да бъде частен пациент и го записаха веднага. Правиха му паднала пломба, която беше правена в Бг - супер съм доволна и от отношението и от качеството - сравнението не е в полза на Бг /според мен/. Правили са ми пломби и като частен пациент и в последствие по NHS - не намирам, че работиха с различно качество.

# 634
  • постоянно
Лейдибърд,
за нищо.  Дано да ти свърши работа. Знам , че кара сезонни работници по фермите и си помислих , че ако има път на север даже може да го вземат от вас и да не се налага да пътуваш .
Аз ги използвам всеки месец за да пратя нещо на мама  Heart Eyes

Утре съм на зъболекар за пломба и доизваждане на зъб - не ми се мисли даже , много съм страхлива като допре до зъболекари.
 newsm43 newsm43

# 635
  • След завоя в дясно
Ей девойки, човек малко да зачезне и после два дни не мога да ви изчета.
Дебела Мара имам made in BG, ако някой иска за разсад или лек да се обади. Като цвете не е много претенциозна и ми вирее супер във сенчестата час от градината. Имам и здравец пак made in BG, ако някои му е домъчняло ..давам. Виждала съм ги също така и двете растения в градинските центрове.
За зъболекарите тук... мъка. Мъжът ми го заболя зъб в Петък сутринта звънях на зъболекарите за час още в 9ч. нямаха свободни места, най-рано в Понеделник нищо, че работят и в Събота. Звънях на NHS казаха, че не мога да го запиша защото не бил до мен, той беше заминал на робота вече. Подбрах го той да им звъни обадил се и му казали, че понеже се обаждал от мобилен в Лондон можели само там да му дадат час. Той им обяснил, че пътува за вкъщи и ако може да му дадат час в нашият район, казали не може. Прибра се пак им звъни го пратиха в един град, който е на 1ч. път от нас в едната посока.. мъка Санчо мъка. Сега издирвам читав зъболекар на нашата ериа ама са кът.
Търсим и частна здравна застраховка подходяща за self employed, ако можете да препоръчате нещо ще съм благодарна.
Ясно е вече, че NHS е потъващ кораб без дъно, по добре да се преструктурира изцяло системата,ако трябва да се заплаща една част като в Германия, но никой от политиците няма топките за това. Имам приятелка, която работи като преводач в болниците, чрез агенция, каза че агенцията таксува NHS за тази услуга £100 на час!! И това е само капка в морето. Комшията от едната страна до нас 2 пъти му отварят сърцето, защото операциите са провал чака пак за нова вече 1 год. Комшийката от другата страна пък си отиде пак от тяхното безхаберие, роднините сега ги съдят.

# 636
  • UK
Ell, уби всичко детско в мен! Освен да хващам самолета и да се прибирам с тези вечно болни деца! Simple Smile)

# 637
  • Bristol
Здравейте, някой може ли да ми обясни какво представлява тази позиция за "parent governon", обявена е от училището.
http://www.bbc.co.uk/schools/parents/school_governor/
Участваш редом с директорката и учителите в управлението на училището. Един вид си представител на родителите.  За повече подробности погледни в линка.

# 638
А от тези с рибеното масло не намирам за деца под 4, да не би да не се препоръчва за по-малки?
Ескимо 3. Има и течна формула за малки деца. Знам го още от България, но не съм давала от него. Тук съм го виждала в магазините на bodywise /има ги на много места/, както и в сайта на planetorganic /техните магазини са по на рядко/. Сигурно и на други места го има.
http://www.bodywiseuk.com/PD/health-foods-shop/Essential-Fatty-A … utti-Fruity-.aspx

Ell, и мен мама ме изпрати със здравец и сега има две сакции на прозореца в кухнята. ММ умори неговия, но моя устоя.

Нашата зъболекарска практика е с много звездички и уж много добри отзиви, обаче нас ни сложиха при едно младо момиче и поне за детето търся друг вариант.

# 639
  • До хладилника, който обичам
Донесоха ми здравец от България и после малко обидно ми стана чак да установя, че и тук има, хем повече видове от тези, които съм свикнала да виждам Simple Smile И си захванах и от тях.

# 640
Кой ще има право да гласува на референдума юни? Предполагам,само УК граждани. Знае ли се какво ще се случи с нас,които вече сме тук,но нямаме гражданство,ако евентуално излязат от ЕУ? Имате ли някаква идея?Ако ще трябва да си ходим,ще ме е яд,че тъкмо се устроихме и децата свикнаха с езика и с училището.

# 641
  • Ilkeston
Много сте изписали,
Деси, живеем близо Simple Smile Откъде купуваш коластра?
Здравей dejie. Коластра съм виждала в holland & barret, но не съм сигурна дали става за деца. В амазон намерих това: http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B000UM1T9O/ref=mp_s_a_1_1?qid=14 … JL&ref=plSrch . Иначе ние пихме ( в това число и аз, че често страдах от ангини и пансинуит) течна на LR - свекърва ми ми я прати от БГ, но там май е доста по-скъпа. Да чукна на дърво, откакто я пих преди година не съм се разболявала, което ми е абсолютен рекорд. Иначе на малкия също му повлия добре, но не и на вкус 😖
Най-доволна съм от ехинацеята на dr. A. Vogel. Има я и в Теско. Нея я ползваме от както малкия беше на годинка в Африка и качеството й май навсякъде е еднакво.

# 642
http://www.bbc.co.uk/schools/parents/school_governor/
Участваш редом с директорката и учителите в управлението на училището. Един вид си представител на родителите.  За повече подробности погледни в линка.
Благодаря  Peace

# 643
Моят мъж от вчера много го боли венеца, подут е доста. Явно някакво възпаление.Той има проблеми с венците.
Някой имал ли е подобен проблем и как се е справил? Имаме някакъв препарат за жабуркане, но не помага. Знам, в БГ е ползвал Elugel и му помага, но тук няма такъв подобен.

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 00:44 от monii

# 644
Лейдибърд,
за нищо.  Дано да ти свърши работа. Знам , че кара сезонни работници по фермите и си помислих , че ако има път на север даже може да го вземат от вас и да не се налага да пътуваш .
Аз ги използвам всеки месец за да пратя нещо на мама  Heart Eyes

Утре съм на зъболекар за пломба и доизваждане на зъб - не ми се мисли даже , много съм страхлива като допре до зъболекари.
 newsm43 newsm43

Имаш съчувствие и стиснати палци от мен!
Аз съм с временно залепен мост от 2 седмици, защото моят доктор искаше да вземе парите, пък нищо че ме болят и двата носещи! Чакам упорито да се случи чудо!

Мъжът ми в неделя се оплака от зъб, в понеделник отиде при доктора и се върна с изваден зъб.
Ако не носеше "доказателството" със себе си, щях да обвиня зъболекаря, че е извадил здрав зъб Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт