Кой родилен дом в София е за предпочитане?

• 260 455
  • 1 736
  •   1
Отговори
# 960
И на мен ми предстои раждане през ноември.Прочетох всичко и мисля,че се ориентирах до някъде в тази каша благодарение на вас.До решение май трудно ще стигна,но поне стесних кръга.Стискам палци на всички.

# 961
  • sofiq
преди малко повече от 2 месеца родих в Шейново,не съм плащала и стотинка,раждането ми продължи доста време(почти 48 часа) и през това време се смениха различни лекари и акушерки,от всички съм много доволна,бяха много мили и внимателни Peace,никои не се е отнесъл към мен или други раждащи момичета грубо,напротив макар през ноща когато родих родиха и още към 30 жени,въпреки че лекарите имаха страшно много работа не си позволяваха да се сопват или да те подминат ако иска да попиташ нещо

# 962
  • София
Някой има ли информация къде позволяват на таткото да присъства на раждането?

В Окръжна болница.

# 963
  • sofiq
Някой има ли информация къде позволяват на таткото да присъства на раждането?

В Окръжна болница.

и в Шейново,но се плаща допълнително

# 964
Благодаря на nana77 и tediata за информацията.  bouquet

# 965
И в "Тина Киркова" също разрешават ...и в частните болници !

# 966
Мерси, Бърборанке.  bouquet
При нас вероятно ще отпадне присъствието на бащата като вариант, защото няма да има кой да се грижи за принцесата, ако таткото ми помага с дишането. Laughing
Окончателно реших да се насоча към Втора градска и чакам с нетърпение другия месец отворени врати, за да видя как е там. Simple Smile

# 967
Хубаво е бащата да присъства ,който иска ,разбира се!Но според мен са грешни пари - и защо въобще човек трябва да плаща за да присъства на раждането на собственото си дете ....ей това се чудя  newsm78.Който иска да влиза,който не иска - не.Но да плащаш  Thinking и то не малка сума ,която да покрие консумативите - калцуни ,престилка и шапка ,ами поне 250 лв. а може и повече .....Болницата яко печели! #Cussing out

# 968
Както писах из форума, нашият татко присъстваше на раждането на първото си дете в бившата "Тина Киркова" преди 8 години и не сме платили абсолютно нищо за тази "екстра". Необходимо беше само предварително да заявиш, че искаш подобно нещо.
За мен всякакво плащане за най-естественото нещо на света е абсурдно. Ако си избереш частна клиника, водно раждане или нещо подобно, разбира се, нещата са различни - тогава е въпрос на собствен избор.
Изобщо не е редно в такъв прекрасен момент да се чудиш откъде да вземеш 1000 или 2000 лв. за да родиш. Нали за това има здравна каса? За това плащаме здравни осигуровки всеки месец.
Напълно достатъчни са разходите за новия човек, които никак не са малки.

# 969
  • Бургас
Както писах из форума, нашият татко присъстваше на раждането на първото си дете в бившата "Тина Киркова" преди 8 години и не сме платили абсолютно нищо за тази "екстра". Необходимо беше само предварително да заявиш, че искаш подобно нещо.
За мен всякакво плащане за най-естественото нещо на света е абсурдно. Ако си избереш частна клиника, водно раждане или нещо подобно, разбира се, нещата са различни - тогава е въпрос на собствен избор.
Изобщо не е редно в такъв прекрасен момент да се чудиш откъде да вземеш 1000 или 2000 лв. за да родиш. Нали за това има здравна каса? За това плащаме здравни осигуровки всеки месец.
Напълно достатъчни са разходите за новия човек, които никак не са малки.

Напълно споделям мнението ти, но за съжаление действителността е друга. За да обърнат внимание на родилката в държавна болница (и то внимание колкото да не умре тя или бебето и, не дай Боже), трябва да си плати - съвсем легално на каса за избор на екип, както и за присъствие на бащата, ако го желае и може да си позволи (вече навсякъде е така). Такава е истината и такава ще бъде за дълго поне според мен.

