До момичетата в Бургас - информация за гинеколог 6

• 122 534
  • 778
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
А защо не ти изписаха прогестерон или прегнил, за да се пробват да спукат кистата..... Shocked Директно го задай този въпрос и то точно сега, докато си още във втората фаза на цикъла/защото сега се прави/. Звънни и питай

А това с обърната матка ни най малко е верно, матката не е статичен орган и се мести почти постоянно и няма нищо общо със забременяването. Казвам ти го като човек с обърната матка/която вече , след раждането и износването може и да не е обърната/ и минала през репродуктивни специалисти/познати т.е не се чудят каква глупост да си просмучат/;

# 721
И аз се чудя защо не пробват да я спукат с лекарства...Дали Михайлов утре ще изпише  newsm78

# 722
  • в кукувиче гнездо
И аз се чудя защо не пробват да я спукат с лекарства...Дали Михайлов утре ще изпише  newsm78
На мен за киста на яйчника Кироваков ми изписа хормони и след две седмици нямаше вече нищо. Дано не пробват да те наплашат в първа и да искат да те режат тия касапи.

# 723
А кога точно се бие прегнил?След овулация ли?Преди бременността овулацията ми беше на 14 ден,сега с 14-15 дни цикъл и зацапване нямам идея кога е  newsm78 Мъжа ми се успокои и не му се обикаля много,много по лекари.Даже Градева каза,че няма смисъл да ходя при Михайлов,но още едно мнение няма да е излишно.Каза и да внимавам да не се спука,обаче с малко дете как да внимавам...

# 724
  • Бургас
ако е задържан фоликул, който върви към киста се слага около времето на овулция. Кой ден от цикъла ти е днес? Кога последно имаше менструация?

Сега прочетох , че е 4,5см. По-скоро с противозачатъчни или прогестерон

# 725
На 30-ти октомври последно ми дойде,но зацапването продължи до тази неделя.Винаги накрая на зацапването пада нещо като оцветен белтък и зацапването спира.Случва се между 14 и 16 ден от началото на цикъла,даже мислех,че тогава съм в овулация,но съм правила и ову тестове и бяха отрицателни.Нямам идея кога съм в овулация.

# 726
  • Бургас
при все кистата, овулация най-вероятно , няма. Но си във втората фаза на цикъла. Според мен е добре, докато е време да обсъдиш дали да не приемаш 10тина дни прогестеронов препарат или направо противозачатъчни. Хормони назанчи ли ти?

# 727
Нищо не са ми изписвали.Недялков иска утре да се разберем за операцията,Градева каза да чакам цикъла и 2-3 дни след него да отида при Хубчев да види дали се е спукала кистата.Иска ми се да не се стига до операции,да пробвам и с лекарства.Може пък да помогнат.

# 728
  • в кукувиче гнездо
Нищо не са ми изписвали.Недялков иска утре да се разберем за операцията,Градева каза да чакам цикъла и 2-3 дни след него да отида при Хубчев да види дали се е спукала кистата.Иска ми се да не се стига до операции,да пробвам и с лекарства.Може пък да помогнат.
Отивай при Хубчев. Според мен довери се на него.

# 729
  • град-държава
И аз не бих отишла при Недялков в този случай и при тези отзиви, а бих търсила припокриване на мнения и изследване.

# 730
...Проблема каза при мен е,че не е от сега,а от месеци и най-вероятно ще се наложи лапаро..
Моето мнение е както на fair wind_82.
Как разбраха , че кистата е стара и не  е  от сега - последно кога си била на гинеколог ,а  и да си била може да не са я видели  ?
Само , ако е доказано , че  стара киста ,задържана от месеци  , при съмнения за шоколадова киста се тръгва веднага за операция . Иначе  - се изчаква  с противозъчатачни да се види до следващия цикъл .
Виж наличието на болки    и усещане за натиск  и притискане може и да ги кара да настояват за операция .
При мен доказан репродуктивен специалист в гр. София    предпочете да изчака  даже няколко месеца - назначи ми  хормонален препарат- противозачатъчни хапчета  , а не ме насочи директно към операция . За съжаление кистата не се повлия  и се наложи лапароскопия .
И други пъти съм задържала фоликул , който на следващ цикъл или след няколко цикъла  са се пукали и изчезвали .
Потърси второ мнение  все пак .
Темата е за лекарите  , а не за  начини на лечение и хормонални проблеми - допитай се в подходящата за повече съвети .
Успех .
Лапарото не е страшно  и възстановяването е  много бързо , но все пак дано не се  стига до там .

# 731
Още от май месец имам натиска,тогава веднага отидох при Ирмов,но той не видя нищо.От тогава обиколих различни лекари,в търсена на причина за натиска и всички вдигаха рамене.Накрая уж от червата,ама явно си е кистата.Натиска пък,не е бил през целия месец-случвало се е да го има за 3-4-5 дни и минава.Друг път пък го имах и по 20 дни.Дали се е въртял яйчника и заради това не съм я усещала,не знам.Но може и да се е пукала и заради това да не съм усещала нищо.Утре ще видя какво ще каже и Михайлов,но засега мисля да не ходя при Недялков и да изчакам цикъла.Дано Михайлов изпише някакви противозачатъчни,за да пробваме и така. Praynig

# 732
Bandida аз знам,че кистата се изследва,за да се разбере какво да е лечението. Аз лично много се обърках от всичките мнения,а за теб не знам.Дано попаднеш на подходящ доктор и всичко да се нареди.  bouquet Hug

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 17:25 от Baby.st.ss

# 733
Благодаря ви.  bouquet
И аз се надявам този път всичко да е наред,ще съм благодарна ако не влизам в болница  Blush
Много ми помогнахте,просто нямам думи да изразя благодарността си към всички,които се включиха с мнение.  Hug

# 734
Здравейте. Дайте идея при кого да си направя биохимичния скрининг - Троянчев или Стоилов? Каква е цената на скрининга?

Общи условия

Активация на акаунт