Кой родилен дом в София е за предпочитане?

• 260 492
  • 1 736
  •   1
Отговори
# 930
само ще кажа, че колкото повече търпим, мълчим и овчедушно понасяме просташкото отношение, толкова по-просташко ще става отношението им!
Много е просто правата на човек можеш много ясно да си ги декларираш и отстояваш по много начини, а за пациентските права - най-малкото едно ХЕИ можеш да сезираш или някоя от тв медиите! Лекарите там не са единствените, нито са Господ, че да си мислят, че са безнаказани!
В нас българите трябва да се изгради и възпита чуството, че сме КЛИЕНТИ, а не пациенти!

то това ясно, а ти защо не си декларира правата и после да си отстояваш, а ще ходиш в Токуда, където ще си плащаш ВЪПРЕКИ платените ти осигуравки  newsm78

искам да кажа, че е много лесно тук да си пишем и да се правим на велики  Peace и аз съм на това мнение, ама стоях в МД ...  Confused

ами аз си направих избора и им го демонстрирах много ясно като си вдигнах чукалата посред нощ. първоначално се направиха на велики и вездесъщи, да съм чакала, как можело така да ги разкарвам, но в погледите им се четеше друго после, защото незнаят откъде ще им дойде и какво до главата. 
Плащам и искам качествена услуга - като не ми я предоставят - ще плащам на някой друг, та макар и в троен размер. Няма да изкярят този месец заплатата на някого от моите осигуровки  Laughing
Като не ми искат парите там - ще ги оставя другаде
да не говорим, че в моя случай трябваше и в шейново да избирам екип и да оставя 1500 лв
да са живи и здрави!  Laughing  Peace

# 931
  • София, Борово
Екипите от Токуда са кадри на МД, Шейново и т.н. Та много ми е интересно, как така се получава, че работйки в Токуда те стават по-добри, защото някои от тях все още работят и на старите си места???

# 932
  • София
Екипите от Токуда са кадри на МД, Шейново и т.н. Та много ми е интересно, как така се получава, че работйки в Токуда те стават по-добри, защото някои от тях все още работят и на старите си места???

Не знам дали стават по-добри откъм професионализъм, но разликата в отношението към една пациентка в Шейново и Вита например е огромна! Говоря от личен опит.
Когато раждах във Вита, имаше акушерки, които работеха и в Шейново по същото време, просто даваха смени и на двете места. Винаги съм казвала, че всички във Вита са страшно любезни, не такива неща чета за Шейново, за същите хора.
Не искам да навлизам в подробности, само ще кажа, че висях на главата на една акушерка докато правеше определени процедури на бебето ми и след като любезно се опита многократно и разбира се, безуспешно да ме отстрани от стаята на бебетата, накрая ми каза в прав текст, че в Шейново това не може да и се случи. Ами да, не може, аз затова не раждам в Шейново, нали?

Иначе по темата мога да кажа, че след престоя ми в Патологията на Шейново съм възхитена от хората, които работят там и съм отвратена от липсата на хигиена и мивка в тоалетната.
Добре, че хората се оказаха разбрани и ми позволиха да се мия в тяхната баня.

# 933
Да, наистина е абсурдно едни и същи хора да работят в две различни болници и да демонстрират различно поведение. Факт е, че в Токуда или Вита, една акушерка не би си позволила да ти каже:"Кво си се развикала, ма, като разтварЯ краката така ли викаше?"  - репика от Шейново, отправена към моя приятелка в хода на раждането.
Факт е, че в държавните болници, болшинството(Слава Богу, все още се намират изключения) от персонала е озлобен, дали от ниските заплати или условия на работа и отношението към пациента е грозно и унизително на моменти. Затова сме принудени да си "купуваме" добро отношение, когато такова трябва да бъде безплатно и задължително.

# 934
Да, наистина е абсурдно едни и същи хора да работят в две различни болници и да демонстрират различно поведение. Факт е, че в Токуда или Вита, една акушерка не би си позволила да ти каже:"Кво си се развикала, ма, като разтварЯ краката така ли викаше?"  - репика от Шейново, отправена към моя приятелка в хода на раждането.
Факт е, че в държавните болници, болшинството(Слава Богу, все още се намират изключения) от персонала е озлобен, дали от ниските заплати или условия на работа и отношението към пациента е грозно и унизително на моменти. Затова сме принудени да си "купуваме" добро отношение, когато такова трябва да бъде безплатно и задължително.

Подкрепям!

# 935
  • София
В този смисъл не разбирам жените които казват "Е, държаха се гадно и унизително, ама като си гушнах бебето и нали сме живи и здрави, та всичко забравих". Ами те ще продължават да се държат така, защото никоя не търси правата си на пациент и човек - говоря за произволно АГ, в което си позволяват да унижават и да не работят.

... Плащам достатъчно осигуровки и имам достатъчно възпитание, че да се оставя да ме третират като нагла циганка-помиярка и то хора, които са по-долу и от циганка-помиярка в морално отношение.

извинявай, ти как си потърси правата на пациент и човек? ходи ли в ОНЕЗИ тоалетни?
и тъй като и аз плащам бая осигуровки и съм горе-долу възпитана, моля да ме посъветваш как да се възползвам от тези плюсове следващия път
благодаря!

Защо се заяждаш, не е честно.
Не съм скандалджийка и ми страшно обидно да споря с прости същества (онези от болниците), затова предпочитам да не пресичам пътя си с такива.
Ако ми се наложи, все пак - ще пусна оплакване до началника на отделението и сигнал до ХЕИ. За жалост подозирам, че ще бъда единствена (или една от няколкото), като гледам настроението на болшинството по въпроса с ЧОВЕШКИТЕ права на бременните.

# 936
Правителствена.

# 937
Аз родих в Окръжна , без избор на екип и съм много доволна . Второ живот и здраве пак там ще раждам .

# 938
За Шейново...родила съм там два пъти, отделно съм имала различни други проблеми, с две думи минала съм абсолюто всички отделения и кабинети...факт е че там дори в различните отделения и смени дори, едни и същи хора се държат различно...в случая не става въпрос за болницата, за плащането или заплатите им, а според мен- явно за контрола и ръководството на смяната/отделението/болницата
От скоро имам наблюдения в Токуда- същата работа е и там (там пък само  в АГ нямам наблюдения)

# 939
Маминки понеже в петък (04.09.2009) ми е термина днес ми казаха че въпреки че съм осигурена ще трябва да си плащам престоя в болницата.Решила съм да раждам в Шейново има ли нещо такова

# 940
  • Пловдив
Маминки понеже в петък (04.09.2009) ми е термина днес ми казаха че въпреки че съм осигурена ще трябва да си плащам престоя в болницата.Решила съм да раждам в Шейново има ли нещо такова

ако ще ползваш Вип стая или избор на екип или упойка или друга платена екстра

# 941

Глупости ти говорят, не ги слушай.
Нищо няма да плащаш, освен ако не искаш "екстри", както ти е казала и Елфита.
  Peace

# 942

Ако си без избор на екип ,не се плаща абсолютно нищо  Peace

# 943
Плаща се престоят,въпреки че си осигурен. Мисля ,че беше към 2-3 лв на ден

# 944
Плаща се престоят,въпреки че си осигурен. Мисля ,че беше към 2-3 лв на ден
И кога е било това или откога това в Шейново?
През април месец подписах декларация, че престоят ми в заведението е безплатен. Изключая изборът ми на екип.

Общи условия

Активация на акаунт