Кой родилен дом в София е за предпочитане?

• 260 530
  • 1 736
  •   1
Отговори
# 915
......Просто искам да кажа че трябва да се уважат всякакви апели и мнения защото незнаем какво стои зад тях Peace.........
..........Аз да се изкажа по темата бях в Шейново на ЖК и там родих второто си дете.Раждах при дежурен екип в неделя и съм супер доволна...........

Виж, казвала съм го и друг път (даже май в тая тема Rolling Eyes), и пак ще го кажа:
това, че в някоя болница има некадърници и грубияни, не означава, че там няма и суперсвестни хора, които са истински професионалисти, и които заслужават само адмирации.   bouquet
С две думи - не може да лепиш етикет на цялата болница, само защото някакъв идиот (или двама, примерно) се е отнесъл лошо с теб.

# 916
какво съм правила там - си е моя работа, важното е че видях за какво иде реч - сега ще знам - ще си стоя в Токуда и ще си плащам! Всеки според чергата си - то и моята не е широка, но Шейново няма да си го причиня никога вече, нито на бебето ми!
 А че тече ремонт - тече някакъв - съдейки по шума и прашните и мръсни майстори, които се разхождат из коридорите сред бременните и изписваните бебета, но къде точно незнам ... слава богу!  Mr. Green

# 917
Я кажи, ти само за това ли се регистрира?
Да кажеш колко е невероятно в "Токуда" и да оплюеш "Шейново"?
Не си първата, да знаеш.
Само дето на такива мнения обикновено не може да се разчита много, защото както светкавично сте се регистрирали, така отплувате нанякъде и не се появявате повече.
  Laughing

# 918
дам, цял живот това ми е заветната цел - или поне от януари насам чакам този момент !
поне провери кой кога се е регистрирал преди да коментираш Simple Smile
А ти да не би да си от персонала в Шейново, че така ревностно го защитаваш Laughing
А мнението си го казах, че дори отговорих и за ремонта. Не виждам какви повече локуми искаш да се разтягат, че имаш претенции за отплуването - хората си имат и по-забавни неща за вършене от висенето във форумите   Mr. Green

# 919
А ти да не би да си от персонала в Шейново, че така ревностно го защитаваш Laughing

Ъхъм, директор съм на "Шейново".
 Joy  Joy  Joy

# 920
Е, защо така нападате момичето. Това, което ми описва, много ми напомня на моите впечатления от "Тина Киркова " преди година и половина. Бих добавила и пъплещите хлебарки по стените и пода, както и репликите на "акушерките"  - "абе вие сте ненормални"(по повод на това, че ги повикахме по спешност, защото едното от момичетата започна да излиза от пълна упойка, да повръща и да се дави)  и -"айде, от мен да мине, ще ти извадя абоката, понеже си адашка на сина ми"(момичето стоеше над 24 часа с кофти забит абокат, от който ръката и беше посиняла и изтръпнала) .Честно казано, нямам добро впечатление и за Шейново, базирано на разказите от мои близки, раждали там.
Родих в Токуда и мисля, че това са най-добре похарчените ми пари. Наложи се да лежа за задържане в третия месец. В Токуда нямаше места, тъй като разполагат с ограничена база, що се касае за Патологичния сектор. Другите три болници с такъв са Шейново, Майчин Дом и Тината. Предполагам, че това е причината nierika да отиде в Шейново. Ако имаше начин щях да си спестя тая една семица, прекарата в Тината.

# 921
  • София
Я кажи, ти само за това ли се регистрира?
Да кажеш колко е невероятно в "Токуда" и да оплюеш "Шейново"?
Не си първата, да знаеш.
Само дето на такива мнения обикновено не може да се разчита много, защото както светкавично сте се регистрирали, така отплувате нанякъде и не се появявате повече.
 Laughing
Много рязко се изказваш.
Ще споделя моето впечатление от Шейново, но преди това ще ти припомня, че една капка катран проваля цялата делва мед.