# 970
Да, Yulichka - за съжаление в момента реалността е такава. Cry
Но от прочетеното във форума, оставам с впечатление, че не винаги плащането е обвързано с по-специално отношение.
Нямам база за сравнение, защото съм раждала само веднъж. Не платих нищо и отношението беше нечовешко, но личното ми мнение е, че всичко опира до екип, а не до пари.
Все пак, пожелавам на себе си и на всички бъдещи мами да случат на човешки същества в този прекрасен и труден момент. Wink

# 971
Искам да споделя и моя опит - раждах в Шейново без избор на екип преди седмица...Мога да кажа че съм изключително доволна от дежурния екип и специално от д-р Николова, която е невероятен човек и специалист...Всичко което бях преочела тук ме караше да се страува, да отида в болницата да раждам без да съм платила на доктор, но ето че нищо от това което очаквах не излезе вярно. Отношението беше на ниво от всички там и не се усещаше разлика в това кой е платил и кой не е...Препоръчвам с две ръце Шейново на мамите които са пред дилема Simple Smile Дано имате леко раждане и здрави бебета Hug

# 972
Искам да споделя и моя опит - раждах в Шейново без избор на екип преди седмица...Мога да кажа че съм изключително доволна от дежурния екип и специално от д-р Николова, която е невероятен човек и специалист...Всичко което бях преочела тук ме караше да се страува, да отида в болницата да раждам без да съм платила на доктор, но ето че нищо от това което очаквах не излезе вярно. Отношението беше на ниво от всички там и не се усещаше разлика в това кой е платил и кой не е...Препоръчвам с две ръце Шейново на мамите които са пред дилема Simple Smile Дано имате леко раждане и здрави бебета Hug

Родих на 15.09.2009 г в Шейново с избор на екип с предизвикано раждане защото не се знаеше преносвах или не.Имах честа да се запозная с д-р Николова наистина невероятен човек и перфектен лекар за разлика от някой други като д-р Диков например на този човек ми идва да му откъсна ръцете.Историата на моят 10 дневен престои там е следният след като ме приеха  в петък на 11.09.2009 с някакво си сантиметър и половина разкритие и не се знаеше 7 или 8 ден преносвам (термина ми беше 04.09)но след дълги спорове ме приеха на 3 етаж и там д-р Диков за да ме прегледа и той така ме бръкна че изревах  от болка хвана ми корема отгоре и пак напъна при което още повече ме заболя и така още 2-пъти при края на прегледа взе да ми се извинява че не бил "касапин" а точно такъв си е.Прегледа още 2 момичета по същия начин и в последствие и 3-те не можехме да си сядаме на дупетата цял ден.Вечерта беше уникална на едната мацка и започнаха контракций но нощтната смяна бяха доста намръщени и сложиха на тонове контракцийте и бяха през 2 мин тя едва дишаше но и казаха че са и слаби и няма да я свалят долу и така до 6.00 сутринта мен ме свалят в родилна да ми правят ФОТ а тя да ражда.Легнах на единия креват тя на другия  до мен тя беше без екип на третото легло беше друго момиче тя беше с екип д-р Йончев я израждаше пуснаха ни системите на момичето без екип този лекар които не доиде тои не я бракна и никои не и обарна внимание милата нямше сили да ме погледне а камо ли да говори 2 часа и половина бях с нея до като ми свърши изследването и от некаде идва некъв лекар и казва че ще ме прегледа извиних се че съм с бикини така се нацупи и разправя "Кои я прие тая" една жена каза "аз ""Ми с бикини е" е добре питам кжо толкова саката ли съм и не мога да ги сваля ли?В последствие разбеах че момичето е родило в 15.00 на обяд с адски мъки.От видяното много се стресирах и реших че ще си платя за екип моята гинеколожка която работи в Шейново да ме изроди.На 14.09 без никои да ме пита ми слагат хапче за предизвикване което "можело и да не ми подеиства"познаите кои ме прегледа пак доктор Диков и пак си бяха болки колко съм го псувала само аз си знам в 12.00 ми започват контракциите поносими до към 2 през ноща.Гинеколожката ми се прибра да спи и ако съм тръгнала да раждам през ноща за 10 мин щяла да бъде при мен по някое време се обади да ме пуснат на тонове за да видят как са ми контракциите акушерката която беше на смяна се нацупи че съм я сабудила и че не можело винги когато ме заболяло да ме пуска на тонове.С мъки ме пусна и ме изкара че лъжа контракциите ми били слаби и дойде един мъж да ме прегледа и ми каза"когато имаш контракция ми кажи" ок започна и му казах "това момиче има силни онтракции оправетв си апарата" в 6 и малко ме свалиха в родилната зала бяхме се разбрали с лекарката че ще раждам с упоика но ми беше отказана молих се ревах гърчих се като ненормална но никои не ми обарна внимание лекарката ми ми каза"Викаи колкото искаш аз отивам да пуша" е за тва ли плащам за да пуши наи накрая в 8.00 се роди сина ми с наи големите болки които съм изпитвала до сега.След като го видиах изпаднах в бесазнание до 9.30 когато се сабудих с компрес и адски болки .Попитах как е бебо ми казаха че е добре помолих да ми донесат телефона бях много зле едва говорех искараха ме пред родилна и ми казаха че ще чакам до 13.00-14.00 нямало места но доидоха 2 жени и казаха че ме взимат на техния етаж.Носеха ни бебетата с премразнали ръце и носове удряха количките на децата една в друга  как ги сжаляха и качваха на асансйора не беше истина а те се стрескаха милите мен ме даржаха  дни защотото бебо беше на антибиотик а никои не ми беше казал качвах се до горе но никои не ми каза защо благополучно с рев на очите от радост на 21.09 ме изписаха.
В ШЕЙНОВО НИКОГА ПОВЕЧЕ

# 973
  • София
оххх, nacifa  Confused душата ми се свива и ми идва да крещя и направо да ги мятам през прозорците тези садисти  #2gunfire как така разрешават да мъчат жените в най-ценното им и неповторимо изживяване  ooooh! тииииииииииииииииииииииииииииииииииит няма ли какво да се направи наистина, за да се спре тази гавра?!? това не може да продължава да остава безнаказано  #Cussing out
иначе, мила ... да ти кажа и в Майчин дом не е по-нормално  Sick
живот и здраве да ми дойде пак раждане до главата, нямам идея как ще се справя с това решение - да избереш къде да родиш ...
в МД също блъскаха количките на майките с бебетата  Shocked и вместо да се извинят, вика "Дръж си бебето!!!" /като някой хамал ... моите уважения към хамалите ... обидих ги като ги сравних/
и някакъв шеф на родилното ли не разбрах ... че като чуя МД, кръвта ми се качва в главата ... излиза по Здраве в Канал1, и обяснява как като се родили бебетата при тях ги слагали веднага на гърда  Shocked #2gunfire
спирам, че  #Cussing out #2gunfire #Cussing out

# 974
родих на 18,09 моето момченце в Окръжна болница с избор на екип,причината беше епидуралната която без екип не мога да получа а наистина както и в последствие се оказа имах нужда от нея а и моето съкровище се знаеше че ще е голямо,първо детенце-роди се по нормален път 4950гр,ако нямаше упойка незнам но лежах там 10дена работят страхотни професионалисти както се досещате съм видяла всички екипи от абсолютно всички съм супер доволна акушерките са най-милите същества санитарките печени а лекарите с изключение на една идиотка наистина знаят за какво са там-не съжелявам за парите които съм дала но имах наблюдение че дори и без екип получаваш адекватно и професионално отношение за мен това е болницата ако живот и здраве имам други деца пак там бих родила

Общи условия

Активация на акаунт