Приеха ме с обилно кръвотечение, въпреки че изобщо не исках да седя. Нощната сестра (беше към девет и половина-десет вечерта) дойде с инжекция папаверин и ми я сложи така, че ми изхвръкнаха очите и подскочих. Гарнира "постижението" си с нахокване, че съм мръднала. Късмет, че кървях като заклана и от страх ми се беше вързал езикът, иначе щях да я питам колко умение се иска да уцели нерв при мускулна инжекция (ако не са ви слагали такова нещо, да знаете, че забиването на иглата не се усеща грам, усеща се само вливането на медикамента и е безболезнено ако става по-бавно).

Отидох до тоалетната да сменя пренапоената превръзка с нова, а на вратата се разминах със санитарка, която ми каза: "Не влизай в ОНАЗИ тоалетна, тя е за родилките" - в думата "родилките" вложи такива презрение и погнуса, че се замислих дали не говори за сифилистични уличници-убийци.
Все пак влязох в ОНАЗИ тоалетна и поисках да закрещя - толкова мръсотия не сте виждали в никоя обществена никога нечистена тоалетна. Боже, в тази клоака идваха току що родили жени??
Видно банята и тоалетните бяха ремонтирани скоро, а от две мивки се разнасяше миризма на блато, заради застояла вода.

Превръзките ми свършиха, кръвта не спираше и жените от стаята ме посъветваха да поискам лигнин от сестрата (не знаех, че е длъжна да ми даде)... Поисках, супер притеснена... безмълвно ме унищожи с поглед а ла "ей, наглост безподобна".

Нещата ми се влошиха и се наложи пак да ходя при унищожителката, за да поискам лекар. Този път изобщо не ми пукаше дали я безпокоя. Лекарят дойде бързо и направи всичко, което можа. Съвсем човешки ми поговори да чакам и да не се терзая.

Екипът на следващия ден (събота) беше чудесен - и сестрите и докторката. Е, какво му трябва на човек - чиста тоалетна (аз такава там не видях) и хора, които си вършат работата с дясната ръка ненамръщени. Работата беше стигнала до good bye poor baby, та почакахме анестезиолог, който също беше чудесен. Докато излизах от упойка сестрата идваше на 10 минути да ме проверява и да ме пита как съм.

Заключението ми: АГ-болницата не бива да е място за наказание. Не мога, просто не мога да се чудя дали сестрата ще е на кеф от една страна, а от друга дали съм си измила ръцете добре и дали не съм обърсала някоя гадост с нощницата, която да ми донесе инфекция. Не мога да се чудя и как ще се изкъпя, след като няма чисто място, на което да оставя хавлията. Психическото напрежение от такива "дреболии" се отразява върху цялостното състояние.
Ако всички служители на болницата бяха като онези чудесни лекари и сестри, които споменах, със сигурност хигиената нямаше да е такава и със сигурност щеше да има силен контрол. Защото кучето (санитарката) скача според тоягата.

В този смисъл не разбирам жените които казват "Е, държаха се гадно и унизително, ама като си гушнах бебето и нали сме живи и здрави, та всичко забравих". Ами те ще продължават да се държат така, защото никоя не търси правата си на пациент и човек - говоря за произволно АГ, в което си позволяват да унижават и да не работят.

Смятам е ясно, че съм зачертала Шейново от списъка с болници, колкото и да ми е мъчно. От прочетеното за МД - и него. Плащам достатъчно осигуровки и имам достатъчно възпитание, че да се оставя да ме третират като нагла циганка-помиярка и то хора, които са по-долу и от циганка-помиярка в морално отношение.

# 922
...............Ще споделя моето впечатление от Шейново, но преди това ще ти припомня, че една капка катран проваля цялата делва мед................

...............Ако всички служители на болницата бяха като онези чудесни лекари и сестри, които споменах, със сигурност хигиената нямаше да е такава и със сигурност щеше да има силен контрол. Защото кучето (санитарката) скача според тоягата................

Да, ето това, всъщност исках да кажа и аз.
Няма как да познавам всички, както и съм сигурна, че има олигофрени (не само там, навсякъде), но пак казвам - има страхотни професионалисти, хора, в пълния смисъл на думата, и ми е жал, че заради онези, "другите", и върху тях се излива помия.
И то без да имат грам вина за това, а напротив - даже влачат онези, "другите" на гърба си.
Мисля, че един трезво мислещ човек няма как да не се съгласи с мен.

# 923
  • София
В този смисъл не разбирам жените които казват "Е, държаха се гадно и унизително, ама като си гушнах бебето и нали сме живи и здрави, та всичко забравих". Ами те ще продължават да се държат така, защото никоя не търси правата си на пациент и човек - говоря за произволно АГ, в което си позволяват да унижават и да не работят.

... Плащам достатъчно осигуровки и имам достатъчно възпитание, че да се оставя да ме третират като нагла циганка-помиярка и то хора, които са по-долу и от циганка-помиярка в морално отношение.

извинявай, ти как си потърси правата на пациент и човек? ходи ли в ОНЕЗИ тоалетни?
и тъй като и аз плащам бая осигуровки и съм горе-долу възпитана, моля да ме посъветваш как да се възползвам от тези плюсове следващия път
благодаря!

# 924
благодаря ви за подкрепатаrapunzel и Soulmate! Радвам се искрено, че не съм единствената, на която тези неща, толкова важни, и правят впечатление!
ето част от разговора ми с акушерката вчера:
аз- каква е тази инжекция
тя- за задържане
аз- ама аз не съм за задържане
тя- е нали си за нещо такова.... като за задържане
аз- не, не съм
ама тя вече ми я беше боднала...  Laughing
и аз трябва да съм спокойна за себе си и бебето в тази обстановка с тези специалисти...  Sick

а за джуличка - всеки трезво мислещ човек, който ми прочете първия пост ще види онези двама души, които са изключение, за които ти така настоятелно говориш - само че в случая с Шейново заключенията трябва да се вадят не от частното към общото, така че шепа добри специалисти няма как да влияят на имиджа на болницата защото се губят в целия катран!!!

# 925
  .....шепа добри специалисти няма как да влияят на имиджа на болницата защото се губят в целия катран!

Тук, за жалост си много права.   Confused

# 926

... Плащам достатъчно осигуровки и имам достатъчно възпитание, че да се оставя да ме третират като нагла циганка-помиярка и то хора, които са по-долу и от циганка-помиярка в морално отношение.

извинявай, ти как си потърси правата на пациент и човек? ходи ли в ОНЕЗИ тоалетни?
и тъй като и аз плащам бая осигуровки и съм горе-долу възпитана, моля да ме посъветваш как да се възползвам от тези плюсове следващия път
благодаря!

само ще кажа, че колкото повече търпим, мълчим и овчедушно понасяме просташкото отношение, толкова по-просташко ще става отношението им!
Много е просто правата на човек можеш много ясно да си ги декларираш и отстояваш по много начини, а за пациентските права - най-малкото едно ХЕИ можеш да сезираш или някоя от тв медиите! Лекарите там не са единствените, нито са Господ, че да си мислят, че са безнаказани!
В нас българите трябва да се изгради и възпита чуството, че сме КЛИЕНТИ, а не пациенти!

# 927
.......нито са Господ, че да си мислят, че са безнаказани!

Че те са си.
Кой лекар е бил осъден?

# 928
  .....шепа добри специалисти няма как да влияят на имиджа на болницата защото се губят в целия катран!

Тук, за жалост си много права.   Confused

... и съм сигурна, че ако финансовите условия Токуда- Шейново бяха равни, нямаше да има смисъл този спор, тъй като никой не би избрал Шейново, па макар и с Диков начело...
за съжаление действителността е грозна...

# 929
  • София
само ще кажа, че колкото повече търпим, мълчим и овчедушно понасяме просташкото отношение, толкова по-просташко ще става отношението им!
Много е просто правата на човек можеш много ясно да си ги декларираш и отстояваш по много начини, а за пациентските права - най-малкото едно ХЕИ можеш да сезираш или някоя от тв медиите! Лекарите там не са единствените, нито са Господ, че да си мислят, че са безнаказани!
В нас българите трябва да се изгради и възпита чуството, че сме КЛИЕНТИ, а не пациенти!

то това ясно, а ти защо не си декларира правата и после да си отстояваш, а ще ходиш в Токуда, където ще си плащаш ВЪПРЕКИ платените ти осигуравки  newsm78

искам да кажа, че е много лесно тук да си пишем и да се правим на велики  Peace и аз съм на това мнение, ама стоях в МД ...  Confused

Общи условия

Активация на акаунт